FEMALE TALK

Η Beyoncé έχει την απάντηση για όσους πιστεύουν πως στα 40 οι γυναίκες είναι γριές ή δυστυχισμένες. Κράτα σημειώσεις

© 2021 Ben Margot/File/AP IMAGES

Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, η ηλικία είναι απλά ένας τυχαίος και υποκειμενικός αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται και να συγχέεται με τις δραστηριότητες, την προσωπική ζωή, τη φυσική κατάσταση και τις επαγγελματικές επιτυχίες μίας γυναίκας. Αυτοί οι τομείς είναι ανεξάρτητοι από την ηλικία και στην περίπτωση που έχεις πέσει κι εσύ θύμα ηλικιακού ρατσισμού και στερεοτυπικών θεωριών, η Queen Bey έχει έτοιμη την απάντηση και σε προτρέπει να τη δίνεις όπου, όταν και σ’ όποιον χρειάζεται. Κράτα σημειώσεις.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στο γεγονός πως, όπως ένα καλό κρασί, έτσι και η Beyoncé γίνεται καλύτερη όσο μεγαλώνει. Σε όσους τομείς μπορεί να εντοπιστεί αυτή η βελτίωση. Η 28 φορές βραβρευμένη με Grammy τραγουδίστρια, επιχειρηματίας, ηθοποιός, χορεύτρια, σχεδιάστρια μόδας, σύζυγος, μητέρα και παγκόσμιο είδωλο της pop μουσικής σκηνής έχει να το λέει: «Όποιος προσπάθησε να πείσει τις γυναίκες πως στα 40 θα είναι γριές ή δυστυχισμένες, ΤΑ ΣΚ@ΤΩΣΑΝ». Ποιος να της πει τι;

Beyonce Instagram.com/beyonce

Η ωριμότητα του να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς τα κατορθώματά σου

Η pop star που γιόρτασε τα 40α γενέθλιά της στις 4 Σεπτεμβρίου σε ένα luxury yacht που αρμένιζε στην Ιταλία μαζί με τον σύζυγό της, Jay-Z, προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση-μάθημα ζωής. Είκοσι μέρες αργότερα, λοιπόν, η Beyoncé κάθισε κάτω, έβαλε τις σκέψεις της σε τάξη και τα πράγματα στη θέση τους. Πιο συγκεκριμένα, με ένα χειρόγραφο σημείωμα στην προσωπική της ιστοσελίδα, η Beyoncé είπε όλα όσα έχουν ανάγκη να ακούσουν οι ενήλικες γυναίκες. Στο σημείωμα εμπεριέχονται σκόρπιες, αλλά σωστά δομημένες και ειπωμένες σκέψεις για το πώς μεγάλωσε όλα αυτά τα χρόνια. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «ήταν ό,τι καλύτερο ένιωσα στη ζωή μου».

«Είναι η πρώτη χρονιά που καταλαβαίνω πραγματικά τι σημαίνει να είσαι ζωντανός και να ζεις πραγματικά τη στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που καταλαβαίνω πόσο εύθραυστη είναι πραγματικά η ζωή. Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μερικές φορές. Και ως εκ τούτου πόσο σημαντικό είναι να σταματάς και να απολαμβάνεις τις καλές στιγμές. Νόμιζα ότι το ήξερα αυτό στα 21 και στα 30. Αλλά δεν ήξερα πραγματικά τίποτα», ανέφερε στην αρχή η Beyoncé που ο χρόνος την έκανε να συνειδητοποιήσει και να εκτιμήσει την αξία των κατορθωμάτων της.

«Υπάρχει ένα αίσθημα ελευθερίας και απελευθέρωσης στη γνώση ότι οι θυσίες μου τελικά άξιζαν»

«Όσο περισσότερο ωριμάζω, τόσο μεγαλύτερη αντίληψη των πραγμάτων έχω και τα απολαμβάνω περισσότερο. Υπάρχει ένα αίσθημα ελευθερίας και απελευθέρωσης στη γνώση ότι οι θυσίες μου τελικά άξιζαν. Επιτέλους, παραχωρώ στον εαυτό μου το δικαίωμα να απολαύσει όλα εκείνα για τα οποία δούλεψα σκληρά όλη μου τη ζωή», πρόσθεσε στη συνέχεια η Beyoncé που πήρε την πιο σωστή απόφαση στα 40 της. Κάτι που, φυσικά, όλοι οφείλουμε στον εαυτό μας.

Η Beyoncé είναι πολύ beyond για να επηρεαστεί από κάποιους (πολλούς) κλειστόμυαλους

Η τραγουδίστρια συνέχισε λέγοντας ότι διαφωνεί ολόψυχα με εκείνους που βλέπουν τη γήρανση ως ένδειξη αδυναμίας. «Όποιος προσπάθησε να πείσει τις γυναίκες πως στα 40 θα είναι γριές ή δυστυχισμένες, ΤΑ ΣΚ@ΤΩΣΑΝ», έγραψε με κεφαλαία γράμματα η Beyoncé που πιστεύει ακράδαντα πως τα 40 δεν σηματοδοτούν το τέλος της νιότης. Μίας νότης που οι γυναίκες παλεύουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν. «Είμαι τόσο ευγνώμων που ΜΕΓΑΛΩΝΩ. ΜΕΓΑΛΩΝΩ», πρόσθεσε η Beyoncé. Κι εμείς μαζί της.

Instagram.com/beyonce

Η ίδια έκλεισε το κείμενό της, ευχαριστώντας τους θαυμαστές που βρίσκονται δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια, δείχνοντας απόλυτη αφοσίωση, ανιδιοτελή αγάπη και υποστήριξη σε κάθε της βήμα.