WOMEN TODAY

Η γυναίκα σήμερα είναι (σ)το Ladylike

Το νέο Ladylike έχει καινούριο design και περιεχόμενο και είναι πανέτοιμο για τη γυναίκα σήμερα με όλες τις πτυχές, τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τα θέλω της.

Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε τον ανασχεδιασμό του Ladylike, το μόνο για το οποίο δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό και κανένα debate ήταν το περιεχόμενό του. Χρόνια τώρα είναι ένα γυναικείο μέσο που αγαπάει τις γυναίκες και δεν θέλει ούτε να τις βάλει σε καλούπια, ούτε να τους κουνήσει το δάχτυλο δασκαλίστικα ως ειδήμων σε ό,τι νέο και hot που με κάποιον ανεξήγητο τρόπο θα αλλάξει τη ζωή τους αν το αποκτήσουν.

Η γυναίκα σήμερα είναι -όπως πάντα- πολυσύνθετη, πολυάσχολη και πλέον με πιο ηχηρή παρουσία παντού. Στο σπίτι της, στη σχέση της, στη δουλειά της, στην κοινωνική της εικόνα, στα social media.

Το Ladylike θέλει πάνω από όλα να είναι στο πλευρό των γυναικών σε κάθε μάχη που δίνουν, να είναι η φωνή τους όταν πρέπει να ακουστούν, να είναι ο χώρος να πούνε την ιστορία τους, να μοιραστούν τη γνώση τους, να διδάξουν με την εμπειρία τους. Και να συζητήσουν.

Το νέο Ladylike δίνει μεγάλη προτεραιότητα σε ό,τι προάγει την αγάπη της γυναίκας για τον εαυτό της, την αυτοπεποίθησή της, την ίση αντιμετώπισή της εκεί έξω, το δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση και τις αποφάσεις της για το δικό της μέλλον. Όχι γιατί είναι μόδα και λίγο πολύ όλοι θέλουν να ανέβουν στο τρένο του female empowerment. Γιατί το κάνει από την αρχή της ύπαρξής του ως μέσο και γιατί είναι μέσα σε κάθε κορίτσι (και αγόρι) που δουλεύει για το site σαν αδιαπραγμάτευτη φιλοσοφία ζωής.

Συχνά, για να ορίσεις το κοινό που θέλεις να προσεγγίσεις ως μέσο, προσπαθείς να το περιγράψεις. Ηλικιακά, κοινωνικά, δημογραφικά. Εδώ δυσκολευτήκαμε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τέτοιες προτιμήσεις.

Οποιαδήποτε γυναίκα, είτε έχει προτεραιότητα την καριέρα της, είτε μένει σπίτι με τα τρία παιδιά της, είτε θέλει παιδιά, είτε προτιμάει τις γάτες της, είτε θέλει να είναι σέξι, είτε είναι συντηρητική, είτε είναι party animal, είτε διαβάζει δύο βιβλία την εβδομάδα στον καναπέ της, είτε ακολουθεί τα trends, είτε φοράει μόνο ό,τι τη βολεύει, όλες θέλουμε να έχουν λόγο να μπαίνουν στο Ladylike. Και όλη αυτή η διαφορετικότητα υπάρχει πρώτα και κύρια στην ομάδα του site. Οπότε την υπηρετούμε.

Η κόκκινη γραμμή μας είναι όταν μια γυναίκα, όποια γυναίκα, αδικείται ή οδηγείται στο να νιώθει άσχημα για τον εαυτό της και τις επιλογές της για απολύτως λάθος λόγους. Τα opinions του Ladylike δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν διστάζουν καθόλου να θίξουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Κι επειδή κομμάτι της απενοχοποίησής μας (τα καλούπια που λέγαμε) είναι να μη νιώθουμε λιγότερο φεμινίστριες και λιγότερο μάχιμες αν ενδιαφερόμαστε για μόδα, για ομορφιά, για wellness και για διασκέδαση, ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ρωτάμε ειδικούς και καταλήγουμε σε προτάσεις για κάθε τύπο γυναίκας ή διάθεση.

Κάνε το εικόνα: αν συναντηθείς σε ένα δωμάτιο με τις φίλες σου, αν μετά όλες μαζί πάτε σε ένα μπαρ, σε ένα γυμναστήριο, σε ένα μουσείο, σε ένα κατάστημα με ρούχα και βρείτε κι άλλες γυναίκες και μετά όλες μαζί βγείτε σε μια πλατεία και συγκεντρωθείτε και με άλλες γυναίκες, το Ladylike θέλει να είναι κάθε μία από αυτές. Κάθε μία από εσάς.

ΥΓ: το σχεδιαστικό κομμάτι του site αντικατοπτρίζει για εμάς το πώς θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες –με καθαρότητα, δύναμη και τρυφερότητα.