ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Η Αγγελική Λάμπρη περιγράφει στην κάμερα και σοκάρει: «Προέβη σε σεξουαλική πράξη μόνος του. Με έβλεπε να τρέμω»

Papadakis Press

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, η Αγγελική Λάμπρη περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Αγγελική Λάμπρη ξεκίνησε λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία με το μεγαλείο ψυχής και το θάρρος της ενέπνευσε και την ίδια, αλλά και τις συναδέλφους της να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. «Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα στο παιδί μου, στην κόρη μου, να της πω ότι δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν, ότι θα είμαι δίπλα της και τη στηρίζω». Μάλιστα αποκάλυψε πως οι καταγγελίες κατά του ηθοποιού έχουν πληθύνει. «Όταν έγινε αυτή η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα, αυτή τη στιγμή, τώρα που μιλάμε, είμαστε 14 και έπεται συνέχεια. Είμαι πολύ περήφανη. Είμαστε όλες μια γροθιά. Είμαστε ενωμένες και δυνατές. Έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό» επισήμανε η ηθοποιός.

Η κατάθεση ψυχής της Αγγελικής Λάμπρη: «Ήθελα να φύγω τρέχοντας αλλά ήμουν κλειδωμένη»

Όπως αναφέρει η Αγγελική Λάμπρη, το περιστατικό συνέβη το 1998 σε οντισιόν στην οποία κλήθηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο ίδιος της ζήτησε να φοράει φούστα, κάτι που αναφέρει και η Τζένη Μπότση στην αντίστοιχη μαρτυρία της στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. «Φοβήθηκα πολύ. Κατέβηκα από τη σκηνή κι εκείνος κατέβηκε από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα ότι δεν ήταν κανείς να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που πάγωσα ολόκληρη. Δεν αντέδρασα».

«Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε, πολλές φορές βέβαια δεν μπορούμε. Ο θυμός που είχα μέσα μου για πάρα πολλά χρόνια για το ότι δεν μπόρεσα να αντιδράσω ήταν έντονος και παραμένει πολύ έντονος. Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κάτι αντίστοιχο – και νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε – οφείλει να μιλήσει, να είναι δυνατή και να βγει μπροστά. Η κοινωνία είναι έτοιμη να την ακούσει και να την πιστέψει», αναφέρει η Αγγελική Λάμπρη.