FEMALE TALK

Η Κατερίνα Στικούδη απαντά στα «τι θα πει ο κόσμος» για τη μητρότητα (και όχι μόνο)

Katerina Stikoudi/Instagram

Η Κατερίνα Στικούδη έγινε μητέρα πριν από έναν χρόνο. Ήταν στις 18 Οκτωβρίου 2021 που ο γιος της, Βύρωνας, ήρθε στον κόσμο και μαζί του ανέλαβε έναν νέο, διαφορετικό ρόλο, αυτόν της μητέρας. Η Κατερίνα Στικούδη την εποχή εκείνη παρουσίαζε τα παρασκήνια του φιλανθρωπικού show τραγουδιού του Alpha, Just The 2 Of Us. Ο τρόπος που γέννησε, η επιλογή της να θηλάσει, η επιστροφή της στη δουλειά, το σώμα της και η φόρμα της, ήταν όλα θέματα τα οποία σχολιάστηκαν, αφού η Κατερίνα Στικούδη έγινε μητέρα.

Έναν χρόνο μετά, η Κατερίνα Στικούδη έκανε τη «σούμα» για τα αρνητικά (κι άλλα θετικά που γίνονταν χωρίς ενσυναίσθηση) σχόλια που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα. Τα έβαλε σε ένα μακροσκελές post και δημοσίευσε τις σκέψεις της γι’ αυτά μέσω Instagram. Η φωτογραφία που συνόδευε αυτές τις σκέψεις ήταν μία στην οποία κρατούσε στην αγκαλιά της τον γιο της, Βύρωνα, νεογέννητο ακόμα και τον θήλαζε.

Η κριτική για τη μητρότητα μπορεί να πάει εκεί που πήγαν και όλες οι κριτικές που δέχτηκε στη ζωή και την καριέρα της η Κατερίνα Στικούδη, σε ένα ανήλιαγο μέρος όπου δεν θα απασχολήσουν ούτε την ίδια ούτε κανέναν. Εκείνη κρατά το φως μέσα της και στην αγκαλιά της.

«Μου λέγανε “Α μπράβο που γέννησες φυσιολογικά” και σκεφτόμουν δηλαδή αν έκανα καισαρική ποιο θα ήταν το θέμα; Μετά μου έλεγαν “Μπράβο που θηλάζεις”. Δηλαδή αν δεν μπορούσα, θα ήταν κακό; Μετά ενοχλήθηκαν που γύρισα στη δουλειά μου (πολύ σύντομα λέει, αφήνω το παιδί μου λέει. Ένα Σάββατο έλειπα εν τω μεταξύ για λίγες ώρες). Μετά είπαν ότι είχα παρένθετη μητέρα και πως δεν γίνεται να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Άλλοι είπανε ότι έκανα πλαστικές αμέσως μετά», ανέφερε στην ανάρτησή της παραθέτοντας ένα ένα τα σχόλια που δέχτηκε σε ό,τι αφορά τη μητρότητα, η Κατερίνα Στικούδη.

Η μητρότητα όμως τελικά αποδείχθηκε ότι για την Κατερίνα Στικούδη ήταν ακόμα ένα «κεφάλαιο» στο οποίο θα είχε να αντιμετωπίσει τα απρόκλητα σχόλια του καθενός. Το είχε κάνει πολλάκις στο παρελθόν.

«Θυμάμαι όμως και τα πρώτα σχόλια όταν έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι, όταν παρουσίασα την πρώτη μου εκπομπή, όταν έπαιξα σε μια σειρά, όταν ανέβηκα στο σανίδι, όταν έμαθα πιάνο!

Α ναι θα μου πεις, έτσι είναι αυτή η δουλειά, θέλει γερό στομάχι να αντέχεις!», σημείωσε η Κατερίνα Στικούδη. Και μετά αναφέρθηκε στον γιο της, Βύρωνα κι όλα όσα την βοήθησε να καταλάβει για τον εαυτό της. Κι όσα κατάλαβε είναι η μόνη απάντηση απέναντι σε κάθε είδους αρνητική κριτική.

«Ηρθε, λοιπόν, στη ζωή μου αυτός ο άγγελος που λέγεται Βύρωνας, να με κάνει να καταλάβω ότι είμαι πολύ πιο δυνατή απ’ όσο νομίζω… Να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και να μου μάθει ένα σωρό πράγματα. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι», έγραψε η Κατερίνα Στικούδη.

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια των backstage του J2US είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που «δεν μασάει» τα λόγια του. Εκτός από την τελευταία της ανάρτηση, πρόσφατο παράδειγμα ήταν και η απάντησή της σε μία έρωτηση -επιτομή του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται συνήθως ως δημόσια πρόσωπα οι γυναίκες από τους άντρες σε ό,τι αφορά το θέμα της γονεϊκότητας.

Η Κατερίνα Στικούδη είχε ερωτηθεί από γυναίκα δημοσιογράφο αν νιώθει τύψεις που αφήνει το γιο της στο σπίτι «και λείπει συνέχεια». «Δεν νιώθω καθόλου τύψεις, όπως δεν ξέρω αν κάνετε αυτήν την ερώτηση σε πατεράδες και την κάνετε μόνο σε γυναίκες», είχε απαντήσει η Κατερίνα Στικούδη στη δημοσιογράφο η οποία την πληροφόρησε ότι κάνει την ίδια ερώτηση και στους άνδρες.

«Α, την κάνεις και στους άνδρες, αν νιώθουν τύψεις που αφήνουν τα παιδιά τους; Αν το κάνεις και στους άνδρες, εντάξει το άγχος σου για το παιδί μου μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι μόνος του ποτέ», είχε πει μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στικούδη.