ROLE MODELS

H topless Sharon Stone μάς δείχνει την κυτταρίτιδά της και δηλώνει «με ευγνωμοσύνη ατελής»

@2022 Vianney Le Caer/Invision/AP Images

Η Sharon Stone χρόνια τώρα μάς δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Τον δρόμο του να είμαστε αναπολογητικά ο εαυτός μας. Ακόμα περισσότερο τον δρόμο που μας θέλει να είμαστε ευγνώμονες για τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι. Η Sharon Stone δηλώνει «με ευγνωμοσύνη ατελής» και στέκεται σαν φάρος αυτοπεποίθησης μπροστά μας.

Για την ακρίβεια η Sharon Stone στάθηκε κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού, μπροστά στον φακό ενός κινητού, φορώντας μόνο τo κάτω μέρος του μπικίνι της, την πετσέτα θαλάσσης της στους ώμους και τα γυαλιά οράσεώς της και γέλασε με την ψυχή της σε ένα καρέ που δημοσίευσε στη συνέχεια στο Instagram της. Η 64χρονη ηθοποιός δεν πέρασε φίλτρα για να λειάνει την επιδερμίδα της, μας έδειξε την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση στα πόδια της και στη λεζάντα της τα είπε όλα.

«Με ευγνωμοσύνη ατελής σε μία τέλεια μέρα», έγραψε η Sharon Stone. Η γυναίκα που μέσα από τον ρόλο της στην ταινία Βασικό Ένστικτο έγινε εκείνη που έκανε τους ανθρώπους να βλέπουν μία serial killer, sexy (εκείνη ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει όπως έχει πει σε συνέντευξή της), έχει μιλήσει για τη δική της προσπάθεια να αποδεχτεί το σώμα της όπως είναι.

«Υπήρχε μία στιγμή στα 40 μου που πήγα στο μπάνιο με ένα μπουκάλι κρασί, κλείδωσα την πόρτα και είπα “Δεν θα βγω από εδώ μέχρι να μπορώ να αποδεχτώ πλήρως το σώμα μου“», είπε πει χαρακτηριστικά στη γερμανική Vogue το 2020.

«Ξεκίνησα να κλαίω βλέποντας το σώμα μου που γερνούσε και το πρόσωπό μου στον μεγεθυντικό φακό. Αλλά δεν είσαι εντελώς αδύναμη και μπορείς να επιβραδύνεις τρομερά την διαδικασία, αν συνέλθεις, τρως πειθαρχημένα και ασκείσαι τακτικά», παραδεχόταν στην ίδια συνέντευξη η Sharon Stone.

Για εκείνη το «μυστικό» της νεανικής της όψης κρύβεται στο γεγονός ότι κάνει αυτό που την κάνει να νιώθει πιο ζωντανή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να χορεύει. «Νιώθω πιο ζωντανή όταν χορεύω. Κι όχι πού και πού. Όχι, χορεύω με την ψυχή μου 3 ή 4 βράδια την εβδομάδα. Αυτό με κρατά σε φόρμα με κρατά σε εγρήγορση και εκλύει ζωτική ενέργεια», σημείωνε η Sharon Stone.

H star του κινηματογράφου έχει μιλήσει για τον ηλικιακό ρατσισμό που ξεκινά περίπου την εποχή που και η ίδια χρειάστηκε να προσπαθήσει για να αποδεχτεί τα σημάδια του χρόνου στο σώμα και το πρόσωπό της. Κι είναι η ίδια χρονική στιγμή, που για τη Sharon Stone οι γυναίκες είναι σε μία θέση δύναμης.

«Όταν γινόμαστε 40, ως γυναίκες, βρισκόμαστε σε ένα τρομερά δυνατό σημείο κι είναι η στιγμή, που νομίζω ότι η κοινωνία των λευκών ανδρών ξεκινά να μας λέει “Δεν έχετε αξία”», είχε πει μιλώντας στην Oprah Winfrey πριν από έναν χρόνο η Sharon Stone.

«Είναι η πρώτη φορά που σου λένε ότι η αξία σου μειώνεται. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι επειδή είναι η πρώτη στιγμή στη ζωή σου που η αξία σου πολλαπλασιάζεται τόσο πολύ. Γίνεσαι πιο δυνατή απ’ ό,τι υπήρξες ποτέ», πρόσθετε η ηθοποιός.

Στα 64 της χρόνια, η Sharon Stone έχει ανακαλύψει πλήρως ότι η αξία της δεν εξαρτάται από το πώς δείχνει, ή από το κατά πόσο αυτή η εικόνα συμμορφώνεται με τα πρότυπα των «πάντα νέων», «πάντα ωραίων», «παντα διαθέσιμων» αντικειμενοποιημένων γυναικών, όπως τις θέλει η πατριαρχική κοινωνία. Η Sharon Stone ξέρει ότι όλοι μας είμαστε ατελείς. Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε τις «ατέλειές» μας. Συνδέοντάς τις με την αυξομείωση της αξίας μας, ή απλά με ευγνωμοσύνη γιατί είναι μέρος αυτού που είμαστε και του ταξιδιού που έχουμε διανύσει ως εδώ; Εκείνη επιλέγει το δεύτερο.