ROLE MODELS

Η Alyssa Cleland μεγάλωσε χωρίς μεσαία δάχτυλα και με ένα πόδι λιγότερο, αλλά δεν πίστεψε ποτέ στη λέξη «αδύνατο»

Instagram.com/alcequine

Η ζωή της Alyssa Cleland θα μπορούσε να είναι το σενάριο μίας ταινίας σχεδιασμένης για να μας συγκινήσει, να μας απελπίσει, να μας πάρει από το χέρι και να μας πει ότι μπορούμε να γίνουμε ό,τι θέλουμε, αρκεί να αγαπάμε τη ζωή και τον εαυτό μας. Η ζωή της Alyssa Cleland θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα. Η πραγματική ζωή όμως, έχει συχνά μεγαλύτερη φαντασία και από τον πιο ταλαντούχο συγγραφέα.

Η Alyssa Cleland είναι μία Influencer που μετρά 129 χιλιάδες followers στο Instagram και 1,4 εκατομμύρια followers στο TikTok. Τους απέκτησε δείχνοντάς τους την καθημερινότητα μίας νέας γυναίκας με αναπηρία. Βλέπεις, η Alyssa Cleland είναι ένα κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς τους μέσους στα χέρια της και με κνημιαία ημιμελία (δυσμορφία του οστού στο καλάμι του δεξιού ποδιού της). Η δυσμορφία αυτή κατέληξε σε ακρωτηριασμό του ποδιού της όταν ήταν μόλις 4 ετών.

«Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή με ένα προσθετικό μέλος. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή μου αλλιώς», είχε πει σε video της στο TikTok. Όπως επίσης η Alyssa Cleland μάλλον δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή με τους βιολογικούς γονείς της. Η 26χρονη γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη της Ουκρανίας και οι βιολογικοί της γονείς την εγκατέλειψαν.

«Γεννήθηκα στην Ουκρανία με μία σπάνια κατάσταση, που συμβαίνει περίπου σε 1 άτομο στο 1 εκατομμύριο και δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει. Συμβαίνει τυχαία. Δεν ξέρω πολλά για τους βιολογικούς μου γονείς. Απ’ ό,τι έχω συμπεράνει η μαμά μου ήταν μικρή σε ηλικία και μάλλον δεν ήθελε να γίνει μαμά. Η παιδική μου ηλικία δεν είναι κάτι για το οποίο μιλάω συχνά, γιατί ήταν χάλια», έχει πει σε συνέντευξή της η Alyssa Cleland. Τα πράγματα άλλαξαν για εκείνη όταν ένα ζευγάρι Αμερικανών την υιοθέτησε. Η Alyssa μεγάλωσε στις ΗΠΑ κι εκεί ανακάλυψε το πάθος της για την ιππασία.

«Ξεκίνησα να κάνω ιππασία στα 10 μου χρόνια. Αποδείχθηκε δύσκολο γιατί πολλοί όμιλοι δεν μου επέτρεπαν να ασχοληθώ καθώς θεωρούσαν το προσθετικό μου πόδι “βάρος”», είχε πει σε άλλο video της στο TikTok η Alyssa Cleland. Ωστόσο, ποτέ δεν θεώρησε ότι τα εμπόδια θα μπορούσαν να επικρατήσουν εις βάρος των επιθυμιών της. Κάπως έτσι κατάφερε και να ιππεύσει, αλλά και να κολυμπά, να παίζει βόλεϊ, να κάνει surf και sap, ενώ τελευταία της αγάπη στην πολύ ενεργητική ζωή της είναι το boxing, όπως είπε σε video της στο YouTube όπου επίσης διατηρεί το δικό της κανάλι.

Στο Texas όπου ζει η Alyssa Cleland, συνεχίζει να ιππεύει, ενώ το 2019 έγινε ένα από τα πρόσωπα της εταιρείας American Equus που εμπορεύεται είδη ιππασίας. Μέχρι πρόσφατα, ονειρευόταν να προκριθεί στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2025. Ένα κάταγμα στο χέρι της, ωστόσο, την έκανε να απομακρυνθεί προσωρινά από αυτό το όνειρο.

Εντωμεταξύ η ζωή της προχωρά και η Alyssa έχει αποφασίσει να τη ζήσει σε όλη την έντασή της. Μόλις παρέλαβε την άδειά της για να εργαστεί ως μεσίτρια και είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει και σε αυτόν τον τομέα. Όσο για την προσωπική της ζωή, η Alyssa Cleland, που το 2018 είχε δει το όνομά της να κοσμεί τίτλους στη Daily Mail και στη New York Post για τη σχέση με τον κατά πολύ μεγαλύτερό της, Rick, ο οποίος παραιτήθηκε από την εταιρεία στην οποία δούλευαν και οι δύο για να προχωρήσει η σχέση τους, πλέον δηλώνει single και ευτυχισμένη.

Συνεχίζει επίσης να γεμίζει με τη θετική της ενέργεια τις social media πλατφόρμες στις οποίες διατηρεί τους λογαριασμούς της. Σε αυτούς δέχεται συχνά ερωτήσεις που αφορούν τη ζωή με αναπηρία, τα χέρια της που «τα αγαπώ πάρα πολύ και πιστεύω ότι είναι cool ακόμα κι αν δεν μπορούν να δείξουν το μεσαίο τους δάχτυλο σε κανέναν», όπως λέει.

Αυτό που πάνω απ’ όλα μας διδάσκει η Alyssa Cleland, είναι ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν πιστεύεις στον εαυτό σου κι αν έχει αναπτύξει την αίσθηση της ανεξαρτησίας σου, ακόμα κι αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκες να αναπτύξεις αυτές τις αξίες απείχαν πολύ από τις ιδανικές.