WOMEN TODAY

Η Sharon Stone το λέει και το υπογράφει: «Το να λέμε ότι η εμφάνιση δεν είναι σημαντική είναι ένα ηλίθιο ψέμα»

Invision/AP Arthur Mola

Η Sharon Stone θα μπορούσε δίπλα στο όνομά της να βάλει και τη λέξη «ακομπλεξάριστη» και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση σε αυτό. Η 62χρονη ηθοποιός λέει τις απόψεις της χωρίς περιστροφές, ακόμα κι όταν αυτές περιγράφουν μια πραγματικότητα που πολύ θα θέλαμε να μην ίσχυε.

Η Sharon Stone μιλώντας στην Telegraph, σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η εμφάνιση δεν έχει και τόση σημασία. «Το να λέμε ότι η εμφάνιση δεν είναι σημαντική είναι ένα μεγάλο, ηλίθιο ψέμα», είπε χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια του «Βασικού Ενστίκτου» που την έκανε το μεγαλύτερο ίσως sex symbol των ’90s.

«Και δεν συνειδητοποιείς καν πόσο σημαντική είναι μέχρι που αρχίζεις να τη χάνεις. Κι είναι εξίσου μεγάλο και ηλίθιο ψέμα αν κάποιος πει ότι δεν το συνειδητοποιεί», συμπλήρωσε η Sharon Stone.

Τα σχόλια που έχει πάψει να δέχεται η ηθοποιός

Η ίδια ωστόσο δεν μπαίνει πλέον σε καλούπια. «Έχω σταματήσει να επιτρέπω σε άλλους ανθρώπους να μου λένε πώς πρέπει να δείχνει το πρόσωπο και το σώμα μου, πρώτα απ’ όλα. Το να μου λένε “Αυτό το σημείο δεν δείχνει καλό” ή να μου δείχνουν κοντινά όπου φαίνεται η κυτταρίτιδα. Όλα τα γυναικεία σώματα έχουν τέτοια σημεία», σημείωσε στη συνέχεια η ηθοποιός. Η Sharon Stone τόνισε ότι τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς ενισχύονται από τη βιομηχανία της μόδας και τις επιδείξεις στις οποίες συχνά συμμετέχουν ακόμα και ανήλικα μοντέλα.

«Δεν χρειάζεται να μείνεις ένα όμορφο κορίτσι για πάντα, και πραγματικά πρέπει να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε ότι είναι πολύ ωραίο να είσαι μια ώριμη, εφυής γυναίκα», τόνισε η Sharon Stone. Η ίδια συμπλήρωσε: «Κι αν ο σύντροφός σου δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν είναι ώριμος και δεν θα έπρεπε να είσαι μαζί του».

Η Sharon Stone συνέχισε να φροντίζει για την υγεία και την εικόνα του σώματος της και κατά τη διάρκεια της καραντίνας όπως είπε στην συνέντευξή της. Η workout routine της περιλάμβανε 30 καθίσματα την ημέρα και άρση βαρών και την έκανε ανελλιπώς βλέποντας τηλεόραση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Sharon Stone μιλά για τα παράλογα standard που η βιομηχανία θέτει για τις γυναίκες του Hollywood και την εμφάνισή τους. Ούτε είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στα αρνητικά σχόλια που της έχουν γίνει για το σώμα της.

H Sharon Stone δεν είχε περάσει ευχάριστα στο «Βασικό Ένστικτο»

«Νιώθω ευγνωμοσύνη προς το σώμα μου. Όταν ήμουν νέα όλοι μου έλεγαν τι ήταν λάθος σε αυτό. Όταν πήρα τον ρόλο για το “Βασικό Ένστικτο”, προσέλαβαν έναν make up artist που μου έβαζε έναν τόνο makeup κάθε μέρα και κάθε μέρα πήγαινα στο τροχόσπιτο και έκανα ντεμακιγιάζ. Αλλά δεν μου επέτρεπαν να διαλέγω εγώ τον makeup artist μου, ούτε έγραψαν το όνομά μου ψηλά στην αφίσα της ταινίας», είχε πει στο Allure.

Στα 62 της η μητέρα τριών παιδιών Sharon Stone προσπαθεί να επικεντρώνεται σε όσα το σώμα της μπορεί να κάνει για εκείνη, αντί να νιώθει ντροπή για οτιδήποτε νοείται ως ατέλεια σε αυτό. «Άρχισα να καταλαβαίνω ότι θα γινόμουν περισσότερο σαν τις Ευρωπαίες, που γίνονται πιο όμορφες καθώς μεγαλώνουν και που μπορούν να καταλάβουν ότι οι γυναίκες είναι πιο όμορφες από τα κορίτσια γιατί ξέρουν κάτι», συμπλήρωνε στην ίδια συνέντευξη.

Αφορμή για τη συνέντευξη της ηθοποιού στην Telegraph στάθηκε η τηλεοπτική της επιστροφή. Η Sharon Stone συμμετέχει στη σειρά “Ratched” του Netflix. Η σειρά αφορά την προέλευση της εμβληματικής villain της ταινίας “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”, νοσοκόμας Mildred Ratched. Την σειρά υπογράφει ο Ryan Murphy, ενώ το ρόλο της Ratched έχει αναλάβει η Sarah Paulson. Η Sharon Stone θα υποδυθεί μία πλούσια δύο φορές χήρα, την Lenore Osgood που εμφανίζεται παντού μαζί με την κατοικίδια μαϊμού της.