WOMEN TODAY

Η Μυρτώ Κοντοβά στην πρώτη της εμφάνιση σε πρωινή εκπομπή. Ο λόγος που δεν έγραφε για 10 χρόνια και η κατάθλιψη που πέρασε

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε φέτος στην τηλεόραση με τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες» μετά από 10 χρόνια τηλεοπτικής απουσίας. Μαζί επέστρεψε και στις αναγκαίες συνεντεύξεις για την προώθηση της συγκεκριμένης νέας δουλειάς. Η Μυρτώ Κοντοβά εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και όπως είπε ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή.

Η Μυρτώ Κοντοβά, εμφανίστηκε στο πλατώ με δύο εκ των πρωταγωνιστών της σειράς, τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Και μίλησε για τους λόγους για τους οποίους δεν είχε γράψει σενάριο εδώ και 10 χρόνια. «Είχα αγωνία γι’ αυτή τη σειρά. Άγχος δεν είχα γιατί ήξερα τι ήθελα να πω, και ήξερα με ποιους ήθελα να το κάνω. Νιώθω παράξενα που κάνω ξανά μια δουλειά για την τηλεόραση», είπε η Μυρτώ Κοντοβά. Αν κάτι χαρακτηρίζει τις τηλεοπτικές δουλειές της Μυρτώς Κοντοβά αυτό είναι η αγάπη των σειρών που υπογράφει για την πόλη. Ήταν λοιπόν η κατάσταση που έβλεπε σε αυτή, που την εμπόδιζε να γράψει.

«Έχουν περάσει 10 χρόνια γιατί δεν θεωρούσα ότι υπήρχε λόγος να κάνω κάτι τότε. Είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία αυτό που συνέβαινε πραγματικά στην πόλη από το ναρκισισμό του να κάτσεις να πάρεις μια ιστορία και να την γράψεις. Ήταν τόσο δραματική η περίοδος που ζήσαμε με την κρίση, τους Χρυσαυγίτες, του τι συνέβαινε σε αυτή την πόλη, εμένα με κλόνιζε τόσο πολύ που δεν έβρισκα το λόγο, το ζωτικό ψεύδος, που σε κάνει να θες να φτιάξεις κάτι, τη στιγμή που πραγματικά ζεις έναν ζόφο. Την πέρασα την καταθλιψή μου, είδα την πόλη να αλλάζει», σημείωσε η Μυρτώ Κοντοβά.

«Ήθελα να κάνω κάτι που εγώ θεωρούσα πραγματικά ουσιαστικό, όπως το να πάθω κατάθλιψη που έπαθα. Μπήκα στον προβληματισμό του κατά πόσο αυτό που κάνει ένας άνθρωπος που γράφει ή δημιουργεί κάτι, είναι τόσο προσωπική υπόθεση που έχει μόνο να κάνει με τη θεραπεία της δικής του ψυχής. Στην πραγματικότητα όμως όταν είσαι στη μέση του δρόμου και περνάει κάποιος κι ανοίγει το κεφάλι ενός Πακιστανού, sorry αλλά εγώ δεν μπορούσα να το λειτουργήσω αυτό, δεν μπορούσα να δείξω καμία πόλη και τίποτα. Είχα την πολυτέλεια βέβαια να μπορώ να ζήσω με άλλους τρόπους», πρόσθεσε η Μυρτώ Κοντοβά.

«Τώρα που άρχισε να θεραπεύεται η δική μου ψυχή κι αρχίσαμε να γελάμε – εγώ άρχισα να γελάω και με τους δικούς μου φανατισμούς και των φίλων μου και με το τι είχε γίνει εκείνο το διάστημα και τα πολιτικά και όλα- θεώρησα ότι είναι η στιγμή να ξαναμιλήσουμε για τις πόλεις και τους ανθρώπους των πόλεων. Με όχημα πάλι μια φιλία ετών και με πάρα πολλή πλάκα. Είναι ένα εγχειρίδιο επιβίωσης στην πόλη που ζούμε, με τα χρέη που έχουμε, με τα παλιά μας γκομενικά, με τα νέα μας γκομενικά, όλο αυτόν τον αχταρμά», τόνισε στη συνέχεια η σεναριογράφος.

Η Μυρτώ Κοντοβά μίλησε στη συνέχεια για τους λόγους για τους οποίους ήθελε εξαρχής να κάνει τη νέα σειρά της με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς, που πρωταγωνιστούν σε αυτή (Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Τζήμου και Μάκη Παπαδημητρίου).

Όσο για το θέμα της σειράς «Σχεδόν Ενήλικες», η Μυρτώ Κοντοβά το έθεσε ακριβώς όπως έπρεπε. «Ενηλικιώνεται κανείς ποτέ; Έχουν ενηλικιωθεί οι γονείς μας; Είναι αυτά τα δίπολα που μας τραβάνε πάντα. Το ένα είναι οι υποχρεώσεις ενός ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του και τον θεωρεί η κοινωνία πια ενήλικα και το άλλο κομμάτι που έχει μεγάλη σχέση με τη ροκιά που κουβαλάμε όλοι μέσα μας που είναι η παιδική μας ηλικία», τόνισε η Μυρτώ Κοντοβά. Κάποια υπόκλιση συμβαίνει αυτή τη στιγμή.