ROLE MODELS

Η συμβουλή της Jennifer Garner για το πώς ξεπερνιέται ένας χωρισμός πρέπει να μπει αμέσως σε βιβλίο (και στο μυαλό σου)

Invision/AP Arthur Mola

Αν έπρεπε να βάλουμε σε μία σειρά τα πράγματα για τα οποία η Jennifer Garner έχει απασχολήσει τον Τύπο από καταβολής της φήμης της, δυστυχώς πρώτη θέση στη λίστα θα είχε ο πολυκύμαντος χωρισμός της από τον Ben Affleck μετά από έναν 10χρονο γάμο, και 3 παιδιά αντί για μια ρολάρα στην οποία διέπρεψε υποκριτικά. Κι αυτό, όχι γιατί η 48χρονη γλυκιά ύπαρξη του Χόλιγουντ είναι κακή ηθοποιός- 5 σεζόν «Κωδικός: Alias» μπορούν να επιβεβαιώσουν το αντίθετο- αλλά κυρίως γιατί αυτή η σχέση με τον Ben έμελλε να εξελιχθεί εξελίχθηκε σαν το πιο δραματικό σίριαλ.

 

Σκέψου μόνο ότι το ζευγάρι αυτό 3 χρόνια χώριζε και δεν υπερβάλλω καθόλου. Το τέλος της σχέσης τους ανακοινώθηκε το μακρινό 2015, τα χαρτιά υπογράφηκαν το 2017 και το διαζύγιο βγήκε επιτέλους το 2018. Και παρόλο που και οι δύο έχουν προχωρήσει πια στη ζωή τους- η μεν με τον επιχειρηματία John C. Miller και ο δε με την Ana de Armas- όταν τα media σκέφτονται “Jennifer Garner”, το μυαλό τους πάει κατευθείαν στον Affleck και αντιστρόφως.

Ίσως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί έχει καλλιεργηθεί αρκετά η πεποίθηση πως η Garner άφησε τον Affleck όχι γιατί σταμάτησε να είναι ερωτευμένη μαζί του, αλλά ως όφειλε από τη στιγμή που το δίπτυχο αλκοολισμός- εθισμός στον τζόγο στο οποίο είχε αφοσιωθεί εκείνος, τη νικούσε, απασχολώντας τον χρόνο του και τις ζωές τους όσο ήταν παντρεμένοι.

Ben Affleck και Jennifer Garner λίγους μήνες πριν χωρίσουν. / Invision/AP / Evan Agostini
Ben Affleck και Jennifer Garner λίγους μήνες πριν χωρίσουν.

Εκείνος μετάνιωσε, αλλά ήταν αργά: «Αυτό που μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου είναι αυτό το διαζύγιο», είχε πει σε συνέντευξή του μετά από καιρό, εξηγώντας πως αυτό που αισθάνεται είναι τύψεις και όχι ντρόπη. Όσο για εκείνη, σε συνέντευξή της το 2016, έλεγε: «Οταν η γη σε ταρακουνά, πήγαινε σε αυτά που γνωρίζεις από παιδί. Ξαφνικά κάθομαι στο πιάνο. Πήγα πίσω στην εκκλησία, κάθισα και έγραφα όλη μέρα κακή ποίηση γιατί ήμουν τόσο λυπημένη. Χρειαζόμουν ένα μάθημα χορού, μου θύμισε τις σκηνές πάλης στο “Alias” και μου είχε λείψει. Αισθανόμουν την ανάγκη να δώσω μπουνιά σε κάποιον. Ανυπομονώ να ξεπεράσω το στάδιο που με λυπούνται».

H συμβουλή της Jennifer Garner προς τη χωρισμένη θαυμάστρια, από τη ζωή της βγαλμένη

Έχοντας πλέον βγει από τη φάση του προσωπικού πένθους για αυτή τη σχέση και με αφορμή τα λόγια μιας θαυμάστριας που αναφέρθηκε στον δικό της, δύσκολο χωρισμό, η Garner έδωσε την καλύτερη συμβουλή. «Εύχομαι να είχα την ευτυχία σου και την αίσθηση της ασφάλειας» Γράφει η γυναίκα κάτω από το post της Garner. «Και δεν το λέω με δυσαρέσκεια επειδή παρουσιάζεσαι ως ένα καλό και ευγενικό άτομο. Οι πράξεις σου, δείχνουν ότι είσαι καλή και ευγενική. Απλά, επιτέλους βρήκα το κουράγιο να πω στον σύζυγό μου να φύγει μετά από πολλά χρόνια συναισθηματικής κακοποίησης και αισθάνομαι ότι δεν θα βρω ποτέ ευτυχία ή ασφάλεια. Είναι βάλσαμο να βλέπω το δικό σου κουράγιο, αλλά μαζί και ένα αίσθημα νίκης επειδή δεν πιστεύω ότι θα βρεθώ σε αυτό το σημείο ποτέ. Είναι τόσο εκδικητικός και ισχυρός και δεν έχω τίποτα και κανέναν. Γιατί τα λέω αυτά σε ένα ξένο άτομο. Πραγματικά δεν γνωρίζω».

Ίσως αυτή η γυναίκα να αισθάνθηκε ένα σημείο ταύτισης με την Garner. Πως εκείνη, έχοντας περάσει από μια δύσκολη, παρόμοια, προσωπική κατάσταση θα καταλάβαινε αυτό που τώρα νιώθει εκείνη να την «πνίγει». Ίσως πάλι το τελευταίο πράγμα που περίμενε ήταν μία απάντηση από την ίδια την Jennifer Garner. Αυτή όμως ήρθε και μάλιστα δεν ήταν καθόλου διεκπεραιωτική ή τυπική. Ήταν ουσιαστική, συμβουλευτική και έλεγε τα εξής: «Η καρδιά σου ακούγεται βαριά, λυπάμαι πολύ. Ελπίζω να έχεις δυναμικές γυναίκες στην ζωή σου που να σου υπενθυμίζουν την δύναμη και αξία σου. Ελπίζω να μπορέσεις να ηρεμήσεις το μυαλό και την καρδιά σου με προσευχή/διαλογισμό/άσκηση/τέχνη. Το γέλιο θα έρθει και πραγματικά – αξίζει να παλεύεις γι’αυτό. Μέχρι τότε, (έχεις) όλη μου την αγάπη». Το απόλυτο “been there, done that” από γυναίκα προς γυναίκα.