FEMALE TALK

Η Sydney Sweeney σε επική φωτογραφία, ζητά «συγγνώμη που έχει ωραίο στήθος» απ’ όσους ενοχλούνται

©2023 Joel C Ryan/Invision/AP IMAGES

Δεν είναι λίγες οι φορές που το στήθος της Sydney Sweeney έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αχρείαστα σχόλια που ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να τα βλέπουμε μπροστά μας κάθε φορά που παρουσιάζεται μια «ευκαιρία» εν έτει 2024. Ή μάλλον ξέρουμε ακριβώς γιατί: Το γυναικείο σώμα συνεχίζει να αντικειμενοποιείται στο βωμό του male gaze που έχει εξαπλώσει τα πλοκάμια του σε όλους τους τομείς της ζωής και της πατριαρχικής κοινωνίας που ζούμε -και πολλές φορές επιβιώνουμε. Από τον χώρο του θεάματος, μέχρι το bar της γειτονιάς.

Η εξωτερική εικόνα κάθε γυναίκας, λοιπόν, μπορεί να καθορίσει ή απλά να μειώσει τις ικανότητές της, την προσωπικότητά της το ποιόν της σαν άνθρωπος; Η απάντηση είναι σαφώς όχι, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει (συχνά, αλλά και) στην περίπτωση της Sydney Sweeney. Της νεαρής ηθοποιού που ανήκει στη Gen Z γενιά και που κατάφερε με την αξία της να μπει στην Α-list του Hollywood. Παρ’ όλα αυτά, το μεγάλο της στήθος, αλλά και το τι θα επιλέξει να φορέσει σε κάθε της εμφάνιση -αν το outfit τονίζει ή δεν τονίζει αυτό το μέρος του σώματός της- επισκιάζει οτιδήποτε άλλο αφορά την ίδια. Η απάντησή της «ήρθε» με τον καλύτερο τρόπο.

Η Sydney Sweeney ζητάει ειρωνικά «συγγνώμη που έχει ωραίο στήθος» απ’ όλους όσοι ενοχλούνται

Ανάμεσα, λοιπόν, στις φωτογραφίες που η 26χρονη ηθοποιός μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram από το ταξίδι της στο Μεξικό, υπάρχει και μία φωτογραφία στην οποία φοράει ένα γκρι φούτερ που γράφει: «Συγγνώμη που έχω ωραίο στήθος». Όχι εμείς ευχαριστούμε, Sweeney μου.

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες που πλαισιώνουν το άλμπουμ, βλέπεις την ίδια να ποζάρει χαμογελαστή φορώντας το bikini της πάνω σε σκάφος, να χορεύει παραδοσιακά μεξικανικά τραγούδια καθώς ο ήλιος δύει, Polaroid φωτογραφίες με τους φίλους της και άλλα «ταξιδιάρικα» στιγμιότυπα από τις διακοπές της.

Η φράση στο φούτερ της Sydney Sweeney, πάντως, ίσως να μην θεωρείται και τόσο τυχαία αν σκεφτείς ότι είχε προηγηθεί η (απαράδεκτη;) δήλωση μιας παραγωγού του Hollywood, Carol Baum, που έχει αναλάβει περισσότερες από 30 παραγωγές ταινιών -και η οποία άσκησε κριτική στην εμφάνιση αλλά και στις υποκριτικές ικανότητές της.

 

Η Carol Baum διδάσκει στη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του USC -και δεν είπε καλά λόγια για την κωμωδία της Sydney Sweeney, Anyone But You, αποκαλώντας την «αδιάφορη».

«Είπα στους φοιτητές μου: “Εξηγήστε μου γι’ αυτό το κορίτσι. Δεν είναι όμορφη, δεν μπορεί να παίξει. Γιατί είναι τόσο καυτή;”. Κανείς δεν είχε απάντηση. Αν μπορούσατε να κάνετε μια ταινία επειδή θα έπαιζε εκείνη, θα το κάνατε;”».

«Πόσο λυπηρό είναι το γεγονός ότι μια γυναίκα που είναι σε θέση να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία της επιλέγει να επιτεθεί σε μια άλλη γυναίκα» ήταν η απάντηση της Sydney Sweeney και υποψήφιας για Emmy ηθοποιού μέσω του εκπροσώπου της στα media. Συμφωνούμε μαζί της. Τουλάχιστον λυπηρό να ακούγονται τέτοια σχόλια από γυναίκες για γυναίκες.

Για όποιον κι αν «πήγαινε» το quote στο φούτερ της, πάντως, εμείς έχουμε να πούμε ότι της ταιριάζει πολύ.