ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Jenna Dewan μοιράζεται φωτογραφία, εμπειρίες και σκέψεις για τον μητρικό θηλασμό. Άντλησε δύναμη

Invision/AP Images Chris Pizzello

Στις 6 Μαρτίου η Jenna Dewan έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Ο Callum Michael Rebel είναι γιος του ηθοποιού και τραγουδιστή, Steve Kazee, τον δεύτερο σύζυγο της Dewan μετά το διαζύγιό της από τον Channing Tatum. H μεγάλη κόρη της ηθοποιού, η Everly, είναι 7 ετών. Και παρά το γεγονός ότι η 40χρονη σταρ του “Step Up” έχει ήδη βιώσει την εμπειρία της μητρότητας και άρα κάποια πράγματα θα γίνονταν «στον αυτόματο», όπως ο θηλασμός, αυτό, όπως η ίδια εξομολογήθηκε δημόσια δεν ισχύει.

Γιατί για κάποια πράγματα, όπως είναι η μητρότητα και ειδικότερα τα μεγαλειώδη πρώτα της κεφάλαια- βλέπε εγκυμοσύνη και θηλασμός- κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά. Τα «νερά» αν και θεωρητικά είναι γνώριμα, πάντα διαθέτουν ένα αχαρτογράφητο πεδίο που είναι συναρπαστικό αλλά και περιπετειώδες. Μια εμπειρία που για άλλες κυλάει εύκολα και για άλλες δύσκολα, ακόμα και άκαρπα. Για όλα αυτά μίλησε η Jenna Dewan, ανεβάζοντας μια φωτογραφία που την δείχνει να θηλάζει τον 5 μηνών γιο της.

Η Jenna Dewan μιλάει για την πρόκληση που λέγεται «μητρικός θηλασμός»

«Ωωω ο θηλασμός. Είναι απίστευτος και μπορεί επίσης να γίνει μια πραγματική πρόκληση. Για μένα τουλάχιστον ήταν τη δεύτερη φορά. Από το πώς ο γιος μου πιάνει τη θηλή, μέχρι το ποιο στήθος από τα δύο προτιμάει, το πώς να παράγω περισσότερο γάλα, πότε να κάνω θήλαστρο… ΌΛΑ ήταν διαφορετικά και έπιασα τον εαυτό μου να έχει πολλές απορίες» εξομολογείται η Jenna Dewan.

Η ηθοποιός βρήκε συμβουλευτική υποστήριξη και πολλή βοήθεια μέσω ενός συγκεκριμένου application, αλλά φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθοδηγηθείς σωστά για τον θηλασμό, είτε παρακολουθώντας σεμινάρια ήδη από την εγκυμοσύνη, είτε καταφεύγοντας σε πιστοποιημένες συμβούλους θηλασμού, είτε ζητώντας βοήθεια από μαία, ακόμα και από τον γιατρό σου. Και φυσικά από άλλες μαμάδες που μοιράζονται όμορφα τις δικές τους εμπειρίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το καθετί λειτουργεί για όλες μας.

Σίγουρα όμως η αλληλοϋποστήριξη και η αίσθηση ότι αυτό που περνάς είναι βίωμα πολλών ακόμα γυναικών, λειτουργεί πολύ καταπραϋντικά. «Πάντα πίστευα πως όταν οι γυναίκες ενώνονται και μοιράζονται γνώση, γινόμαστε πολύ δυνατές» καταλήγει η Jenna Dewan και είναι αλήθεια.