FEMALE TALK

Η Ρένια Λουιζίδου είναι βουτηγμένη στην ανασφάλεια

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Ειλικρινείς τοποθετήσεις. Αυτό έχουμε ανάγκη, αυτό θέλουμε, αυτό επικροτούμε. Είτε η ειλικρίνεια αφορά στο πώς κατάφερε κάποιος να αποδέχεται τον εαυτό του, είτε αφορά την παραδοχή ότι νιώθουν ανασφαλείς. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν όσα είπε η Ρένια Λουιζίδου σε συνέντευξή της στη Δανάη Μπάρκα και την εκπομπή Πάμε Δανάη του Mega.

Η Ρένια Λουιζίδου μίλησε με τη Δανάη Μπάρκα για την ηρωίδα που υποδύεται στην παράσταση Sexy Laundry και το κοινό όλων των γυναικών μετά τα 50, για την αποχή της από τα social media, τις ανασφάλειές της και τις έντονες τηλεοπτικές επιτυχίες που έχει ζήσει και πώς τις διαχειρίστηκε.

«Είμαστε γυναίκες μετά τα 50. Αυτό κάνει ένα κοινό που δεν μπορείς να φανταστείς. Δεν υπάρχει περίπτωση, εννοώ, μετά τα 50 να μην περάσουμε όλες οι γυναίκες από κάποια σημεία. Είναι κάποιες πίστες που αφορούν όλες μας», είπε για την Άλις, την ηρωίδα που υποδύεται, η Ρένια Λουιζίδου.

«Οι παλαιότερες γενιές προσπαθούσαν περισσότερο να κρατήσουν μία σχέση για λόγους κοινωνικού περίγυρου. Σήμερα δεν το κάνουν, και αυτό είναι υγιές», σχολίασε αναφερόμενη και στο θέμα του έργου που αφορά ένα ζευγάρι που περνά κρίση στον γάμο του. H Ρένια Λουιζίδου είναι παντρεμένη περισσότερες από δύο δεκαετίες με τον Θάνο Κωνσταντάκη με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Βίκτωρα.

Η Ρένια Λουιζίδου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα μέσα από μεγάλες επιτυχίες. «Μπορεί μέχρι πριν από 10 – 15 χρόνια να αγχωνόμουν ότι αυτό πρέπει να το κρατήσω ή να μην το διαψεύσω, αλλά τώρα είναι μόνο χαρά», σημείωσε η ηθοποιός για το πώς σκέφτεται τις σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Όσο για την αναγνωρισιμότητα που φέρνει η τηλεοπτική έκθεση εξήγησε: «Δεν με δυσκόλεψε. Με παραξένεψε. Όποιος βγαίνει στην τηλεόραση γίνεται η φάτσα του αναγνωρίσιμη. Δεν είναι κακό, μπορεί να σε ζορίσει καμιά φορά σε κάποιον γιατρό ή κάποια μέρα που δεν έχεις τα κέφια σου. Αλλά είναι πολύ λιγότερες από τις στιγμές που είναι ευχάριστο να έρθει κάποιος χαμογελαστός και να πει “Σας βλέπουμε”. Αυτός που δεν σε χωνεύει, δεν σε γουστάρει και να σε δει, δεν θα έρθει να σου μιλήσει».

Με αφορμή αυτή την τελευταία της ατάκα, η συζήτηση στράφηκε στα social media, από τα οποία η Ρένια Λουιζίδου απέχει (απέχοντας μάλλον και από την τοξικότητα εκείνων που δεν τη χωνεύουν όπως είχε πει νωρίτερα).

«Δεν έχω social media. Μου αρέσει η ιδέα άλλα νομίζω ότι είναι ακόμη σε παιδική ηλικία. Είναι υστερία, μανία, αρρώστια. Νιώθω ότι ο κόσμος στα social media αισθάνεται υποχρεωμένος να πει οπωσδήποτε κάτι ή να αναρτήσει οπωσδήποτε μία φωτογραφία του. Εγώ δεν αισθάνομαι φωτογραφίσιμη ούτε μία φορά τον μήνα, όχι μία φορά τη μέρα. Δεν θα είμαι σε θέση να το υποστηρίξω αυτό», εξήγησε η Ρένια Λουιζίδου.

Το επάγγελμά της συνάδει με την έκθεση. Κι ίσως, όπως και η Δανάη Μπάρκα, να νόμιζες ότι δουλεύοντας ως ηθοποιός η Ρένια Λουιζίδου έχει βρει τον τρόπο να τιθασσεύει τις ανασφάλειές της. Η ίδια, ειλικρινέστατα, σε διαψεύδει. Και το κάνει γελώντας. Γιατί όσο και να μας ταλαιπωρεί η ανασφάλεια, το να την παραδεχόμαστε καμιά φορά είναι τουλάχιστον απελευθερωτικό.

«Είμαι βουτηγμένη στην ανασφάλεια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», παραδέχτηκε. «Θεωρώ ότι όταν βγαίνεις δημόσια σε μία συνέντευξη δεν θα πάρεις την “κατάρα” σου μαζί, άλλα θα κάνεις το καλύτερο δυνατό σε διάθεση. Δεν θα βγεις να μαυρίσεις την ψυχή των ανθρώπων», αποκρίθηκε γελώντας στο σχόλιο της παρουσιάστριας που της επεσήμανε ότι δεν φαίνεται ανασφαλής.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι όσοι σκεφτόντουσαν να γίνουν ηθοποιοί και δεν έγιναν, καταλαβαίνουν ακριβώς τι είναι αυτή η δουλειά στον πυρήνα της. Πέρασα τουλάχιστον δέκα χρόνια για να αισθανθώ ότι με “παίρνει” να γίνω ηθοποιός», σημείωσε στη συνέχεια η Ρένια Λουιζίδου. «Και ο χώρος μου φαινόταν παράξενος πολύ. Ακόμα και τώρα που κάνω 35 χρόνια αυτή τη δουλειά, με στενοχωρεί ότι δενόμαστε τόσο πολύ όσο κρατάει η δουλειά και μετά χανόμαστε», πρόσθεσε απαντώντας στο τι ήταν αυτό που την έκανε να αμφιβάλλει.

Η Ρένια Λουιζίδου σημείωσε ότι κρατά επαφή με τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τα παιδιά της στη σειρά Το Σόι μας. Στη συνέχεια μίλησε γενικά για τα τηλεοπτικά της «παιδιά» και για τη σκέψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που μεγάλωσαν με την εικόνα της στην τηλεόραση. «Πρώτα από όλα σοκάρομαι γιατί βλέπω κάτι ανθρώπους πολύ μεγάλους πια. Δεν είναι κάτι που περνάει συνέχεια από το μυαλό μου, αλλά είναι πολύ ωραίο να σκέφτομαι ότι συμβαίνει αυτό. Και μεγάλη ευθύνη», απάντησε η Ρένια Λουιζίδου.