ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ιωάννα Παππά μιλά ειλικρινά για το σκληρό σχόλιο που δέχθηκε όταν αποφάσισε να γίνει μαμά μετά τα 40

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Η Ιωάννα Παππα επιστρέφει στην τηλεόραση και στη σειρά «Έξαψη» του Mega. Με αυτή την αφορμή βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του “The 2Night Show” και μίλησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την 14χρονη αποχή της από την τηλεόραση αλλά και για τη μητρότητα που βιώνει εδώ και 15 μήνες.

«Απείχα για λίγο διάστημα», είπε αρχικά η Ιωάννα Παππά για την αποχή της από την τηλεόραση και η ίδια και ο παρουσιαστής γέλασαν. «Όταν θυμάμαι ότι η τελευταία ολοκληρωμένη σειρά που έκανα ήταν το 2006, και καταλαβαίνω πόσα χρόνια έχουν περάσει αλλά είναι τόσο γεμάτα και στη δουλειά και σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην προσωπική ζωή, που πραγματικά νιώθω ότι ήταν λίγα χρόνια πριν», συμπλήρωσε η ηθοποιός που στη συνέχεια μίλησε για πως βιώνει τη μητρότητα.

«Είναι καταπληκτικό. Νομίζω ότι υπάρχει το πριν από το παιδί και το μετά. Είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι ένα πάρα πολύ χαρούμενο και εύκολο παιδάκι και με βοηθά πάρα πολύ αυτό. Είχα ευχηθεί να έρθει ένα τέτοιο παιδί», είπε γελώντας η Ιωάννα Παππά. «Μου αρέσει να υπάρχει ωραίο περιβάλλον, να υπάρχει χαρά. Κάνω πάρα πολύ τον κλόουν για το παιδί, είναι και λίγο στη δουλειά μου οπότε δεν μου είναι δύσκολο. Αλλά νομίζω ότι όταν μπεις στη διαδικασία αυτή, κάποια πράγματα σου βγαίνουν αυθόρμητα ειδικά για τη μάνα αλλά και για τον πατέρα», συμπλήρωσε η Ιωάννα Παππά.

Η Ιωάννα Παππά για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για την εγκυμοσύνη στα 40 plus

Η Ιωάννα Παππά αποφάσισε να γίνει μητέρα λίγο αφού έκλεισε τα 40 της χρόνια. Μία ηλικία που στη σύγχρονη εποχή δεν απέχει ιδιαίτερα από τον μέσο όρο της ηλικίας στην οποία γίνονται μητέρες αρκετές εργαζόμενες γυναίκες. Ωστόσο, η απόφαση να γίνει κάποια γυναίκα μητέρα σε ηλικία μεγαλύτερη από αυτή των δεύτερων «άντα», συχνά γίνεται πόλος έλξης αρνητικών σχολίων. Η Ιωάννα Παππά ερωτήθηκε για το αν δέχτηκε κακόβουλα σχόλια σε σχέση με την ηλικία της και τη μητρότητα.

«Μου είχαν στείλει ένα μήνυμα, “ντροπή σου σε τέτοια ηλικία” και “τι θα κάνει το παιδί σου όταν μεγαλώσει” και τέτοια», αποκρίθηκε η Ιωάννα Παππά «Εγώ δεν χρειάστηκε να μπω σε διαδικασία να κάνω κάτι. Δηλαδή όταν είπα πως ήθελα να κάνω παιδί, ήρθε αμέσως φυσιολογικά. Ήμουν τυχερή. Δεν ξέρω, εάν έπρεπε να μπω σε μεγάλη διαδικασία αν θα το έκανα απαραίτητα γιατί είμαι και λίγο του όταν έρχεται κάτι το δέχομαι όμορφα, αλλά αν δεν έρχεται δεν θα το πιέσω και πάω παρά κάτω. Είμαι όμως υπέρ του αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι στη ζωή του, να το παλέψει μέχρι τέλους», είπε η Ιωάννα Παππά.

«Δεν είχα πάντα το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά μου φαινόταν πάντα πολύ γλυκιά σαν ιδέα, έλεγα ότι μάλλον θα θέλω κάποια στιγμή. Μου προέκυψε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε η ηθοποιός.

Όσο για το αν φοβήθηκε ότι θα έπρεπε να κάνει συμβιβασμούς για τη δουλειά της με τη μητρότητα, η ηθοποιός απάντησε αρνητικά. «Έχω βοήθεια βέβαια, δεν ξέρω τι θα έκανα αλλιώς, αλλά σίγουρα βρίσκεις τρόπο. Μπορεί να μην μπορούσα να κάνω όλα αυτά που κάνω. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει καθόλου επαφή με το παιδί, παρότι είμαι ενεργή από την 25η μέρα μετά τη γέννησή του, ξεκίνησα θέατρο κανονικά τότε. Έχουμε μεγαλώσει πολύ μαζί τους 15 μήνες. Κι ελπίζω όσο γίνεται να τα καταφέρνω», διευκρίνισε η Ιωάννα Παππά.