FEMALE TALK

Η Θάλεια Ματίκα απαντά στην κριτική: «Το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ας τελειώσει»

Αγγελίκη Καλαμαρά/24Media

Η Θάλεια Ματίκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Απριλίου. Η ηθοποιός ξεκαθάρισε τη θέση της αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν μερικούς μήνες σε άλλη συνένετυξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η Θάλεια Ματίκα μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τις δηλώσεις της που αφορούσαν τις δουλειές στο σπίτι. «Παρεξηγήθηκα, ας τελειώσει αυτό το κάποια στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων η Θάλεια Ματίκα.

«Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης super woman, ας τελειώσει κάποια στιγμή»

Όπως υποστηρίζει η ίδια, οι υποχρεώσεις και οι δουλειές του σπιτιού οφείλουν να μοιράζονται ισότιμα ανάμεσα στα δύο φύλα εν έτει 2023. «Ήθελα να πω ότι όταν μία γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη, θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα. Το τι θα πει μια γυναίκα έχει μεγαλύτερο βάρος από το τι θα πει ένας άνδρας.

Αυτό που ήθελα στο τέλος της ημέρας, ήταν να μιλήσω για τη χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο. Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης super woman, ας τελειώσει κάποια στιγμή. Ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει τουλάχιστον στη Δύση. Στον υπόλοιπο κόσμο δεν θέλω να συζητήσω τι συμβαίνει, ας προσπαθήσουμε να οδηγηθούμε προς την ισοτιμία», εξήγησε.

«Δέχθηκα πολλά σχόλια και από γυναίκες και από άνδρες. Οι άνδρες προσπαθούν να υποστηρίξουν τη θέση τους στο σπίτι. Οι δε γυναίκες νομίζω πως το παίρνουν στραβά και νιώθουν ότι οι ίδιες που προσφέρουν όλα αυτά, δεν είναι σωστό να τα προσφέρουν», πρόσθεσε η Θάλεια Ματίκα.

«Απλά εγώ δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτή είναι μια υποχρέωση της σε αυτή την ζωή. Δεν έχει καμία υποχρέωση. Ισότητα μέσα σε ένα σπίτι έχουν κάποιες υποχρεώσεις αυτοί που ζουν σε ένα σπίτι, ανεξαρτήτου φύλου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δηλαδή τόσο απλά, 2023.

Στην παρερμηνεία νομίζω ότι φταίνε πολύ και τα sites που παίρνουν ένα κομμάτι τόσο και βάζουν έναν τρομερό τίτλο για να κάνουν κλικαρίσματα. Επίσης, ζούμε και την εποχή των social media που ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει», επεσήμανε η ίδια.

Η σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν»

Η ίδια αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος την «ανάγκασε» να βγει από τα «κουτάκια» που η ίδια είχε θέσει ως στόχους της.

«Ο Τάσος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν και με τα χρόνια αυτό γίνεται όλο και πιο δυνατό. Τον έχω ανάγκη, έχω αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτή τη 14χρονη, κοινή πορεία μας. Το βασικό είναι ότι δεν γκρινιάζω πλέον για τα μικρά πράγματα ενώ είμαι ένας άνθρωπος που από τη φύση του γκρινιάζει. Με τον Τάσο έμαθα να κρατάω τις δυνάμεις μου για τις σημαντικές δυσκολίες της ζωής. Ο Τάσος έχει λίγο φρενάρει τον παρορμητισμό του», ανέφερε στη συνέχεια η Θάλεια Ματίκα.

Οι δηλώσεις της Θάλειας Ματίκα που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις

Οι δηλώσεις της Θάλειας Ματίκα που ξεσήκωσαν αντιδράσεις, έγιναν στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν πριν από μερικούς μήνες.

Η ηθοποιός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένας επαγγελματικός προσανατολισμός, δεν διάλεξα αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Γι’ αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται γι’ αυτήν τη δουλειά. Έβλεπα τη μητέρα μου ως δικηγόρο να γίνεται χίλια κομμάτια ώστε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Σκέφτηκα ότι “όχι η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη γι’ αυτό”. Όταν έχει μία άλλη ιδιότητα που της απορροφά μεγάλο μέρος της ημέρας της, δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει και σε αυτό».