WOMEN TODAY

Η Cameron Diaz δεν έγινε μόνο μητέρα αλλά και οινοπαραγωγός βιολογικών κρασιών

instagram

Cameron Diaz, τι άλλο μας κρύβεις; Η χολιγουντιανή πρώην ηθοποιός, συγγραφέας, μοντέλο και πλέον μανούλα είναι ασταμάτητη και CEO εταιρίας κρασιού μαζί με τη κολλητή της, Kathrine Power. Ο ξανθός άγγελος του Charlie, αποφάσισε λοιπόν να ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια που ακολούθησαν και άλλοι διάσημοι αστέρες του Hollywood και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, η Drew Barrymore, ο Brad Pitt με την Αngelia Jolie, η Sarah Jessica Parker, o Jon Bon Jovi, ο rapper Post Malone παράγουν και αυτοί δικό τους κρασί. Cameron Diaz, welcome to the game! Παρόλο που το λανσάρισμα της εταιρίας έγινε λίγες μέρες πριν, το ταξίδι στον περίπλοκο και ενδιαφέροντα χώρο του κρασιού. Για την ίδια και τη φίλη της, ξεκίνησε περίπου δυο χρόνια πριν, και ήταν συναρπαστικό.

Aveline: Όλα ξεκίνησαν ένα αδιάφορο απόγευμα στο Los Angeles

H Cameron Diaz μάς εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν ένα χαλαρό απόγευμα στο Los Angeles. Ενώ οι δυο κολλητές απολάμβαναν το κρασάκι τους, ήρθαν αντιμέτωπες με μια απορία. Τι περιείχε το κρασί που έπιναν για παραπάνω από τη μισή ζωή τους; Και οι δυο έχουν επιλέξει να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έχουν εντάξει στη καθημερινή τους διατροφή οργανικές τροφές και παράλληλα χρησιμοποιούν ακατέργαστα και αγνά προϊόντα περιποίησης. Παρόμοιας φιλοσοφίας είναι και το κρασί που παράγει το οινοποιείο τους.

Τόσο η Diaz όσο και η Power προτρέπουν τον κόσμο να πίνει αποκλειστικά βιολογικό κρασί και, γιατί όχι, μόνο το δικό τους.

Wellness, vegan και cruelty-free

Εάν δεν το γνώριζες, το κρασί παραδοσιακά δεν θεωρείται vegan προϊόν. «Οι περισσότεροι από εμάς», αναφέρει η Diaz,«υποθέτουν πως το κρασί είναι vegan. Κι όμως, τα περισσότερα κρασιά δεν είναι, καθώς φιλτράρονται είτε από ασπράδια αυγού, είτε από μία ουσία που βρίσκεται στα ψάρια». Οι δυο φίλες λοιπόν, έχοντας ένα background στον χώρο του wellness, είχαν έναν παραπάνω λόγο να δημιουργήσουν μία οινοποιεία, όπως ακριβώς την είχαν ονειρευτεί. Η Diaz είναι συγγραφέας δυο βιβλίων περί wellness και η Power είναι CEO της εταιρίας Versed Skincare, μιας εταιρίας vegan και cruelty-free προϊόντων.

Επόμενο βήμα τους ήταν η Aveline (fun fact: η ονομασία της εταιρίας προέρχεται από ένα παιδικό site). Και- guess what- η εταιρία ασπάζεται 100% την ιδεολογία του vegan και του «καθαρού» κρασιού. Οι οίνοι τους παράγονται από 100% βιολογικά σταφύλια, δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και άλλα πρόσθετα. Σύμφωνα με την Diaz, σκοπός της εταιρίας είναι η πλήρης διαφάνεια. «Στη βιομηχανία του κρασιού, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δεν υπάρχει τίποτα που να προστάζει ότι η ετικέτα πρέπει να είναι διαφανής αναφορικά με το τι περιέχει το εν λόγω κρασί», δηλώνει η Diaz και συμπληρώνει «Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές μας το αξίζουν».

Woman power να το πιεις στο ποτήρι

Υπάρχει όμως ακόμα ένας λόγος να υποστηρίξεις την brand new winery των δυο αυτών γυναικών. Οι δυο φίλες αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα αυτής της επιχειρηματικής τους κίνησης, σε έναν κλάδο παραγωγής, που (ως επί των πλείστων) είναι ανδροκρατούμενος. «Παρόλο που υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα ηγετικών γυναικών στη βιομηχανία κρασιού, δεν είναι κάτι τόσο διαδεδομένο και γνώριμο όσο θα έπρεπε. Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος κλάδος διευθύνεται από άνδρες. Γεγονός που εκλάβαμε ως ευκαιρία και όχι ως εμπόδιο», λέει η Power. «Ξέρουμε πώς να φτιάχνουμε προϊόντα που λαχταρούν οι σύγχρονες γυναίκες και ελπίζουμε ότι η συμμετοχή μας θα συμβάλει στη διάλυση αυτού του ταμπού».

 

Υπάρχει όμως ακόμα ένας λόγος να υποστηρίξεις την brand new winery των δυο αυτών γυναικών. Οι δυο φίλες αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα αυτής της επιχειρηματικής τους κίνησης, σε έναν κλάδο παραγωγής, που (ως επί των πλείστων) είναι ανδροκρατούμενος. «Ενώ υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα ηγετικών γυναικών στη βιομηχανία κρασιού, διαδεδομένο και γνώριμο όσο θα έπρεπε. Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος διευθύνεται από άνδρες. Γεγονός που εκλάβαμε ως ευκαιρία και όχι ως εμπόδιο», λέει η Power. «Ξέρουμε πώς να φτιάχνουμε προϊόντα που λαχταρούν οι σύγχρονες γυναίκες και ελπίζουμε ότι η συμμετοχή μας θα συμβάλει στη διάλυση αυτού του ταμπού».

Ωστόσο, ο COVID-19 στάθηκε και στη δική τους περίπτωση εμπόδιο στα πλάνα τους, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί το launch party. Παρ’ όλα αυτά, οι δυο γυναίκες δεν πτοήθηκαν καθόλου και εκμεταλλεύτηκαν το lockdown με τον δικό τους τρόπο. Επιστράτευσαν ως sommeliers συγγενείς και φίλους. Ό, τι μπορεί ο καθένας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Diaz, η ανταπόκριση του περίγυρού της, ήταν θετικότατη. «Είναι το τέλειο ροζέ!». Εσύ είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις; Στην υγειά της Cameron λοιπόν.