WOMEN TODAY

Η Cardi B είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τους celebrities και τα τεστ κορονοϊού

AP Photo/ file Francois Mori

Ένα απο τα πιο τρομακτικά πράγματα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, είναι σίγουρα το γεγονός ότι είναι δύσκολο να εξεταστείς γι’ αυτόν. Τα τεστ χρησιμοποιούνται για όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα δέχονται οδηγίες να απομονώνονται σπίτι τους και να βρίσκονται σε επαφή με τον γιατρό τους. Δεν κρίνεται πάντα απαραίτητο να εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό COVID- 19. Στις ΗΠΑ όπως επισημαίνουν τα ξένα μέσα οι ελλείψεις σε τεστ για τον κορονοϊό είναι τεράστιες. Τα τεστ διενεργούνται για τους εργαζόμενους στον ιατρικό τομέα και τους ηλικιωμένους. Κι όμως ακόμα και τώρα celebrities έχουν καταφέρει να εξεταστούν για τον κορονοϊό πηγαίνοντας στον τοπικό γιατρό τους. Η Cardi B δεν το ανέχεται πια.

Η Cardi B δεν είναι ευχαριστημένη με αυτά που βλέπει στο Hollywood και τον πλανήτη διασημότητα σε σχέση με τον κορονοϊό. Και καθώς και η ίδια όπως και σχεδόν όλος ο κόσμος βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι της, μοιράστηκε τις σκέψεις της με followers της στο Instagram. Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και μίνι συνέδριο για τον κορονοϊό. Δεν θα είχες και άδικο, αφού μιλάμε για κοινό 61 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στο διάρκειας 4 λεπτών βίντεό της η Cardi B φορώντας μάσκα, μίλησε για την υποκρισία της ασυμπτωματικής ελίτ του Hollywood που εξετάζεται για τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα άνθρωποι από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ μπορεί να βιώνουν συμπτώματα όπως δύσπνοια, υψηλός πυρετός ή ακόμα και πνευμονία. Και παραμένουν στο σπίτι τους, αντί να πάνε στο νοσοκομείο να εξεταστούν. Γιατί αυτή είναι η γενική οδηγία λόγω της έλλειψης τεστ.

Cardi B vs Celebrities

«Για να σας πω δυο πράγματα», είπε η Cardi B. «Ο γενικός πληθυσμός δεν αντιμετωπίζεται όπως οι celebrities. Δεν λαμβάνουν τα γ@@@@@@@ αποτελέσματά τους για τον κορονοϊό την επόμενη μέρα», σημείωσε η ράπερ. «Λένε στους ανθρώπους να πάνε σπίτι τους και να μείνουν στην καραντίνα. Πού νομίζετε ότι στέλνουν τους ανθρώπους; Δεν έχει ο καθένας την πολυτέλεια να πάει στη γ@@@@@@@ κρεβατοκάμαρά του σε ένα μεγάλο σπίτι και να μείνει μακριά από τους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι μένουν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα με πολλούς ακόμα κατοίκους», είπε η Cardi B. Εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να βγάζουμε προσεκτικά το καπέλο μας.

«Πολλοί celebrities παιδιά, έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν 30, 40 χιλιάδες δολάρια ή όσα κι αν αξίζει το να κάνεις τεστ και να σε φροντίσουν. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτά τα γ@@@@@@@ λεφτά», σημείωσε η Cardi B. Στη συνέχεια τόνισε ότι η πανδημία είναι πολύ αληθινή. Κατά τη γνώμη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέχει όλες τις σχετικές με τον κορονοϊό ενέργειες υγείας δωρεάν. Σύμφωνα με το Time το συνολικό κόστος για την εξέταση και τη νοσηλεία για τον ιό είναι σχεδόν 35000 δολάρια για τους ανασφάλιστους πολίτες των ΗΠΑ. Το ποσό διαμορφώνεται σε περίπου 9000 δολάρια για τους ασφαλισμένους. Όπως είπε και η Cardi B: «Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να πληρώσουν για να δεχθούν υπηρεσίες υγείας».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Trump για τον κορονοϊό κατά τη ράπερ

«Νιώθω ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε απλά να χρεωθεί η ίδια γι’ αυτά τα πράγματα. Όχι να χρεώνει τους πολίτες γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτά τα σ@@@@ θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί όταν η κυβέρνηση έμαθε για όλα αυτά δυο μήνες νωρίτερα», είπε η Cardi B. Σε αυτό το σημείο είμαστε όρθιες και τη χειροκροτούμε. «Είναι δικό σας φταίξιμο που ο ιός μπήκε σε αυτή τη γ@@@@@@@ χώρα», τόνισε και mic drop.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είδε τι συνέβη στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία. Ωστόσο, δεν πήρε προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιου, όπως το να συστήσει τον περιορισμό των πολιτών στα σπίτια τους ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας έγκαιρα. Το έκανε όταν τα κρούσματα στις ΗΠΑ άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Οπότε, παρά το περιγραφικό της λεξιλόγιο, η Cardi Β έχει επιχειρήματα. Και 61 εκατομμήρια followers μάλλον συμφωνούν μαζί της. Τον περασμένο Ιανουάριο η ράπερ είχε δηλώσει μέσω Twitter ότι σκέφτεται μια μέρα να βάλει υποψηφιότητα για το Κονγκρέσσο. Μήπως μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να το σκεφτεί πιο έντονα;