FEMALE TALK

Η Μαρία Κίτσου αγαπά την Ελένη Σταμίρη για όλους τους σωστούς λόγους

ΑΝΤ1

Η Μαρία Κίτσου για τρίτη σεζόν υποδύεται την Ελένη Σταμίρη στη σειρά του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες. Η ηθοποιός που μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η σειρά φαινόμενο του ΑΝΤ1, ήταν γνωστή για τη θεατρική της πορεία, μίλησε για την ηρωίδα της και όλα όσα σημαίνει για εκείνη στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται, του Alpha.

Για τη Μαρία Κίτσου η Ελένη Σταμίρη είναι μία ηρωίδα που αγαπά για όλους τους σωστούς λόγους. Μία γυναίκα, που πρωταγωνιστεί σε μία σειρά που αναφέρεται στη δεκαετία του 1950 και 1960 πλέον στον τρίτο της κύκλο. Μία γυναίκα στην ελληνική επαρχία που σε αντίθεση με όσα όριζε το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής για τις γυναίκες, αποφασίζει να ορίσει η ίδια τη μοίρα της. Το κάνει με απόλυτη σταθερότητα παρά τα εμπόδια που μοιραία συναντά στο σενάριο που υπογράφουν οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης.

Η Ελένη Σταμίρη είναι μία σύγχρονη γυναικεία ηρωίδα, παρόλο που η σειρά στην οποία εντάσσεται είναι σειρά εποχής. Για τη Μαρία Κίτσου είναι ένα πρότυπο που έλειπε από την ελληνική τηλεόραση. Και για εμάς το ίδιο. Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Ναταλίας Αργυράκη για όλα όσα έχει πάρει από την ηρωίδα της, η Μαρία Κίτσου απάντησε σαν να διάβαζε φωναχτά τη σκέψη του τηλεοπτικού κοινού.

«Έχω πάρει το κουράγιο της, τη μαγκιά της, την αξιοπρέπειά της, τη φερεγγυότητά της, την αλληλεγγύη της προς τους άλλους. Θα έλεγα ότι είναι πρότυπο. Ένας τέτοιος χαρακτήρας, έλειπε από την ελληνική τηλεόραση», είπε η Μαρία Κίτσου και προσυπογράφουμε. Κι αν τα προσέξεις ένα ένα τα χαρακτηριστικά που ανέφερε ήταν όλα αυτά που αποδίδονταν στους αγαπημένους άνδρες, τηλεοπτικούς ήρωες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ο αέρας που έφεραν οι «Άγριες Μέλισσες» με τους δυνατούς, γυναικείους χαρακτήρες τους στην τηλεόραση, είναι μάλλον η απόδειξη ότι τις χρειαζόμασταν. Ότι τέτοιες ηρωίδες, όπως η ηρωίδα της σειράς Άγριες Μέλισσες, έλειπαν σε όλες μας.

Μιλώντας για την τρίτη σεζόν της σειράς, η Μαρία Κίτσου σημείωσε: «Η τρίτη χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί περνάμε πια από τις προσωπικές ιστορίες σε κάτι εθνικό. Όλοι θα κληθούν να δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι. Γιατί να πάει για τρίτη χρονιά η σειρά; Επειδή κάνει νούμερα; Όχι. Υπήρχε βασικός λόγος».

Η ηθοποιός ετοιμάζεται να παίξει άλλον έναν εμβληματικό γυναικείο ρόλο, αυτή τη φορά στο θέατρο. Η Μαρία Κίτσου θα επιστρέψει στη σκηνή του Παλλάς, για να υποδυθεί τη Νίνα στην παράσταση «Το τρίτο στεφάνι», που βασίζεται στο βιβλίο του Κώστα Ταχτσή. «Υποδύομαι τη Νίνα, που περνά μέσα από τρεις γάμους και με τη φίλη της την Εκάβη, διασχίζουν την ιστορία της Ελλάδας από τον μεσοπολεμο μέχρι τον εμφύλιο μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες», εξήγησε και σημείωσε ότι η ίδια δεν νιώθει πάντα δυναμική.

«Έχω κάποιες φάσεις στη ζωή μου που είμαι πολύ δυναμική και δυνατή και άλλες που νιώθω τρομερά ευάλωτη και μικρή, σαν 5 χρονών και θέλω να χωθώ στο κρεβάτι μου και να κρυφτώ από τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι σε όλους μας συμβαίνει αυτό», είπε η Μαρία Κίτσου.

Και μιλώντας για γυναικείους χαρακτήρες πρότυπα δύναμης, για γυναικεία αλληλεγγύη και ενδυνάμωση, η Μαρία Κίτσου έχει τη χαρά να βιώνει μια τέτοια σπουδαία γυναικεία σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά της, Μαρία Καβογιάννη, η οποία με τη σειρά τη χαρακτήρισε «Δώρο Θεού» μιλώντας στη Ναταλία Αργυράκη, στο πλαίσιο του αφιερώματος της εκπομπής στην παράσταση Το Τρίτο Στεφάνι. «Δεν μπορώ, την αγαπώ. Νιώθω τόσο ευλογημένη που είμαστε μαζί. Μου έχει μάθει πράγματα για τη ζωή. Με βλέπει κάπως και μου λέει έλα εδώ να σου πω τι θα κάνεις, πώς θα αντιμετωπίσεις την τάδε κατάσταση», εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου.