FEMALE TALK

Η Ιωάννα Σουλιώτη και η σχέση της με τον χρόνο, αξίζουν το χειροκρότημά σου

PAPADAKIS PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η Ιωάννα Σουλιώτη. Το πρώην μοντέλο μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη νέα φάση στη ζωή της, η οποία ήρθε ταυτόχρονα με την αναχώρηση των παιδιών της στο εξωτερικό για σπουδές. Το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της, η προσωπική της ευτυχία, το self-love που δείχνει στις ρυτίδες της και η αγάπη για τον χρόνο που περνάει, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν.

Μιλώντας αρχικά για τη νέα φάση της ζωής της που έλαβε χώρα ταυτόχρονα με την μετακόμιση των παιδιών της στο εξωτερικό, η Ιωάννα Σουλιώτη δήλωσε πως νιώθει σαν να γύρισε 20 χρόνια πίσω. «Τα παιδιά σπουδάζουν στην Αμερική. Εγώ είμαι εδώ. Τους επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ. Είναι καινούργια εμπειρία. Δεν είναι εύκολο σίγουρα. Ειδικά για μία μητέρα που είναι πάνω από τα παιδιά της και τα μεγαλώνει η ίδια. Στην αρχή τουλάχιστον, είχε αρκετές δυσκολίες. Τώρα αρχίζω και το απολαμβάνω. Σίγουρα τα παιδιά δεν μας ανήκουν. Θα πρέπει να τα μεγαλώνουμε με το σκεπτικό ότι πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους», ανέφερε στην αρχή η ίδια.

Η φάση της δεύτερης νιότης, έχει φτάσει για την Ιωάννα Σουλιώτη

Παρόλο που τα παιδιά της τής λείπουν, το πρώην μοντέλο αντιμετωπίζει αυτήν την αλλαγή στην καθημερινότητά της, ως μία ευκαιρία για να βιώσει τη νιότη ξανά. «Είναι μία δεύτερη ευκαιρία. Είναι μία δεύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που 18 χρόνια σκεφτόσουν ότι θα ήθελες να κάνεις. Είναι μία ευκαιρία να έχω μία δεύτερη νιότη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Σουλιώτη, που η δική της ενηλικίωση ήρθε με την ενηλικίωση των παιδιών της.

«Δηλαδή ενηλικιώθηκαν τα παιδιά μου και ήταν σαν να ενηλικιώθηκα και εγώ μαζί τους. Εγώ άρχισα να ξανασκέφτομαι την Ιωάννα τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους 9 μήνες. Έχω πολλές φίλες που μου λένε “είσαι τυχερή που γυρίζεις σπίτι και είσαι μόνη σου, ενώ εγώ πρέπει να είμαι με έναν σύζυγο που δεν τα βρίσκουμε”. “Ευκαιρία να τα ξαναβρείς”, τους λέω. Ευκαιρία να διαμορφώσει από την αρχή κάποιος τη σχέση του με τον σύντροφό του”», πρόσθεσε στη συνέχεια η ίδια.

«Τα παιδιά δεν φταίνε αν οι γονείς κάποια στιγμή στη ζωή τους αλλάξουν καταστάσεις, δρόμους, συμπεριφορές»

Όσο για το πότε είναι πιο εύκολο να λήξει ένας γάμος, όταν υπάρχουν στη μέση παιδιά ή όταν δεν υπάρχουν, η Ιωάννα Σουλιώτη που χώρισε όταν τα παιδιά της ήταν μικρά, μετατόπισε τον πυρήνα της ερώτησης. Ανέδειξε το γεγονός πως τα παιδιά δεν θα πρέπει να επωμίζονται το «βάρος» του διαζυγίου.

«Επειδή η ζωή είναι δική μας και μας ανήκει, δεν πρέπει να τη χαρίζουμε ή να τη σπαταλάμε κάπου που δεν αξίζει. Τα παιδιά δεν φταίνε αν οι γονείς κάποια στιγμή στη ζωή τους αλλάξουν καταστάσεις, δρόμους, συμπεριφορές», δήλωσε η Ιωάννα Σουλιώτη και παράλληλα εξέφρασε μία προσωπική της πεποίθηση, την οποία ασπάζεται εδώ και πολλά χρόνια. «Για εμένα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μεταφέρουμε στα παιδιά μας την πίκρα των τελευταίων ετών και όχι την αγάπη των προηγούμενων», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήθελα τα παιδιά μου να γνωρίσουν κάποιον άλλον σαν πατέρα. Όχι ότι απαραίτητα θα έπαιρνε τη θέση του πατέρα, αλλά και μόνο σαν έννοια. Τώρα είμαι περισσότερο ελεύθερη και περισσότερο συνειδητοποιημένη ως προς το τι ψάχνω από έναν άλλον άνθρωπο», σημείωσε παράλληλα η ίδια.

Ο δεύτερος γάμος και η δύναμη της ανεξαρτησίας όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου

Όσο για το αν σκέφτεται έναν δεύτερο γάμο, η Ιωάννα Σουλιώτη δήλωσε πως δεν θα την ενδιέφερε ένας γάμος με την κλειστή του έννοια, δηλαδή να είναι η κυρία του κυρίου. «Ένας σύντροφος θα με ενδιέφερε. Δεν χρειάζομαι κάποιον να με κάνει ευτυχισμένη. Είμαι χαρούμενη και μία χαρά περνάω μόνη μου και με τις φίλες μου και με τα παιδιά μου όταν είναι εδώ και με την ελευθερία μου να πηγαίνω και να έρχομαι», δήλωσε η Ιωάννα Σουλιώτη για την οποία ένας σύντροφος δεν είναι ο ακρογωνιαία λίθος της προσωπικής της ευτυχίας. Την έχει βρει ήδη από άλλες πτυχές της ζωής της.

Ιωάννα Σουλιώτη: «Δεν θέλω να ξαναγίνω 20, ούτε 30, ούτε 40»

Ούσα στα 47 χρόνια της ηλικίας της, η Ιωάννα Σουλιώτη δεν θα άλλαζε τίποτα αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω. «Και να ξαναγύριζα πίσω, θα έκανα τα ίδια. Και το ραδιόφωνο σταμάτησα και την τηλεόραση σταμάτησα. Σταμάτησα πολλά πράγματα γιατί είχα και 2 δίδυμα παιδιά να μεγαλώσω, που έπρεπε να είμαι πολύ συγκεντρωμένη στις ανάγκες του καθενός. Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός. Αναπολώ φωτογραφίες στο κινητό μου και συγκινούμαι. Λέω κοίτα πώς πέρασε ο καιρός», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Βλέπω τώρα καινούργιες μανούλες και “λέω αγκαλιά, πολλή αγκαλιά, μόνο αγκαλιά”. Μου αρέσει ο χρόνος. Δηλαδή μου αρέσουν οι ρυτίδες μου γιατί είναι δικές μου και δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον. Εγώ γελάω, εγώ κλαίω. Είναι οι εμπειρίες της ζωής μου. Είναι όλη μου η ζωή. Δεν θέλω να ξαναγίνω 20, ούτε 30, ούτε 40», κατέληξε η Ιωάννα Σουλιώτη που «αγκαλιάζει» με αγάπη της ρυτίδες που φέρνει ο χρόνος. Γιατί αυτές οι γραμμές, «χαράζουν» τις πιο έντονες συναισθηματικά στιγμές της ζωής της.