WOMEN TODAY

Μην τα βάζεις άλλο με τις ρυτίδες σου, η 51χρονη Gwen Stefani έδωσε την καλύτερη αντιγηραντική συμβουλή

Christopher Polk/Getty Images for MasterCard)

Αν υπάρχει ένα pop είδωλο που έχω ταυτίσει με την εφηβεία μου, αυτό είναι η Gwen Stefani και στην περίπτωση που μεγάλωσες την εποχή των No Doubt και του “Don’t Speak” καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλά άλλα είδωλα της κοινής μας νιότης- και μ’ εμάς τους ίδιους τους 30something που ο χρόνος έδειξε ποικιλοτρόπως τα γαμψά του δόντια- η Gwen Stefani βιώνει μια παρατεταμένη εφηβεία, το ξέρει και το υποστηρίζει. Χτίζει την εικόνα της ως αιώνια bimbo- rock teenager.

Οπότε λογικό κι επόμενο είναι όταν ρωτάνε την Gwen Stefani τι είναι αυτό που την κάνει να παραμένει με όψη τόσο νεανική και αδιευκρινίστου ηλικίας μετά από μισό αιώνα ζωής και 3 γέννες, εσύ να στήνεις αυτί. Αν ρώταγες εμένα βέβαια θα σου έλεγα ότι η περίπτωσή της είναι ένας συνδυασμός καλού DNA και ασταμάτητης, πολυεπίπεδης φροντίδας- κοινώς ότι η γυναίκα αυτή γυμνάζεται όσο εσύ κι εγώ και 2-3 ακόμα μαζί, προσέχει πραγματικά με τι τρέφεται και έχει μια καλή σχέση με την ομάδα των αισθητικών/γιατρών της- αλλά εκείνη ξέρει καλύτερα να μας τα πει.

Με αφορμή λοιπόν το βίντεο του “Let Me Reintroduce Myself” και κυρίως τα σχόλια που έχει εισπράξει ακριβώς γιατί αρνείται να γεράσει- και γούστο της καπέλο της- η Stefani έδωσε συνέντευξη στην Daily Telegraph όπου και αναγνώρισε την προσοχή που έχει λάβει για την εμφάνισή της. Όπως είπε, παρόλο που δεν προσβάλλεται προσωπικά από την κριτική, καταλαβαίνει ότι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια προσέγγιση προς το γήρας και τη φθορά που φέρνει ο χρόνος. Ωστόσο παραδέχτηκε πως είναι πραγματικά δύσκολο για όλους να γερνάμε και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή. «Ειδικά για τις γυναίκες και τα άτομα που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό, αλλά ας το αντιμετωπίζουμε προσπαθώντας απλώς να είμαστε η πιο όμορφη έκδοση του εαυτού μας μέσα και έξω» συμβούλευσε η Gwen Stefani κι αυτό ο καθένας το ερμηνεύει όπως ακριβώς θέλει κι αισθάνεται. Σωστή και λάθος πατέντα δεν υπάρχει.

Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια αναγνώρισε πως εισπράττει ως κομπλιμέντο και νιώθει περήφανη για το γεγονός ότι ο κόσμος μιλάει τόσο για το πώς μεγαλώνει εκείνη. «Είμαι κάπως εμμονική με αυτό, με το πώς μεγαλώνω» παραδέχτηκε και εγώ σού το είπα από την αρχή. Η Gwen προσέχει απείρως κι μπράβο της αφού αυτό την εκφράζει. Το ζήτημα είναι να νιώθεις καλά.

«Αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνω απλά μην κοιτάτε»

Αυτός είναι και ο λόγος που όπως λέει επέστρεψε με τόση αυτοπεποίθηση στη σκηνή . Στο “Let Me Reintroduce Myself”, αναβιώνει μερικές από τις εμβληματικές εμφανίσεις της και είναι ίδια, όπως 20 χρόνια πριν. «Αυτό είναι το θέμα με την ηλικία- υπάρχουν ημέρες που νομίζεις ότι έχεις τελειώσει. Και τότε υπάρχουν και άλλες μέρες που λες “δεν είμαι νεκρή, γιατί να σταματήσω;» έχει πει στη συνέντευξή της στη Vogue αναφερόμενη στο μουσικό της comeback. Σημείωμα προς τους επικριτές της: «Αν δεν σας αρέσει, απενεργοποιήστε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή μην κοιτάτε. Θα συνεχίσω να το κάνω» δηλώνει η Gwen Stefani και αυτή είναι η δική της απάντηση απέναντι στο ageism, τον ηλικιακό ρατσισμό και τις επιταγές τους.

Η anti- ageing συμβουλή της Gwen Stefani δεν χωράει σε κανένα μπουκαλάκι

Και κλασικά, η συζήτηση στην Daily Telegraph πήγε σε πιο πρακτικά ζητήματα. Τι τρώει, τι serum χρησιμοποιεί, κοκ. Ωστόσο η Gwen δεν είχε να «πουλήσει» τίποτα και κάπως έτσι ξεκινά η καλύτερη συμβουλή που μπορούσε να δώσει. Κανένα credit σε κανένα διατροφικό πλάνο ή skincare- παρόλο που προφανώς έχει και ακολουθεί πιστά-. Αντίθετα, επέλεξε να χρίσει ως το δικό της ελιξήριο νεότητας τον αρραβωνιαστικό της, Blake Shelton με τον οποίο είναι ζευγάρι από το 2015. «Ο Blake είναι το καλύτερο παιδί. Βλέπω φωτογραφίες από παλιά και παρατηρώ πως από τότε που άρχισα να τον φιλάω δείχνω καλύτερα από ποτέ. Η αγάπη μού πάει» δηλώνει η 51 ετών αειθαλής πλην σοφή Gwen Stefani.