ROLE MODELS

Η Leyna Bloom είναι το πρώτο transgender μοντέλο στο εξώφυλλο του Swimsuit Issue του Sports Illustrated

Instagram.com/leynabloom

Η Leyna Bloom γράφει τη δική της ιστορία στο modelling. Είναι η πρώτη ανοιχτά trans γυναίκα που κοσμεί το εξώφυλλο του εμβληματικού τεύχους με τα μαγιό (Swimsuit Issue) του περιοδικού Sports Illustrated. Το μοντέλο θα βρεθεί σε ένα από τα τρία διαφορετικά εξώφυλλα που θα κυκλοφορήσει για το εν λόγω τεύχος, το περιοδικό. Η Naomi Osaka βρίσκεται σε ένα από τα άλλα τρία και η ράπερ Megan Thee Stallion στο τρίτο.

Το όνειρο της 27χρονης Leyna Bloom για το εξώφυλλο του συγκεκριμένου τίτλου και τεύχους του, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς στη ζωή της, μέσα από ένα άλλο μοντέλο, που έγραφε τη δική του ιστορία. Ήταν το 1997 όταν η Leyna Bloom πήρε για πρώτη φορά το περιοδικό στα χέρια της και στο εξώφυλλό του ήταν η Tyra Banks. Το περιοδικό είχε αγοράσει ο πατέρας της.

«Όταν με πήραν να μου πουν ότι θα είμαι στο εξώφυλλο πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά μου. Του είπα πώς όταν κοιτούσα αυτό το περιοδικό κοίταζα το μέλλον μου. “Μου έδινες τα εργαλεία που χρειαζόμουν για να δω τον εαυτό μου, να γνωρίσω ότι θα μπορούσα να βρεθώ εκεί, που με ενέπνεαν ώστε μια μέρα να γίνω μέρος του”, του είπα», σημείωσε η Leyna Bloom μιλώντας στo Page Six Style.

Η Tyra Banks ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού μόνη της. Κι ήταν εκεί όταν ο διευθυντής του Swimsuit Issue του Sports Illustrated ανακοίνωσε στη Leyna Bloom ότι θα είναι σε ένα από τα τρία εξώφυλλα του τεύχους. Το σουρεαλιστικό αυτό κλείσιμο του «κύκλου» άφησε περιχαρή τη Leyna Bloom. «Αυτό το εξώφυλλο κι αυτή η στιγμή εκπροσωπούν για μένα το μέλλον», εξομολογήθηκε το μοντέλο που έκτοτε έχει κρατήσει επικοινωνία με την «μούσα» του, Tyra Banks.

H Leyna Bloom ήξερε πάντα ότι θα ασχοληθεί με τη μόδα, από τότε που μεγάλωνε στο Chicago και παρακολουθούσε τη γιαγιά της να παραδίδει μαθήματα πασαρέλας και ballroom. «Είναι η κληρονομιά μου, το αίμα μου, η καταγωγή μου» ανέφερε στο Page Six.

Η Bloom ακολούθησε τα όνειρά της μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη στα 17 της και μετά από πολλές απορρίψεις την ανακάλυψαν σε ένα κατάστημα στο Soho. Η καριέρα της μέχρι τώρα, περιλαμβάνει μια φωτογράφιση για τη Vogue Ινδίας (ήταν το πρώτο transgender μοντέλο και σε εκείνο το εξώφυλλο), μία καμπάνια για την H&M και μία ακόμα για την Levi’s και μια πασαρέλα για τον οίκο Tommy Hilfiger σε ένα live show με τη Zendaya.

«Ως trans άτομο που μεγάλωνε σε αυτόν τον κόσμο, δεν έβλεπα να εκπροσωπούμαι στη μόδα, οπότε νόμιζα ότι ποτέ δεν θα τα κατάφερνα. Νομίζω ότι το κατάφερα απλά με το να εκθέτω τον εαυτό μου εκεί έξω, με τη γνώση ότι γεννήθηκα σε έναν κόσμο στον οποίο δεν χωρούσα και απλά έπρεπε να φτιάξω έναν κόσμο να με χωράει. Ήθελα να είμαι ορατή και να μάθω στους ανθρώπους ότι άτομα σαν εμένα υπάρχουμε και είμαστε όμορφοι», σημείωσε χαρακτηριστικά το μοντέλο.

Η Leyna Bloom φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού με ένα λευκό ολόσωμο μαγιό που γιατί όπως είπε «Αυτά τα όλόσωμα μαγιό κάνουν τις trans γυναίκες να νιώθουν τόσο άνετα, που ήθελα να φορέσω ένα τέτοιο για να τις εκπροσωπήσω». Αυτό συν λίγη έμπνευση από το Baywatch κρύβονταν πίσω από την επιλογή της. «Ένιωθα αυτοπεποίθηση σε κάθε βήμα και δεν νιώθω συχνά έτσι σε ένα σετ όπου φωτογράφιζομαι ημίγυμνη ή με εσώρουχα ή μαγιό», πρόσθεσε το μοντέλο.

Το Swimsuit Issue του Sports Illustrated έχει επικεντρωθεί στο να περιλαμβάνει ένα diverse casting μοντέλων τα τελευταία χρόνια. Το 2020 η Valentina Sampaio ήταν η πρώτη trans γυναίκα που εμφανίστηκε στο τεύχος ενώ αυτή τη χρονιά στις σελίδες του βρίσκει κανείς το πρώτο Ασιατικής καταγωγής curve model, τη Yumi Nu. Η Bloom εκτός από το πρώτο transgender μοντέλο στο εξώφυλλο του τεύχους, είναι και το πρώτο trans μαύρο μοντέλο που φωτογραφίζεται ποτέ για το Sports Illustrated.

«Ειλικρινά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ιστορία και πιθανόν δεν θα είναι η τελευταία. Απλά θέλω να υπάρχω και να μην βάζω όρια στον εαυτό μου και στο τι μπορεί να καταφέρει. Ο κόσμος αλλάζει και οι άνθρωποι πρέπει να δουν το γεγονός ότι oυάου, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αυτό είναι αυτό που δείχνει και είναι τόσο όμορφο», τόνισε η Leyna Bloom.