FEMALE TALK

Η Lady Gaga αποκαλύπτει στην Oprah Winfrey και τον πρίγκιπα Harry: «Με βίασε και με παράτησε έγκυο σε μία γωνία»

Jamie McCarthy/Getty Images

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lady Gaga μιλάει για την ολότελα εφιαλτική εμπειρία του βιασμού που βίωσε σε ηλικία 19 ετών και για τις οδυνηρές συνέπειες που την ακολούθησαν και παραμένουν χρόνιες. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που αποκαλύπτει πως μετά τον βιασμό, έμεινε έγκυος.

 

Το ότι η Lady Gaga παλεύει με τους δαίμονές της εδώ και χρόνια είναι γνωστό. Έλειπαν όμως οι λεπτομέρειες. Η 35χρονη σταρ επέλεξε να αποκαλύψει κάποιες από αυτές χωρίς αναστολές στη συνέντευξή της στην Oprah Winfrey στις αρχές του 2020. Τα όσα είχε πει ήταν συγκλονιστικά αλλά όπως φαίνεται έλειπαν κάποια σημαντικά κομμάτια από το παζλ. Γι’ αυτά επιλέγει να μιλήσει σήμερα στη νέα της συνάντηση μπροστά στην κάμερα με την Oprah αλλά και τον πρίγκιπα Harry. Η Gaga είναι η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής τους “The Me You Can’t See” στο Apple TV+ όπου Winfrey και Harry θα εστιάζουν στην ψυχική υγεία διάσημων και μη ανθρώπων με φόντο τις ιστορίες τους.

Lady Gaga: «Έπαθα ψυχωτικό κλονισμό»

«Ήμουν 19 ετών και δούλευα στον χώρο. Ένας παραγωγός μού είπε “βγάλε τα ρούχα σου και είπα όχι. Κι έφυγα και μου είπαν ότι θα κατέστρεφαν όλη μου τη μουσική. Και δεν σταμάτησαν. Και δεν σταμάτησαν να με ρωτούν και απλά πάγωσα και- και δεν θυμάμαι καν τι συνέβη” αποκαλύπτει η Lady Gaga πριν ξεσπάσει σε κλάματα. Η τραγουδίστρια έχει πάρει την απόφαση να μην κατονομάσει τον παραγωγό αλλά και κανέναν από εκείνους που της έκαναν πόλεμο στα πρώτα της βήματα. Αυτό που λέει είναι ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί ποτέ μπροστά της. «Η βιομηχανία είναι κακοποιητική και επικίνδυνη» δηλώνει και περιγράφει ένα περιστατικό που πηγαίνοντας μετά από χρόνια σε νοσοκομείο για πόνους και αδυναμία στο σώμα της, τελικά την παρέπεμψαν σε ψυχίατρο μιας που το πρόβλημά της δεν ήταν οργανικό.

Έκανε εξετάσεις και ακτινογραφίες ασταμάτητα για να εντοπίσει την αιτία του σωματικού πόνου αλλά τίποτα δεν έδειχνε λάθος. «Το σώμα όμως θυμάται», εξηγεί. «Δεν ήμουν το ίδιο κορίτσι». Τελικά διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες και ινομυαλγία, μια ασθένεια με ψυχοσωματικό υπόβαθρο που προκαλεί χρόνιο διάχυτο πόνο σε όλο το σώμα με συμπτώματα την κόπωση, τα προβλήματα ύπνου και πολλα ακόμα, όπως οι ημικρανίες και η κατάθλιψη. «Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι μια ιατρική κατάσταση και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Δεν πρέπει να τα αγνοούμε» έχει πει η Lady Gaga.

«Με βίασε και με παράτησε έγκυο σε μία γωνία»

Η Gaga υπέφερε από εμετούς και για μήνες είχε κλειδωθεί σε ένα στούντιο. Επεδίωξε αυτοτραυματισμούς και οι παρενέργειες από την εμπειρία του βιασμού σε συνδυασμό με την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που διέκοψε την έκαναν να υποφέρει. «Με βίασε και με παράτησε έγκυο σε μία γωνία», δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της. Ο ψυχικός κλονισμός της, όπως παραδέχεται, διήρκησε για χρόνια, ήταν «παρών» και την τυραννούσε ακόμα και στα γυρίσματα του “A Star is Born” το 2019. «Έχω ψυχολογικά προβλήματα, παίρνω πολλά φάρμακα για να παραμείνω ισορροπημένη και είμαι μια μαχήτρια και ζω και είμαι καλά και δυνατή και θα πάρω όλες τις εμπειρίες της ζωής μου και θα τις μοιραστώ με τον κόσμο για να τον κάνω ένα καλύτερο μέρος» είχε δηλώσει ξανά στην Oprah Winfrey στη συνέντευξή της το 2020 και αυτό κάνει για άλλη μια φορά.