ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Η Κατερίνα Διδασκάλου για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος: «Έζησα κι εγώ τραγικές συμπεριφορές»

ANT1 Γιώργος Καπλανίδης

Το βράδυ της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» φιλοξένησαν την Κατερίνα Διδασκάλου. Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Άγριες Μέλισσες» μίλησε μεταξύ άλλων και για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάματος. Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε για το θέατρο και τις συμπεριφορές που καταγγέλλονται από τους ανθρώπους του και στήριξε τα θύματα που μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες.

«Το θέατρο για μία ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του φωτός», σημείωσε η Κατερίνα Διδασκάλου εξηγώντας πώς το θέατρο κλήθηκε σε αυτή την περίοδο να ρίξει φως σε καταστάσεις που συμβαίνουν παντού γύρω μας. «Δυστυχώς, συμβαίνουν παντού γύρω μας, στον πολιτικό χώρο, στον δημοσιογραφικό. Έχουμε ακούσει ιστορίες τραγικές», είπε η Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι και η ίδια έχει έρθει αντιμέτωπη με «τραγικές συμπεριφορές» όπως τις χαρακτήρισε. «Εμένα ό,τι μου συνέβη έχει τακτοποιηθεί πολύ καλά. Έχω μιλήσει εκεί που πραγματικά είχε νόημα και έμειναν στη θέση που τους αξίζει. Αυτό το έχω κάνει», σημείωσε.

«Βεβαίως έζησα κι εγώ στο ξεκίνημά μου τραγικές συμπεριφορές που είναι παθολογικές κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή τέτοιο μένος για κυριαρχία και εξουσία ή όταν σου δίνεται η εξουσία να την χρησιμοποιείς με αυτό τον τρόπο, σε κάνει υπάνθρωπο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πραγματικά. Μπράβο στους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά, τους θαυμάζω και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Κατερίνα Διδασκάλου: «Σε όλες τις περιπτώσεις φταίει ο πιο δυνατός»

«Σε όλες τις περιπτώσεις φταίει ο πιο δυνατός. Αυτό που λένε ότι έρχονται και είναι διαθέσιμα τα παιδιά το θεωρώ τραγικό. Σου έρχεται ένα 25χρονο παιδί κι έρχεται και λέει “Είμαι ερωτευμένος μαζί σας”, είσαι ηλίθιος τουλάχιστον, αν το πιστέψεις αυτό. Ένα παιδί 20 χρονών δεν ξέρει τι του γίνεται κι όταν του έχουν πει όλοι ότι μόνο έτσι θα προχωρήσει, ο δικός σου ο ρόλος ποιος είναι; Να του πεις “φέρε τον μονόλογο να σε ακούσω, κι αν αξίζεις παιδί μου θα μιλήσω όπου μπορώ. Κι αν δεν είσαι γι’ αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις το άλλο για να προχωρήσεις”. Τότε μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος. Και φέρνω αυτό το παράδειγμα γιατί μου έχει συμβεί ακριβώς αυτό», εξήγησε η Κατερίνα Διδασκάλου απαντώντας σε όσους κατηγορούν ανθρώπους ότι βρέθηκαν με τη θέλησή τους στον ρόλο του θύματος. Η εξουσία και η διαχείρισή της, εκεί είναι το κλειδί και η Κατερίνα Διδασκάλου το «φώτισε» με την απάντησή της.

«Πρέπει να μιλάμε και έκαναν πάρα πολύ καλά που τα δημοσιοποίησαν οι συνάδελφοι. Πιστεύω ότι όλο αυτό το κλείσιμο της καραντίνας έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο γιατί μείναμε με τον εαυτό μας, σκεφτήκαμε, κάναμε αυτοκριτική. Γιατί υπάρχει και το θέμα του φόβου, όταν 20, 25 χρονών αναρωτιέσαι πως θα σε πιστέψει» πρόσθεσε η Κατερίνα Διδασκάλου. «Προσευχήθηκα πάρα πολύ να μην έχω ανάγκη τέτοιους ανθρώπους, πόνεσα πολύ και πολέμησα πολύ», συμπλήρωσε η ηθοποιός.