FEMALE TALK

Η Julia Roberts είπε την άφιλτρη αλήθεια για το πρόσωπο κάθε 50άρας στη βρετανική Vogue

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Jordan Strauss/Invision/AP

Η Julia Roberts, το χαμόγελο της, τα πανύψηλα πόδια της, τα λαμπερά μαλλιά της είναι απίστευτα διάσημα. Είναι αναγνωρίσιμη (πιθανότατα) στον παγκόσμιο πληθυσμό της γης. Μπορεί να είναι υπερβολικό νούμερο το 8 δις. Ας συμφωνήσουμε ότι σίγουρα την ξέρουν πάνω από 1-2 δις κόσμος. Η Julia Roberts έγινε διάσημη όχι ως χολιγουντιανή ντίβα, αλλά ως η γυναίκα που μπορείς εύκολα να ταυτιστείς. Σε κάθε ηλικία.

Αν είδες για πρώτη φορά τη Julia Roberts στο Notting Hill το 1999 ήταν σίγουρα: α) το girl crush σου ή β) απλά το crush σου. Το γεμάτο αυτοπεποίθηση και θέρμη χαμόγελο της, διατηρεί έκτοτε αναλλοίωτη την ικανότητα να σε σαγηνεύει. Εκείνοι οι τυχεροί που την έχουν γνωρίσει, μιλάνε για μια πληθωρική προσωπικότητα. Που δεν θέλει να μιλά για την προσωπική της στιγμή. Βασικά, έχει αλλεργία στην υπερέκθεση. Παρόλο που είναι διάσημη εδώ και 35 χρόνια. Από τότε που ήταν 21 ετών. 

Με τον Richard Curtis είναι φίλοι εδώ και 25 χρόνια. Οπότε του άνοιξε την καρδιά της στη συνέντευξη στη Vogue (UK). Την ρώτησε πώς παραμένει τόσο νέα. Του απάντησε ότι έχει αλλάξει, έχει άσπρες τρίχες και ρυτίδες. Και καλά γονίδια. Κι ότι έχει ζήσει μια ζωή με πολύ αγάπη κι αυτό είναι σημαντικό. Νιώθει βαθιά ευτυχισμένη. Το μυστικό της νεότητάς της είναι η ευτυχία. 

H Γαλλίδα ηθοποιός Anouk Aimée (σήμερα 91 ετών) είπε στη Julia Roberts πριν πολλά χρόνια, όταν η Roberts δεν είχε ούτε μια ρυτίδα και δεν φανταζόταν ότι θα αποκτήσει μια τεράστια αλήθεια για τη ζωή κάθε γυναίκας.

«Ζεις τη ζωή σου με το πρόσωπό σου μέχρι τα 50. Μετά τη 50 το πρόσωπό σου ζει τη ζωή που κάνεις». Και γίνεται ακόμη πιο ειλικρινής με τον σεναριογράφο του Notting Hill, «το πρόσωπό της Julia Roberts που ξέρει ο κόσμος είναι το λαμπερό, μακιγιαρισμένο πρόσωπο μιας σταρ. Υπάρχει και η αμακιγιάριστη Julia Roberts. Εγώ δεν μπορώ να κάνω το διαχωρισμό». Γενικά, η στάση ζωής της είναι να μην υπεραναλύει τα πράγματα. Δεν υπάρχει και λόγος. ΙΝΔΑΛΜΑ. 

Η Julia Roberts ξέρει ότι το κοινό νιώθει οικειότητα επειδή πιστεύει ότι την γνωρίζει. Δεν θεωρεί αγενέστατη την κυρία που της λέει αν τη συναντήσει τυχαία στα ψώνια της «γιατί έκοψες τα μαλλιά σου, δεν μου αρέσει αυτό το κούρεμα». Παρόλο που εκείνη ομολογεί ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι έπαιξε τον εαυτό της. Ειδικά στο Notting Hill, που υποδυόταν μια Χολιγουντιανή σταρ. Ένιωθε άβολα. Σχεδόν απέρριψε το ρόλο γιατί δεν ήξερε πώς να τον υποδυθεί. 

Η Julia Roberts έχει μια φεμινιστική στάση ζωής και αποκαλύπτει ότι φαίνεται από τα πράγματα που επιλέγει να μη κάνει στη ζωή της (επαγγελματική και προσωπική). «Δεν θα είμαι ποτέ επικριτική για τις ζωές των άλλων. Δεν θα βγάλω όλα τα ρούχα μου για ένα ρόλο. Δεν θα πω ναι σε όλες τις προτάσεις των οίκων μόδας ή των πολυεθνικών εταιριών ομορφιάς.Ναι, είμαι φεμινίστρια». Παραδέχεται ότι της φαίνεται πλέον εξαντλητική η έννοια του σελέμπριτι, της διασημότητας και της αναγνωρισιμότητας. 

Γιατί νιώθει τυχερή η Julia Roberts;

Η επαγγελματική επιτυχία προηγήθηκε της προσωπικής ευτυχίας. Δούλευε ήδη επί 18 συναπτά έτη πριν αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα για την οικογένεια της. Και το θεωρεί πολυτέλεια. Είναι συνειδητοποιημένη ότι είναι προνομιούχα. Δεν φλεξάρει τη γκλαμουριά και τα πλούτη της. Ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη που μπορούσε να μείνει σπίτι της. 

Μετανιώνει για κάτι η Julia Roberts στα 56 της; «Δεν κατάφερα να πάω στο πανεπιστήμιο. Αλλά, δεν είχα επιλογή. Η οικογένεια μου δεν είχε αρκετά χρήματα και δεν μπορούσα να πάρω υποτροφία. Με γεμίζει τρομερή ικανοποίηση που τώρα τα δικά μου παιδιά ψάχνουν σε ποιο πανεπιστήμιο θα σπουδάσουν» λέει στον Richard Curtis στη συνέντευξη για το τεύχος Φεβρουαρίου στη βρετανική Vogue. Κι ανυπομονεί να ζήσει τα επόμενα 20 χρόνια. Να γεράσει ευτυχισμένη.