FEMALE TALK

H Ρούλα Ρέβη χώρεσε σε ένα post Μαρίνα Σάττι και Cate Blanchett γιατί το ageism πρέπει να πεθάνει

24 Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Η Ρούλα Ρέβη με αφορμή την εμφάνιση της ηθοποιού Cate Blanchett, η οποία επέλεξε να σχηματίζει με το φόρεμά της τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας στο Φεστιβάλ Καννών, κάνοντας με τον τρόπο της μία πολιτική πράξη στο κόκκινο χαλί των Καννών, μίλησε κατά του ηλικιακού ρατσισμού. Μέσα από το ίδιο αυτό post, η γνωστή φωτογράφος, αντέδρασε έντονα στις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε η Μαρίνα Σάττι για την εμφάνισή της στον θεσμό της Eurovision.

Η Ρούλα Ρέβη, με την ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, υπερασπίστηκε την Μαρίνα Σάττι, αναφέροντας ότι η κριτική προς την τραγουδίστρια – κυρίως λόγω της στάσης της στην Eurovision και το περιστατικό με το χασμουρητό της – ήταν στην ουσία άδικη και αβάσιμη, ενώ έκανε λόγω στο κείμενο της κυρίως για τον ηλικιακό ρατσιμό.

Η ανάρτηση της Ρούλας Ρέβη

«Μήπως σας φαίνεται και η Cate Blanchett μεγαλοκοπέλα για να κάνει πολιτική δήλωση με το φόρεμα της στα χρώματα της Παλαιστίνης; Μήπως σας φαινόμαστε όλες οι γυναίκες ανίκανες να έχουμε άποψη σε οποιαδήποτε ηλικία και να την εκφράζουμε αντίστοιχα η καθεμία με τον τρόπο ζωής της και συμπεριφοράς της; Μήπως οι 37χρονες είναι μεγάλες κοπέλες για να τραγουδάνε να συμμετέχουν όπου γουστάρουν να εκπροσωπούν τη χώρα, που εντάξει εδώ που τα λέμε δεν την έχετε όλοι και σε τόση εκτίμηση, παρά μόνο όταν πάμε σε ένα διαγωνισμό;» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μήπως είδατε σε κανένα ελληνικό κάλεσμα κάποια δήλωση για τα παιδιά που σκοτώνονται και εμείς δεν το καταλάβαμε; Μήπως ενοχλούμε όλες οι γυναίκες μετά τα 25; Συγνώμη για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα σας, εσείς οι ηλικιωμένοι κύριοι με τα περιττά κιλά τα λιγοστά μαλλάκια σας και ενίοτε τα κρυφό μποτοξ που όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάνετε, αλλά είμαστε ευγενικοί και δεν μιλάμε, μήπως να πάτε σπίτι σας να ανοίξετε τηλεόραση να βλέπετε στον καναπέ σας παιδιά να σκοτώνονται και να τρώτε πίτσα; Η ακόμα δεν φούσκωσε πολύ ο λογαριασμός; Η μήπως εσείς κοντά γύρω στα 60 είστε πιο ικανοί απο μια γυναίκα συνομήλικη σας η και ακόμα και από μια “μεγαλοκοπέλα”, που δεν της πετάνε πιάτα στα πόδια όπως έκαναν στις εποχές σας; Λέω μήπως;».

«Θα είμαστε δω, η εποχή σας έχει περάσει και ξεπεράσει τον σύγχρονο φρικτό κόσμο που μεγαλώνουμε παιδιά. Εμείς θα είμαστε εδώ με λόγο και πολιτικό και γυναικείο και με ό,τι άλλο θέλουμε!», έγραψε κλείνοντας.

@eurovision.2025 🇬🇷 Marina Satti while they interviewed Eden Golan on the press conference 🇮🇱 #Eurovision2024 #eurovision #marinasatti ♬ original sound – eurovision.2025

Η Μαρίνα Σάττι είχε φανεί να χασμουριέται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της ισραηλινής εκπροσώπου Eden Golan, πράγμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις και θεωρήθηκε πως η τραγουδίστρια ασκεί εξωτερική πολιτική μέσα από τον διαγωνισμό, ενώ πολλοί την χαρακτήρισαν για αυτή τη συμπερφορά ως «ανώριμη».

Η τραγουδίστρια τότε εξήγησε ότι, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν και ότι, αν ήθελε να εκφράσει άποψη για το ζήτημα, θα το έκανε με διαφορετικό τρόπο.