WOMEN TODAY

Η Ελένη Πετρουλάκη φωτογραφίζεται αλά Jennifer Lopez και στέλνει μήνυμα ουσιαστικό: «Να προσέχετε τον εαυτό σας. Κανείς άλλος δεν θα το κάνει»

Γιώργος Κουκούλης/Papadakis Press

Μπορεί να έχεις συνδυάσει τον λογαριασμό της στο Instagram αποκλειστικά με συμβουλές άσκησης και διατροφής. Αυτή τη φορά όμως η Ελένη Πετρουλάκη σε ένα μακροσκελές post της θέλησε μιλήσει για κάτι που μας ενδυναμώνει και μας θωρακίζει πιο ουσιαστικά ακόμα και από την άσκηση και τη διατροφή μας. Γι’ αυτό που μας ενδυναμώνει ψυχικά και δεν είναι άλλο από την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι ίσως η διασημότερη Ελληνίδα γυμνάστρια. Οι εμφανίσεις της στην ελληνική τηλεόραση αμέτρητες, οι τρόποι που προσεγγίζει την γυμναστική και την ευεξία ανεξάντλητοι, η εικόνα της εντυπωμένη στο μυαλό μας με τους μύες και τη δύναμη που εκπέμπει το σώμα της. Αυτή τη φορά, λοιπόν, μίλησε για μία άλλου είδους δύναμη, αυτή της ψυχής που τονώνεται με μικρά απλά και καθημερινά βήματα. Με την κίνηση και τη ροή μας.

«Love yourself. Και φρόντισέ τον όπως του αξίζει. Η αυτοβελτίωση γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Και στον συναισθηματικό – ψυχικό μας κόσμο και στην εμφανίσή μας», έγραψε η Ελένη Πετρουλάκη στον λογαριασμό της στο Instagram. Το post της συνέχισε εμβαθύνοντας στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω.

«Σταμάτα να εστιάζεις στις αρνητικές πτυχές σου και επικεντρώσου σε αυτά που είσαι καλός. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας και τις καλές μας πλευρές», γράφει η Ελένη Πετρουλάκη. «Μην μένεις αδρανής. Βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση, πρόσεχε την διατροφή σου γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην ψυχική σου υγεία. Ακόμα και αν δεν είσαι της γυμναστικής και των σπορ, δεν πειράζει. Βγες για περπάτημα, Κολύμπησε, τρέξε, χόρεψε, κάνε δουλειές του σπιτιού. Μην πάρεις το αυτοκίνητο, αλλά πήγαινε με τα πόδια. Ανέβα με τις σκάλες, αντί για το ασανσέρ. Κάνε γιόγκα, που βοηθάει σώμα και ψυχή», σημείωσε στη συνέχεια.

Η γυμνάστρια συνόδευσε το post της με δύο εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της. Διακρίνω μια ομοιότητα με την επίσης ultra fit ασπρόμαυρη  J Lo του WSJ κι ενθουσιάζομαι. Δεν μπορεί να μη το βλέπεις κι εσύ. Η ομοιότητα είναι μεγάλη και στο look και στα σμιλεμένα τους κορμιά.

«Το θέμα είναι να ξεφύγεις από την καθιστική ζωή, η οποία συμβάλει στο άγχος και την κατάθλιψη. Τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα νιώσεις άλλος άνθρωπος, η αυτοπεποίθηση σου θα ανέβει και η διάθεσή σου θα βελτιωθεί, όπως, φυσικά και η σωματική σου υγεία», γράφει η Ελένη Πετρουλάκη και σε αυτό το σημείο πρέπει να κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά.

Η αξία της αγάπης του εαυτού μας είναι μεγάλη. Και αυτό επισημαίνει κλείνοντας την ανάρτησή της η Ελένη Πετρουλάκη. Χωρίς αυτή την αγάπη η ζωή, που κυλά χωρίς σταματημό, μοιάζει χαμένη. «Για να κερδίσεις την αγάπη και το σεβασμό των άλλων, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις και να σεβαστείς αληθινά τον εαυτό σου. Η ευτυχία έρχεται από μέσα. Μόνο αν ανοίξεις τα μάτια σου και αρχίσεις να βλέπεις τα καλά σου στοιχεία και πως θα βελτιώσεις τα αρνητικά, τότε μόνο θα απολαύσεις τις ομορφιές της ζωής», σημειώνει η γυμνάστρια.

«Αν ο αυτοσεβασμός σου είναι “χαμένος” και δεν ψάξεις να τον βρεις, θα είναι πολύ δύσκολο να σε αγαπήσεις και να σε φροντίσεις. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Κανένας άλλος δεν θα το κάνει», κατέληξε η Ελένη Πετρουλάκη. Κι εδώ χειροκροτάμε όλοι μαζί.