ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Hilary Duff παραδέχεται ότι ο θηλασμός της είναι δύσκολος και το σεξ αδιάφορο και την καταλαβαίνουμε απόλυτα

ⓒ 2021 Chris Pizzello/Invision/Associated Press

Η σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ο θηλασμός είναι απαγορευτικός, τόσο για την υγεία του μωρού όσο και της μαμάς, ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί πως δεν έχουν όλες οι μαμάδες την ίδια ποσότητα γάλατος. Κάθε μητρότητα, λοιπόν, είναι διαφορετική και σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμη. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση οι μαμάδες δεν μπαίνουν στο ίδιο καλούπι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και στην περίπτωση της Hilary Duff, ο θηλασμός ήταν και είναι δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Και είναι κάτι που θέλει να γνωρίζουν όλες οι μαμάδες απανταχού.

Καλεσμένη στο podcast “Informed Pregnancy“, η Hilary Duff συνομίλησε με την Δρ. Elliot Berlin περί μητρότητας. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για την τελευταία της μητρική εμπειρία, η οποία διέφερε από τις δυο προηγούμενες. Όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε, ο θηλασμός της Mae James που γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2021 έχε δυσκολίες. Δυσκολίες που έχουν παρελθόν και προϊστορία.

Hilary Duff: «O θηλασμός ήταν πάντα πολύ δύσκολος για εμένα»

Αναφέροντας αρχικά πως ο θηλασμός ήταν πάντα πολύ δύσκολος για την ίδια, στη συνέχεια δήλωσε πως «Θα έλεγα ότι ήταν πιο εύκολο με τον Luca. Όλα τα μωρά είναι πολύ καλά, απλά εγώ δεν παράγω πολύ γάλα. Οπότε είναι αρκετά ψυχοφθόρο για μένα».

«Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πρώτο μωρό με το οποίο δεν έχω πάρει συμπληρώματα ακόμα και το θηλάζω αποκλειστικά. Θα συνεχίσω να το προσπαθώ για μερικές εβδομάδες ακόμα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι οδυνηρό και είναι δύσκολο, ειδικά όταν ξέρω ότι τα άλλα δύο παιδιά μου με χρειάζονται. Κι αυτό γιατί ο θηλασμός καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της μέρας μου. Σχεδόν κάθε 20 λεπτά τρέφω το μωρό και άρα πρέπει να κάθομαι σε ένα μέρος. Είναι απλά δύσκολο» πρόσθεσε η Hilary Duff,  της οποίας ο θηλασμός δεν είναι μόνο πρακτικά δύσκολος, αλλά απορροφά και τον χρόνο που θέλει να επενδύει στα άλλα δυο παιδιά της και ο οποίος είναι σαφώς μειωμένος.

Το άγχος επηρέασε τον θηλασμό της Hilary Duff

Γενικότερα, ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που επηρεάζεται από ψυχολογικούς παράγοντες και σίγουρα το άγχος βρίσκεται ανάμεσα στους ψυχολογικούς παράγοντες που δεν βοηθάνε σε καμία περίπτωση τις μαμάδες. Έτσι φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση της ηθοποιού, της οποίας το άγχος για την ελλιπή παραγωγή μητρικού γάλατος, τείνει να επηρεάζει την απόδοσή της. «Αγχώνομαι πολύ που δεν την ταΐζω όσο θέλει»

«Ίσως και να παράγω μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που πιστεύω. Ωστόσο, η μικρή ποσότητα που παρήγαγα στις δυο προηγούμενες εγκυμοσύνες μου, μου έχουν προκαλέσει άγχος. Κατά συνέπεια, δεν νιώθω αρκετή για το μωρό μου» πρόσθεσε η Hilary Duff, που γνωρίζει ότι είναι η τρίτη εβδομάδα με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι. Κάτι που σημαίνει πως «πρέπει να χαλαρώσει και να εμπιστευτεί το σώμα της, που ξέρει ποιο είναι το σωστό».

.

«Το σεξ δεν είχε ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου»

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η Hilary Duff, ένας επιπλέον παράγοντας που επηρεάστηκε στην τρίτη εγκυμοσύνη της, ήταν η όρεξή της για σεξ. Σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες, αυτήν τη φορά η ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε πως «Το σεξ μου ήταν αδιάφορο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρόλο που στην εγκυμοσύνη της Banks ήταν ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο διασκέδασης, αυτή τη φορά έλεγα “Όχι. Αυτό δεν είναι για μένα”. «Καημένε Matt» πρόσθεσε χιουμοριστικά αναφερόμενη στον άντρα της, που έκανε αποχή μαζί της. «Αλλά ίσως κι όχι. Ίσως και να έλεγε “Αυτό είναι είναι το καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή”» δήλωσε.

«Νόμιζα ότι περίμενα αγόρι γιατί με τη Banks ήμουν τελείως εξουθενωμένη. Ενώ με αυτό το μωρό ήταν τελείως διαφορετικά. Ίσως με την Banks ένιωθα διαφορετικά γιατί ήθελα περισσότερα παιδιά και προσπαθούσα να συμβαδίσω με όλους τους υπόλοιπους. Όλα αυτά με κούραζαν. Αυτήν τη φορά, ήμουν πιο προστατευτική με το σώμα μου» κατέληξε η Hilary Duff.