FEMALE TALK

Η Ρούλα Ρέβη σε μια «άφιλτρη, κουρασμένη και πονεμένη στιγμή», φιλοσοφεί για τη φύση του instagram

Instagram.com/roula.revi/

Τα social media έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια (ζωτικό) κομμάτι της καθημερινότητά μας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Instagram. Ένα μέσο που επικεντρώνεται στην παραγωγή και την αναπαραγωγή στιγμών από την προσωπική μας ζωή. Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι λίγες οι φορές που μας ασκεί ψυχολογική πίεση, εντείνοντας τα εδραιωμένα πρότυπα ομορφιάς και τα έμφυλα στερεότυπα και τοποθετώντας μας σε πολύ συγκεκριμένα καλούπια. Κάθε ψεγάδι, κάθε ελάττωμα, παρατηρείται, κρίνεται και θεωρείται ατόπημα. Η κατασκευασμένη «τελειότητα» και η ωραιοποίηση της πραγματικότητας, είναι οι τελικοί στόχοι.

Γι’ αυτήν ακριβώς την «προβληματική» και τον τρόπο που λειτουργεί το Instagram, επιδρώντας στην ψυχολογία και τα πιστεύω μας, μίλησε η Ρούλα Ρέβη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό και καλό είναι να την ακούσεις -ή πιο σωστά-, να τη διαβάσεις, προσεκτικά.

Η Ρούλα Ρέβη παίρνει ως παράδειγμα το επάγγελμά της και μιλάει για την τοξικότητα του Instagram

«Instagram!!! Δεν νομίζω να αγαπάνε πολλοί όσο εγώ να φωτογραφίζουν οποιαδήποτε στιγμή και λεπτό το οτιδήποτε. Φαντάσου ότι μιλάς σε κάποιον και εκείνος μόνο κοιτάζει πίσω σου πάνω σου και δεξιά αριστερά σου να βρει το λάθος.

Διαστροφή του επαγγέλματος. Πάντα, ενώ καλούμαι να φωτογραφίσω τα όμορφα, τους όμορφους, εγώ βλέπω πρώτα το λάθος. Εκπαιδεύτηκα να βρίσκω μια στραβή μύτη, ένα ματι διαφορετικό από το άλλο, την στραβή καρέκλα σε έναν χώρο, τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια κάποιου, ένα μικρό στραβό δόντι που κανείς δεν παρατηρεί, τα χοντρά δάχτυλα σε ένα χέρι», ανέφερε στην αρχή της δημοσίευσής της η Ρούλα Ρέβη, μιλώντας για το επάγγελμα του φωτογράφου που έχει επιλέξει να κάνει και το οποίο έχει «εκπαιδεύσει» το μάτι της να παρατηρεί κάθε ατέλεια. Σε οτιδήποτε και αν φωτογραφίσει.

«Αυτή είναι η δουλειά μου. Να αποφύγω αυτές τις κακοτοπιές και να το «κλέψω» χωρίς να καταλάβει κανείς ότι έχω δει όλα αυτά μέσα σε δευτερόλεπτα. Και μετά, αμέσως μετά να αγαπήσω το πρόσωπο που είναι μπροστά στο φακό μου, να εμπλακώ στην ψυχολογία του τη δεδομένη στιγμή. Μην νομίζετε πως και στα μοντέλα πχ δεν ισχύει αυτό. Ισχύει για όλους κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί μια καλή διάθεση χωρίς να το καταλάβει ο φωτογράφος του, κανείς», πρόσθεσε η Ρούλα Ρέβη στη συνέχεια.

«Αυτή εδώ είναι μια κουρασμένη μαμα, που ποστάρει στιγμές που διαψεύδουν το Instagram»

Ο παραλληλισμός του Instagram και του επαγγέλματος του φωτογράφου οδήγησε τη Ρούλα Ρέβη στο να μιλήσει για τη φύση του Instagram, το οποίο κάνει τους πάντες να βλέπουν συνεχώς τα ελαττώματά τους.

«Αυτή εδώ είναι μια κουρασμένη μαμά στο Instagram με τρομερό πονόδοντο ανεξήγητης προέλευσης και αιτίας, που αποφασίζει να ποστάρει μερικές φορές στιγμές που διαψεύδουν το Instagram. Αυτό που ήρθε και μας έκανε να βλέπουμε συνεχώς τα ελαττώματα μας το αν είμαστε όμορφοι ή άσχημοι ή αν έχουμε παχύνει ή αν τα μαλλιά μας είναι άλουστα. Κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό. Όλοι ψάχνουν την καλή τους γωνία και αλήθεια όλοι έχουμε έστω μια το ορκίζομαι. Όμως, το Instagram, αχ, είναι φοβιστικό μερικές φορές…», είπε η Ρούλα Ρέβη μιλώντας με ειλικρίνεια.

«Μπορεί να έχεις μαλώσει με τον άντρα σου και να περάσεις δέκα φίλτρα γιατί πρέπει να ανεβάσεις κάτι που θα σε δείχνει λίγο αλλιώς εκείνη τη στιγμή! Αλλά το πιστεύεις! Το βλέπεις και το πιστεύεις. Λες καλή είναι ας φτιάξω λίγο ακόμα τη μύτη ή ας μακρύνω μέχρι τον θεό τα πόδια μου. Μπορεί και οι άλλοι να το πιστέψουν. Εσείς το πιστεύετε; Τι θα γινόταν αν για μια εβδομάδα ποστάραμε τις αποτυχίες μας στην καθημερινότητα; Τι θα άλλαζε θα άλλαζε ο τρόπος που βλέπετε εκείνους που θαυμάζετε;», κατέληξε η Ρούλα Ρέβη, θέτωντας την πιο ουσιαστική ερώτηση που πρέπει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας.