ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Πόπη Τσαπανίδου απορεί αν τα έκανε όλα λάθος ως μητέρα και συγκινεί

NDP Photo Agency

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και μαμά τριών κοριτσιών. Με την τελευταία της ιδιότητα απευθύνθηκε πρόσφατα στους διαδικτυακούς της ακόλουθους στο Instagram με μία ανάρτηση που συγκινεί.

Η Πόπη Τσαπανίδου βρήκε ένα γράμμα που μία από ις δίδυμε κόρες της είχε γράψει σε ηλικία 5 – 6 ετών στον Άγιο Βασίλη. Η μικρή Ευτυχία ζητούσε διακαώς μια στολή μπαλαρίνας, ενώ δεν παρέλειπε να ζητήσει κι ένα δώρο για την δίδυμη αδερφή της.

Η μητέρα τους, 20 και πλέον χρόνια μετά με αφορμή αυτό το γράμμα αναρωτήθηκε πόσο καλή ήταν σε αυτό τον ρόλο. Ωστόσο κατέληξε στο πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για όλους τους νέους γονείς.

«Σαν να βλέπω μπροστά στα μάτια μου, τώρα, τα δακτυλάκια της μικρής μου κόρης της Ευτυχίας, να γράφουν -πόσο να ήταν; 5 άντε 6 χρόνων Θέε μου!- και να ζητούν απ’ τον Άη Βασίλη μέσα από την καρδιά της μια στολή μπαλαρίνας! Γιατί είναι καλή στις σβούρες!

Κι αναρωτιέμαι σήμερα 20τόσα χρόνια μετά. Ήθελε να γίνει μπαλαρίνα και ‘γω ήμουν αλλού νυχτωμένη; Της άλλαξα κατεύθυνση στη ζωή και της έμαθα να γκρεμίζει το όνειρό της; Θεέ μου συγχώρα με αν το έκανα αυτό.

Και μετά βλέπω την αγάπη της για την δίδυμή της, που σκέφτηκε να ζητήσει δώρο και γι’ αυτήν! Και καμαρώνω που της έμαθα να αγαπά το αδελφάκι της που μοιράστηκε 9 μήνες τα πάντα από μισό μαζί της.

Αλλά και πάλι! Θεέ μου! Πόσο τέρας μάνα υπήρξα να μην αναφέρει την μεγάλη της αδελφή σ’ αυτό το γράμμα. Που ήμουν για να μην αντιληφθώ πως η αγάπη της είχε όριο;
Και ‘κει στο τέλος, εντάξει, στο τέλος φέρτε μπαλκόνι να πέσω! Η σιγουριά της πως ήταν κακό παιδί; Από που πηγάζει; Μήπως της έλεγα εγώ πως είναι κακό παιδί; Ω Θεέ μου! Όλα λάθος;» έγραψε η Πόπη Τσαπανίδου.

Το μήνυμα αισιοδοξίας

Κι αφού αναρωτήθηκε αν οι υπόλοιπες μαμάδες ταυτίζονται μαζί της, προχώρησε στο πιο αισιόδοξο κομμάτι της ανάρτησής της. «Όλα μα όλα είναι φυσιολογικά όσο υπάρχει αγάπη. Και τα λάθη είναι μέσα στη ζωή. Θα γίνονται όσο κι αν παλεύετε να είστε τέλειες μανούλες. Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Και γιατί η ίδια η ζωή αλλάζει και όταν το καμάρι σας φτάσει τα 20 η ζωή θα έχει διαφορετικές αξίες και απαιτήσεις που σήμερα ούτε που φαντάζεστε. Αγαπήστε τα λοιπόν τα μωρά σας με όλη την δύναμή σας. Αφήστε τα να πατήσουν στα πόδια τους και να μην τα έχουν όλα στο χέρι. Μάθετέ τα στα δύσκολα. Και όλα μα όλα θα πάνε καλά» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Κι ας γράφουν πως είναι κακά παιδιά. Μπορεί απλώς να διαπραγματεύονται με τον Άη Βασίλη», κατέληξε. Η Πόπη Τσαπανίδου απέκτησε την πρώτη της κόρη, Εύα σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν οι δίδυμες Ευτυχία και Μαρίνα. Τα τρία της παιδιά είναι καρπός του έρωτά της με τον σύζυγό της Ευτύχη Μανωλαράκη, ο οποίος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία όσο εκείνη ήταν έγκυος στις δίδυμες κόρες τους.

«Αν μου έλεγες ότι μία τέτοια κατάσταση την περνάνε οι άνθρωποι θα σου έλεγα τότε “έλα μωρέ σαλεμένοι βγαίνουν” γιατί είναι δύσκολο… Μπορείς μέσα από τις δυσκολίες, να επενδύσεις περισσότερο στον εαυτό σου, να αγαπήσεις τον κόσμο, να καταλάβεις τη σημασία της ζωής για να βγεις με πολύ λίγες πληγές», είχε πει η δημοασιογράφος ως καλεσμένη στην «Φωλιά των Κου Κου».