FEMALE TALK

Η Έλενα Ακρίτα στον Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Αυτό δεν είναι μία απλή, απαράδεκτη πράξη, είναι έγκλημα»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου είναι persona non grata για όποιον μάχεται τον σεξισμό και τη σεξουαλική βία. Η Έλενα Ακρίτα με τον μοναδικό της τρόπο σχολίασε την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και της παρέας του Ράδιο Αρβύλα, μέσα από το Podcast της για το NEWS24/7.

«Το Ράδιο Αρβύλα δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει το τεράστιο σκάνδαλο το οποίο μάθαμε όλοι με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, έναν από την παρέα του Αντώνη Κανάκη, του Γιάννη Σερβετά και του Χρήστου Κιούσση», είπε αρχικά σχολιάζοντας το ζήτημα η Έλενα Ακρίτα. «Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να επιβιώσει, ακόμα και μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αντώνης Κανάκης και οφείλουμε να πούμε ότι το έκανε αμέσως, αυτό το τραύμα είναι ανεπούλωτο, γιατί είναι σατιρική η εκπομπή», πρόσθεσε.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου βρίσκεται οριστικά εκτός της παρέας της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1. Αιτία είναι η καταγγελία εναντίον του για τη διακίνηση προσωπικών στιγμών με την πρώην σύντροφό του και φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου χωρίς τη συναίνεσή της. Έκτοτε, έχουν προστεθεί σε αυτή την καταγγελία, δημόσιες εξομολογήσεις περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης που είχαν βιώσει από εκείνον γυναίκες την εποχή που ήταν ακόμα ανήλικες. Το μέλλον της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα παραμένει αβέβαιο.

Ένα τεράστιο σκάνδαλο που «κουκουλώνει τα πάντα»

«Δεν μπορείς να βγαίνεις και να κάνεις σάτιρα, να γελάς, να δείχνεις τη χαμογελαστή πλευρά της ζωής κι από πίσω να υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο να κουκουλώνει το χιούμορ, την αισιοδοξία, τη θετική ενέργεια, τα πάντα», σχολίασε στο podcast της η Έλενα Ακρίτα.

«Το σκάνδαλο είναι τεράστιο κι αυτό πρέπει να το πούμε αντικειμενικά τελείως. Μου έκανε λίγο ως πολύ αλγεινή εντύπωση, ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος που κατηγορείται για revenge porn, έκανε τη δήλωση συγγνώμης του όπου χαρακτηρίζει την πράξη του ως απαράδεκτη κι ως μία τεράστια απερισκεψία. Αυτό δεν είναι τεράστια απερισκεψία», σημείωσε στη συνέχεια.

Η Έλενα Ακρίτα για το revenge porn

Η Έλενα Ακρίτα παρέθεσε το χρονικό του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του revenge porn.

«Η εκδίκηση του πορνό είναι ότι κρεμάω τις πιο προσωπικές κι ευαίσθητες στιγμές, το σώμα και την ψυχή μίας γυναίκας για να την εκδικηθώ, να την δουν όλοι, να χλευάσουν, να κοροϊδέψουν, να την οδηγήσουν ενδεχομένως ως την αυτοκτονία. Γι’ αυτό λέμε κύριε Παναγιωτόπουλε ότι δεν είναι μία απλή απαράδεκτη πράξη, είναι κακούργημα, είναι έγκλημα αυτό που κάνατε», σημείωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Η Έλενα Ακρίτα συνέχισε αναφέροντας το παράδειγμα της Λίνας Κοεμτζή, που θεωρείται ότι αυτοκτόνησε εξαιτίας του εκδικητικού πορνό. «Να θυμίσουμε την περίπτωση της Λίνας Κοεμτζή που πριν λίγο καιρό, λέγεται ότι αυτοκτόνησε όταν δικές της φωτογραφίες και δικό της υλικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ή την απειλούσαν ότι θα κυκλοφορήσει. Το κορίτσι δεν το άντεξε και αυτοκτόνησε. Μάλιστα υπάρχει κι άλλη πτυχή που υποστηρίζει ότι το κορίτσι δεν αυτοκτόνησε, αλλά ήταν μία δολοφονία από τους εκβιαστές προφανώς, που την έκαναν να φαίνεται σαν αυτοκτονία. Είναι πολύ σοβαρό λοιπόν», τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

«Η διοχέτευση βίντεο και φωτογραφιών στο διαδίκτυο χωρίς συναίνεση συνιστά ξεκάθαρη σεξουαλική κακοποίηση μέσω της εικόνας. Είναι ένα έγκλημα μισογύνικο τελείως, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό, τον διασυρμό και την ψυχική εξόντωση των θυμάτων, όπως έγραψε ένας φίλος», ανέφερε στη συνέχεια.

Η προτροπή στις γυναίκες

Η Έλενα Ακρίτα απευθύνθηκε στη συνέχεια στις γυναίκες, τις αγαπημένες της «κοριτσάρες» καλώντας τες να μπουν στη θέση της πρώην συντρόφου του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Κοριτσάρες μου, θέλω να μπείτε στη θέση αυτού του κοριτσιού. Εμείς, η δική μου γενιά και οι αρκετά νεότερες, από μία άποψη ήμασταν τυχερές γιατί δεν υπήρχαν αυτά τα μέσα. Όταν χώριζες με το αγόρι σου ήταν πολύ δύσκολο να σε κάνει όχι απλά ρόμπα, αλλά κουρέλι σε όλο το διαδίκτυο, γιατί δεν υπήρχε το διαδίκτυο.

Θέλω με το χέρι στην καρδιά κοριτσάρες μου, να μου πείτε, εάν εσείς, εμείς όταν ήμασταν 15, 16, 20 χρονών θα ήμασταν τόσο τέλειες και σούπερ ή θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε υποκύψει σε τέτοιου είδους εκβιασμούς και να έχουμε γίνει θύματα μίας εκδικητικής μανίας, ενός παλιανθρώπου, ενός άθλιου μισογύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Έλενα Ακρίτα για το ερώτημα «Ήξεραν ή δεν ήξεραν οι Ράδιο Αρβύλα»

Κλείνοντας η Έλενα Ακρίτα θέλησε να σχολιάσει και το ερώτημα που πλανάται στον χώρο των social media και αφορά στους υπόλοιπους της τηλεοπτικής παρέας. «Το αν το ήξερε ή όχι ο Αντώνης Κανάκης, ο Σερβετάς κι ο Κιούσης ο χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω. Και όταν δεν το βάζω προτιμώ να πιστεύω το καλύτερο για τους ανθρώπους και όχι το χειρότερο», σημείωσε.