ROLE MODELS

Η Winnie Harlow φωτογραφίζεται γυμνή: «Η ομορφιά είναι ό,τι θέλει ο καθένας μας να είναι»

@2023 Vianney Le Caer/Invision/AP IMAGES

Το γνωστό μοντέλο με τα σημάδια λεύκης που «ζωγραφίζουν» το κορμί της σαν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής ή πολύ πιο απλά η Winnie Harlow, είναι από αυτές τις σπουδαίες και συνάμα ηχηρές παρουσίες στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς. Το 28χρονο μοντέλο έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να σπάσει τα στερεότυπα που αφορούν στην ομορφιά και να βάλει το δικό της λιθαράκι στο κεφάλαιο «εκπροσώπηση» της διαφορετικότητας στη μόδα.

Περπατώντας για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και στολίζοντας τα εξώφυλλα των πιο εμβληματικών τίτλων, λοιπόν, η Winnie Harlow είναι η ζωντανή απόδειξη της αυτοπεποίθησης που υπερισχύει των αχρείαστων και αρνητικών σχολίων. Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, αν εσύ η ίδια νιώθεις καλά με το σώμα σου. Το εξώφυλλό της για το περιοδικό Women’s Health, θα σε πείσει για την αλήθεια της παραπάνω φράσης.

Οι γυμνές λήψεις της Winnie Harlow, είναι σκέτη μαγεία

Το 28χρονο μοντέλο φωτογραφήθηκε γυμνό για το νέο τεύχος του Women’s Health, αποκαλύπτοντας την τέχνη που «συμβαίνει» στο σώμα της λόγω της λεύκης. Τα κοσμήματα που φοράει και τα μακριά, κυματιστά της μαλλιά που «αγκαλιάζουν» με υπέροχο τρόπο την πλάτη της, δημιουργούν μαγικές εικόνες. Η μαγεία ξεκινά από το εξώφυλλο, αλλά πατώντας εδώ, βλέπεις περισσότερες φωτογραφίες του αφιερώματος.

«Γυρνώντας πίσω στην παιδική μου ηλικία, τότε που ευχόμουν σε ένα αστέρι να μην μοιάζω όπως είμαι λόγω του bullying που δεχόμουν, ούτε που φανταζόμουν ποτέ πως όχι μόνο θα είμαι τόσο σίγουρη για το ποια είμαι, αλλά θα ενθαρρύνω άλλους να κάνουν το ίδιο. Αν δεν μπορείς να σε αγαπήσεις, πώς μπορείς να περιμένεις να σε αγαπήσει κάποιος άλλος;», έγραψε σε σχετική δημοσίευσή της η Winnie Harlow, θέτοντας την πιο εύλογη απορία στον εαυτό της και τους αναγνώστες.

«Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι η ομορφιά είναι ό,τι θέλει ο καθένας μας να είναι. Κάθε φορά που με ρωτάνε “Τι σημαίνει ομορφιά για σένα” απαντώ πάντα “η δική μου ιδέα για την ομορφιά δεν πρέπει να έχει σημασία”. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές εστιάζουμε σε ένα πρότυπο ομορφιάς που έχει οριστεί για εμάς και ξεχνάμε ότι η γνώμη μας για τον εαυτό μας θα πρέπει να είναι η μόνη που πραγματικά μετράει. Είσαι όμορφη, πες το στον εαυτό σου σήμερα», ανέφερε το μοντέλο σε άλλη δημοσίευση με αφορμή τη φωτογράφισή της.

Τα απανωτά «όχι» που οδήγησαν στην απόλυτη επιτυχία

Στη συνέντευξη που συνοδεύτηκε από υπέροχες φωτογραφίες, η Winnie Harlow μίλησε για τις ανασφάλειες της, οι οποίες ωστόσο έδωσαν τη σκυτάλη στην επαγγελματική επιτυχία που συνεχίζεται για εκείνη μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε.

«Άκουσα πολλά “όχι” στην πορεία μου, αλλά τελικά κατάφερα να τα ξεπεράσω», δήλωσε μεταξύ άλλων το μοντέλο. «Το να πετυχαίνεις τους στόχους σου έχοντας όλα τα μάτια του κόσμου πάνω σου, είναι κάπως τρομακτικό ορισμένες φορές. Αλλά παράλληλα είναι η υπέρτατη ευλογία», πρόσθεσε η ίδια.

Τι είναι η λεύκη;

Η Winnie Harlow έχει διαγνωσθεί με λεύκη. Πρόκειται για μια αυτοάνοση ασθένεια, μη μεταδοτική, η οποία αφορά στην υπερευαισθησία αντίδρασης τύπου ΙΙ. Αυτή η ευαισθησία του δέρματος προκαλεί αποχρωματισμό μερικών τμημάτων του, που προκύπτουν από τη δυσλειτουργία ή τον θάνατο των μελανοκυττάρων. Έτσι, η συγκεκριμένη μη μεταδοτική νόσος, εκδηλώνεται με λευκές κηλίδες σε διάφορες περιοχές του δέρματος.