FEMALE TALK

Η Emilia Clarke ετοιμάζει comic με superhero μία single μαμά, με όπλο την περίοδο και τις τρίχες της. Ακούς Λατινοπούλου;

Invision/AP Joel Ryan

Η Emilia Clarke έχει μεγάλη φαντασία και δεν την οφείλει στο “Game of Thrones”. Την είχε από μικρή, τότε που το μαγαζί με comics της γειτονιάς της δεν απαγόρευε την είσοδο στα κορίτσια.

Έπρεπε λοιπόν να αρκεστεί στο να «κλέβει» τα comics από τον μεγάλο της αδερφό και να βλέπει τους superheroes να παίρνουν σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη. «Διάβαζα πάρα πολλά μυθιστορήματα φαντασίας, που ήταν γεμάτα με πλούσιες λέξεις, όπως Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών όταν ήμουν μικρή. Ήταν εκεί όπου έβρισκε καταφύγιο η φαντασία μου. Αργότερα, στα 22, όταν πήγα για πρώτη φορά στο Comic-Con με το Game of Thrones, εξεπλάγην με αυτό που είδα. Ήταν μόνο άντρες! Ακόμα πιο μετά, όταν ήρθε και το κίνημα #MeToo, άρχισα να βλέπω αυτή τη βιομηχανία μέσα από αυτά τα μάτια» έχει δηλώσει η Emilia Clarke.

Η ιδέα για το comic με μία μαμά ως superhero

Η Clarke άρχισε λοιπόν να οραματίζεται το δικό της comic, μέσα από τη δική της οπτική και ποια θα μπορούσε να είναι ιστορία. Για να το υλοποιήσει, προσέλαβε μία δημιουργική ομάδα, που αποτελείται μόνο από γυναίκες και το αποτέλεσμα θα δημοσιευτεί τον ερχόμενο Ιούλιο. «Όταν έκανα την έρευνά μου, ανακάλυψα ότι μόνο το 16% των δημιουργών comics και 30% των πρωταγωνιστών είναι γυναίκες. Ωστόσο, περίπου οι μισές αγοραστές είναι γυναίκες. Ένιωθα ότι κάτι δεν ταιριάζει σε αυτούς τους αριθμούς και θέλησα να κάνω κάτι για αυτό». Και εγένετο το M.O.M.: Mother Of Madness.

Η ιστορία του M.O.M.

M.O.M comic by Leila Leiz

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Maya, μία πολυάσχολη single μαμά, η ζωή της οποίας αλλάζει όταν ανακαλύπτει ότι έχει υπερδυνάμεις. Η ιδέα της Emilia Clarke γεννήθηκε από την άποψη που επικρατεί γενικά για τις μαμάδες ότι είναι ηρωίδες που τα καταφέρνουν όλα. «Όταν περνάς τα 30 και βλέπεις τους φίλους σου να γίνονται γονείς, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είχες καταλάβει πόσο δύσκολο ήταν».

Η δύναμη της περιόδου, σύμφωνα με την Emilia Clarke

Ένα τρομερά σημαντικό (και ουσιαστικό) το στοιχείο του κύκλου της γυναίκας, που μπαίνει στο comic ως πηγή υπερδύναμης. «Μισώ το φούσκωμα, την ακμή, τις αλλαγές στη διάθεση και όλα αυτά που φέρνει η περίοδος. Και σε αυτό συμφωνούν όσοι το βιώνουν. Γιατί λοιπόν να μην το αλλάξουμε και να το δούμε ως κάτι μοναδικό και υπεράνθρωπο πράγμα που συμβαίνει στο σώμα μας; Όταν η Maya φοβάται, εξαφανίζεται. Όταν θυμώνει, έχει δυνάμεις. Μπορεί να κρέμεται σαν τον Spiderman, από τις τρίχες της μασχάλης της» (ακούς Αφροδίτη Λατινοπούλου;). Η Maya ντρέπεται στην αρχή, έτσι όπως ντρεπόμαστε εμείς όταν μάς πέφτει το ταμπόν από την τσάντα ή όταν ζητάμε σερβιέτα από τη συνάδελφο, ενώ δεν θα έπρεπε.

Αν και ο εκδότης του comic περιγράφει το ύφος, κάτι μεταξύ Deadpool και Fleabag, η Emilia Clarke το δημιούργησε με στόχο να διαβάζει κάτι που της αρέσει όταν θα είναι μεγάλη και στα τελευταία της. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός πάντως μάς έχει ανοίξει την όρεξη και το M.O.M. σε σενάριο της Emilia Clarke και Marguerite Bennett, σε σχέδιο της Leila Leiz, έρχεται μέσα στο καλοκαίρι.