ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

Κατερίνα Στικούδη: Η κριτική για τα κιλά της, ο εσωτερικός μισογυνισμός, το Botox, ο έρωτας και η εργασιομανία

MINOS EMI/UNIVERSAL

Η Κατερίνα Στικούδη βρέθηκε καλεσμένη στο podcast Been There Done That της Μίνας Μπιράκου και μίλησε για όλα. Για τον εσωτερικό μισογυνισμό κάποιων γυναικών, την εργασιομανία της, τα σχόλια για τα κιλά που έβαλε στην καραντίνα, τον υποστηρικτικό της σύζυγο, τη συμμετοχή της στο Your Face Sounds Familiar και πολλά ακόμη.

«Το γυναικείο φύλο πάντα ήταν ο εύκολος στόχος για την κοινωνία»

H Κατερίνα Στικούδη αναφέρθηκε σε κατάλοιπα μισογυνισμού, τα οποία μας κυνηγάνε μέχρι και σημερα, και που παρατηρεί πολλές φορές ανάμεσα στις γυναίκες. «Δεν νομίζω ότι οι γυναίκες μπορούμε να έχουμε τόσα θέματα πια, όσο θέλουν κάποιοι να το παρουσιάζουν, ότι είμαστε πια τόσο ανταγωνιστικές. Υπάρχει ανταγωνισμός παντού και σε όλους τους ανθρώπους. Σίγουρα όμως το γυναικείο φύλο, πάντα ήταν ο εύκολος στόχος για την κοινωνία, να πατάει πάνω στα πρότυπα, σε συγκεκριμένη εικόνα, συγκεκριμένα μεγέθη, με τα περιοδικά να μας δημιουργούν μονίμως ένα άγχος της τελειότητας. Πολλά ερεθίσματα παίρνουμε κι από μικρές».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε για τα κιλά που πήρε στην καραντίνα από followers, η Κατερίνα Στικούδη είπε: «Για πρώτη φορά ένιωσα κι εγώ, όπως νιώθει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος που μπορεί να παίρνει ένα δυο κιλά παραπάνω. Άκουσα σχόλια. Ο σχολιασμός είναι απίθανος, ότι πρέπει να είσαι σε ένα καλούπι σε όλη σου τη ζωή. Έχουμε κι εμείς τα πάνω μας και τα κάτω μας. Με συναισθήματα και με πάθη, κι εμένα μ’ αρέσει το φαγητό!»  Όπως αποκάλυψε, ο σύζυγος της, Dj και μουσικός παραγωγός, Βαγγέλης Σερίφης, είναι εκείνος που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μαγειρική στο σπίτι.  «Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ εγώ ποτέ με τη μαγειρική, παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα πειρασμός μεγάλος», είπε αναφερόμενη στις ικανότητές του στην κουζίνα.

 

Κατερίνα Στικούδη: «Οι φίλες μου είναι ο ψυχολόγος μου»

Για τη σχέση της με τον σύντροφό της είχε να πει μόνο γλυκά λόγια. «Γνωρίζοντας τον Βαγγέλη, επειδή τότε το Family the Label (με τους Goin’ Through) μεσουρανούσε, δεν ήθελα να νομίζει ότι υπάρχει κάποια δεύτερη σκέψη. Οπότε δεν έμπαινα καν στο στούντιο. Το φοβούμουν λίγο. Αλλά όλο αυτό το πράγμα με τη μουσική μας έχει κάνει μια ομάδα». Ενώ αργότερα προσθέτει για την κοινή τους πορεία και την υποστήριξή του στη μουσική της.

«Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσα προσφέρει καθημερινά στη δουλειά μου ο Βαγγέλης. Με πράξεις με αγαπάει».

Αναφέρει ότι στο πρόσωπό του έχει βρει τον καλύτερό της φίλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και ο καθένας τις παρέες του. «Περνάμε πάρα πολύ όμορφα, φυσικά κι εγώ θέλω να είμαι με την κοριτσοπαρέα μου και αυτός έχει τους φίλους του , ο καθένας έχει και τα χόμπι του, αλλά έχουμε πάρα πολλά κοινά ενδιαφέροντα και πολλά πράγματα να συζητήσουμε».

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο πόσο πολύτιμες είναι οι σχέσεις με τις αγαπημένες φίλες της όλα αυτά τα χρόνια. «Έχω φίλες από τη φοιτητική ζωή, από λύκειο, έχω και από πολύ πολύ παιδικά χρόνια που έχω κρατήσει επαφές, κι έχω και τις φίλες μου που έκανα εδώ στην Αθήνα όταν πρωτοήρθα, όταν ήμουν δεκαοκτώ χρονών. Κορίτσια με τα οποία είμαι πολύ κοντά, με αγαπάνε πολύ, με θαυμάζουν και τις θαυμάζω κι εγώ, μια παρέα που γελάω πάρα πολύ. Είναι ο ψυχολόγος μου, που θα πω τα προβλήματά μου. Άσχετα που δεν είναι στην δουλειά μας, τους δικούς μου προβληματισμούς τους αφουγκράζονται».

 

Η αγάπη στους γονείς της αλλά και την πεθερά της, την οποία έχασε

Η τραγουδίστρια μίλησε στη Μίνα Μπιράκου για τους γονείς της και για το πόσο σημαντικό είναι να τους έχει κοντά της καθημερινά. «Ήταν όνειρο ζωής να τους έχω στην ίδια πόλη. Δεν σου κρύβω ότι όταν είμαστε μικροί θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε, να έχουμε το δικό μας σπίτι, την ελευθερία μας, και δεν βλέπουμε πολύ τους γονείς. Αργότερα όμως σκέφτεσαι ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα και θέλω πραγματικά μες την καθημερινότητά μου η οικογένειά μου να είναι παρούσα».

Η Κατερίνα αναφέρθηκε και στον μοναδικό της φόβο, τον θάνατο αγαπημένων της προσώπων, ενώ μίλησε και για την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την πεθερά της, την οποία έχασε. «το ότι έχει φύγει από τη ζωή η πεθερά μου, μου στοίχισε πάρα πολύ. Γιατί ήταν μια γυναίκα που την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την είδα, είχα πάρα πολλά κοινά, σαν να ήμουν παιδί της, ένα δέσιμο πάρα πολύ ιδιαίτερο και πολύ σπάνιο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να την ευχαριστηθώ και να την χαρώ όσο ήθελα».

Κατερίνα Στικούδη MINOS EMI/UNIVERSAL

 «Ήταν ένα είδος εκτόνωσης η άθληση»

Η Κατερίνα Στικούδη μίλησε για την αξία του να γυμνάζεται κανείς και για το πόσο πολύ την ωφέλησε η μακρά πορεία της με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. «Δεν ένιωθα και ποτέ να ξεσαλώσω και να ξεσπάσω κάπως, ίσως λόγω πρωταθλητισμού. Ήταν ένα είδος εκτόνωσης η άθληση». Ενώ παράλληλα, συνέχισε τονίζοντας ότι το ευ ζην δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα του κορμιού μας στην παραλία. «Για μένα η γυμναστική από παιδάκι ήταν σημαντικός παράγοντας στην καθημερινότητά μου που με έκανε να νιώθω και καλά, δεν είναι μόνο το κορμί. Όσον αφορά την ευεξία, την υγεία, την γυμναστική, δεν είναι «πρέπει», αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερό μας “θέλω”».

«Γιατί δεν είναι μόνο να βγεις στην παραλία και να σε κοιτάνε, είναι ότι είσαι υγιής. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε».

YFSF ALL STAR, διαρκής εξέλιξη και εργασιομανία

Η Κατερίνα Στικούδη μίλησε για το Your Face Sounds Familiar All Star, για την απελευθέρωση που ένιωσε εκεί και την ευκαιρία που της έδωσε να πειραματιστεί ακόμα περισσότερο, έχοντας σαν μανδύα προστασίας τις μεταμφιέσεις. «Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι καθόλου εύκολο για κανέναν. Μέσα από αυτό το παιχνίδι έφυγε οποιαδήποτε ενοχή, φοβία υπήρχε. Αν ως Κατερίνα Στικούδη πήγαινα σε μια άλλη εκπομπή να τραγουδήσω το «Δυο μέρες μόνο» με τον ίδιο τρόπο, πίστεψέ με τα σχόλια δεν θα ήταν το ίδιο. Μες το παιχνίδι ένιωσα μια προστασία. Δεν κρινόμουν ως Κατερίνα».

Η Κατερίνα Στικούδη περιγράφει τον εαυτό της ως εργασιομανή και εξηγεί ότι δυσκολεύεται ακόμη και να κάνει διακοπές. «Δεν μπορώ να κάνω διακοπές, καταρχήν μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορώ να πω “θα πάω κάπου είκοσι μέρες και να κοιτάω το ταβάνι, θα τρελαθώ”. Θα αρχίσω να καθαρίζω το ξενοδοχείο, θα με πιάσει μια παράκρουση. Αλλά άμα πω ότι θα κάτσω σήμερα στον καναπέ μου, day off θα το κάνω». Αναφέρθηκε επίσης στον επερχόμενο δίσκο της, “Grande”, που θα βγει μες το καλοκαίρι και θα έχει πολύ ωραία σόλο κομμάτια και άλλες συνεργασίες, αλλά και στους συνεργάτες της στη Minos EMI: «είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην δουλειά σου ανθρώπους που να δουλεύουν στους δικούς σου ρυθμούς, να μην είναι αργοί, να αγαπάνε αυτό που κάνουν, να είναι μερακλήδες. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή σε όλους τους τομείς».

Τα botox και το φόρεμα Versace

Με αφορμή το τραγούδι της με τίτλο “Botox” που έχει κυκλοφορήσει, η Κατερίνα Στικούδη τοποθετήθηκε για τις αισθητικές επεμβάσεις. «Εγώ πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει καλή βάση, τα ξενύχτια είναι μετρημένα, δεν καπνίζω, θα βάλω την κρεμούλα μου. Δεν είναι μόνο να πας και να κάνεις θεραπείες ενέσιμες είναι και η καθημερινή φροντίδα».

Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την κουβέντα η συζήτηση για το θρυλικό φόρεμα της JLo που φόρεσε η τραγουδίστρια και το αποθέωσε. «Έκανα ένα δώρο στον εαυτό μου, λέω “δουλεύω σαν την τρελή, μου αξίζει αυτό το φόρεμα”. Χαίρομαι πάρα πολύ που το βρήκα στην Ελλάδα και το φόρεσα».