VIRAL

Η Miss UK επέστρεψε το στέμμα της επειδή της ζήτησαν να χάσει βάρος

H Zoiey Smale κέρδισε τον Ιούνιο τον τίτλο "Miss United Kingdom", αλλά μάλλον δεν έμελλε να τον κρατήσει για πολύ. Όπως έγραψε και η ίδια στη σελίδα της στο Facebook, περίμενε πως αυτό θα ήταν μια υπέροχη εμπειρία, αλλά αποδείχτηκε πολύ πιο τοξική απ' όσο νόμιζε.

Όπως έγραψε, αποφάσισε να δώσει πίσω τον τίτλο και το στέμμα της, επειδή της ζήτησαν να αδυνατίσει προκειμένου να λάβει μέρος σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς. Αυτή της η κίνηση, όπως θα διαβάσεις, στοχεύει στο να θυμίσει στους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων, ότι τα κιλά είναι κάτι πολύ ξεπερασμένο για να αποτελούν κριτήριο σήμερα, για το πόσο όμορφη είναι μια γυναίκα.

It's shocks me more than anything that there are still pageants out there who only view size 00 girls as role models….

Δημοσιεύτηκε από Zoiey Worlds στις Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

 

Με σοκάρει περισσότερο από κάθε τι, που υπάρχουν ακόμα διαγωνισμοί ομορφιάς, στους οποίους περνούν τα κορίτσια που φορούν 0 σαν πρότυπα. Τα κορίτσια των καλλιστείων είναι κάτι παραπάνω από απλά ένα νούμερο σε μια ετικέτα ρούχου. Οι αληθινές εστεμμένες εμψυχώνουν τις άλλες γυναίκες, είναι έξυπνες και βοηθούν τις κοινότητες να ενωθούν κι αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα έχουν να κάνουν.

Τα έχω δει όλα σε αυτή τη βιομηχανία εδώ και δέκα χρόνια, από υπέροχους διαγωνισμούς, μέχρι διευθυντές παγκόσμιων καλλιστείων να κάνουν bullying σε νέα, επίδοξα κορίτσια, ώστε να πιστέψουν ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις, είναι να είσαι αδύνατη. Αυτοί οι αδίστακτοι διαγωνισμοί, ισχυρίζονται ότι είναι διαγωνισμοί, αλλά επιμένουν να τρως λιγότερο, να κάνεις παρέλαση με μπικίνι για μερικές μέρες και να κάθεσαι πλάι στο χέρι ενός άντρα στο δείπνο, ενώ λιβανίζεις μια ελιά στο πιάτο σου. Αυτά δεν είναι καλλιστεία. Εμένα με είπαν “χοντρή”, επειδή φοράω νούμερο 10. Στην πραγματικότητα πίστευα πως ήμουν τόσο σιχαμένη που κανείς δε θα μπορούσε να με αγαπήσει. Πόσο λυπηρό είναι αυτό;

Αφού συμμετείχα σε έναν ακόμα διαγωνισμό, κέρδισα έναν ακόμα εθνικό τίτλο. Υποτίθεται πως θα ήταν μια θετική εμπειρία, αφού τα καλλιστεία έχουν αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία. Μου αρέσει πολύ να βλέπω εστεμμένες στα social media μου να κάνουν φιλανθρωπίες, να μορφώνονται, να τρώνε σωστά και να απολαμβάνουν τη ζωή. Αυτές οι γυναίκες ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να στεφθείς “Miss” και να έχεις μια φυσιολογική ζωή μαζί με όλα τ’ άλλα. Με λυπεί που ακόμα και σήμερα υπάρχουν διοργανωτές καλλιστείων που πιστεύουν ότι πρέπει να είσαι αδύνατη για να είσαι όμορφη.

Αφού μου ζητήθηκε να χάσω βάρος και να μπω σε δίαιτα για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, αποσύρθηκα. Ορισμένοι ίσως πουν πως ήταν δειλό εκ μέρους μου, αλλά εγώ δεν πιστεύω πως είναι σωστό να εκπροσωπεί το πρόσωπό μου ένα είδος διαγωνισμών στων οποίων το ήθος δεν πιστεύω εγώ η ίδια. Θα παραδώσω πίσω το στέμμα μου και θα ευχηθώ στη νέα εστεμμένη καλή τύχη.

Με αγαπώ και δε θα αλλάξω για κανέναν. Το σώμα μου με έχει κουβαλήσει αυτά τα 20+ χρόνια μου στη Γη, μου επέτρεψε να έχω μια καριέρα για την οποία είμαι πολύ περήφανη, να κάνω ένα παιδί και το καλύτερο, το σώμα μου δε με εγκατέλειψε ποτέ. Είχα κάποιες πραγματικά υπέροχες εμπειρίες μέσα από τη βιομηχανία των καλλιστείων και έκανα αληθινούς φίλους και αναμνήσεις. Παρόλ’ αυτά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε οποιοσδήποτε να μπορεί να σε χειραγωγήσει και να σβήσει τη λάμψη σου.

Αν ένας διαγωνισμός δε θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές μου επειδή φοράω 10, τότε αυτοί χάνουν. […] Δεν ξέρουμε ποτέ πότε τελειώνει ο χρόνος μας πάνω στη Γη, οπότε αγάπα τον εαυτό σου, φάε λίγο κέικ και γέλα μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου“.