FEMALE TALK

Κατερίνα Στεφανίδη: Η ερώτηση που την έκανε να μην θέλει να κάνει παιδιά

PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Live συνέντευξη από τις ΗΠΑ και το μακρινό Κολοράντο, παραχώρησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Open Sport, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου. Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ μίλησε μεταξύ άλλων για την ιθαγένεια του συζύγου της που πήρε μεγάλες διαστάσεις, έκανε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στα μετάλλια, τις επιδόσεις, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για την ερχόμενη αθλητική σεζόν, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει την εκνευριστική ερώτηση που δέχεται συχνά σε συνεντεύξεις της –και την οποία έχουν δεχτεί σίγουρα πολλές γυναίκες που βάζουν σε προτεραιότητα την καριέρα τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

«Με τον σύντροφο μου, τον Μιτς, ήμασταν συναθλητές. Γίναμε ζευγάρι και συνεχίσαμε να κάνουμε προπόνηση μαζί. Περίπου έναν χρόνο αργότερα μετακομίσαμε μαζί στο Οχάιο, με την λογική ότι θα με προπονεί μόνο εκείνος. Η συμφωνία ήταν να με προπονεί και να τον προπονώ, αλλά δεν ήμουν εξίσου καλή. Το θέμα με την ιθαγένεια του Μιτς πήρε πολύ λάθος διαστάσεις, που δεν ήθελα να πάρει και δεν είχα σκοπό», ανέφερε στην αρχή η Κατερίνα Στεφανίδη.

Οι έως τώρα αθλητικές της επιτυχίες και οι βλέψεις για την επόμενη σεζόν

«Θυμάμαι να λέω στη Ζυρίχη το 2014 στο πρώτο μετάλλιο, ότι αυτό είναι το πρώτο από πολλά μετάλλια. Αλλά είχα στο μυαλό μου 3-4 μετάλλια, 3-4 από όλες τις διοργανώσεις εννοώ. Τώρα που φτάσαμε στα 11. Σίγουρα το λέω και δεν το συνειδητοποιώ. Μου φαίνεται λίγο τρελό», ανέφερε στη συνέχεια η Κατερίνα Στεφανίδη, μιλώντας για την επιτυχία της στο Μόναχο και μετά αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδιά της.

«Το φθινόπωρο και ο χειμώνας του 2022 και το ξεκίνημα του 2023 θα είναι πιο δυνατά σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση, ώστε να αφήσουμε το σώμα μου να είναι πιο υγιές στην Ολυμπιακή χρονιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε στο Ευρωπαϊκό κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στόχος για το 2023. Σίγουρα σκέφτομαι και το Παγκόσμιο ανοιχτού στη Βουδαπέστη το καλοκαίρι, να επιστρέψω στα μετάλλια και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη εκνευρίζεται όταν τη ρωτάνε πότε θα αφήσει την καριέρα της για να κάνει οικογένεια

Η ερώτηση για το πότε θα σταματήσει να ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό δεν άργησε να έρθει και η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε πως το stopping point της «θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το πώς θα πάνε τα επόμενα 2 χρόνια. Και αν αισθανθώ ότι αυτό είναι ένα καλό σημείο τερματισμού για μένα (μετά το Παρίσι). Κάνω αυτό που αγαπάω και θα συνεχίσω να το κάνω, όσο μου επιτρέπει το σώμα μου».

Στη συνέχεια, η ίδια φρόντισε να μην παραλείψει την αναφορά της στην πατριαρχία και στην εμμονή των δημοσιογράφων να τη ρωτάνε πότε θα βάλει σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της για να δημιουργήσει οικογένεια.

«Αν πας πίσω στις συνεντεύξεις που δίναμε το 2016 λέγαμε θέλουμε να κάνουμε παιδάκια, να γίνουμε νέοι γονείς. Τώρα που έχουμε φτάσει πιο κοντά ηλικιακά, και οι 2 πλέον δεν θέλουμε παιδιά. Θέλουμε σκυλάκια, γατάκια, κατσίκια, άλογα. Και θεωρώ ένας από τους λόγους είναι η υπερβολική πίεση που έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε από έξω».

«Πέρσι στα 31 μετά το Τόκιο και φέτος στα 32 μου, μου λένε να σταματήσω την καριέρα μου για να κάνω παιδιά. Ε, πλέον, θέλω να πω ότι δεν θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε ποτέ. Όμως, δεν είναι ο στόχος μας και για να πω την αλήθεια έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές να υιοθετήσουμε», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη και κατέληξε λέγοντας πως το χειρότερο πράγμα στην Ελλάδα είναι η πατριαρχία: «Με αυτά που έχουμε ζήσει βλέποντας συνέχεια μια νέα γυναικοκτονία, μού είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι διαφορετικό από το πατριαρχικό καθεστώς». Θα συμφωνήσουμε μαζί της.