ROLE MODELS

H Michelle Obama έχει κριθεί πολύ αυστηρά για τα οπίσθιά της

Invision/AP Paul R. Giunta

Η Michelle Obama, η πιο επί της ουσίας επιδραστική Πρώτη Κυρία που πέρασε ποτέ από τον Λευκό Οίκο συνάντησε την Oprah Winfrey στο πλαίσιο τoυ Oprah’s 2020 Vision Tour.

«Rock star, role model, η πιο αγαπητή γυναίκα στον κόσμο». Έτσι αποκάλεσε η Oprah τη Μichelle. Πράγματι η 56χρονη Obama είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη δημόσια σφαίρα μόνο για καλούς λόγους. Μια δυναμική γυναίκα που ισορροπεί υποδειγματικά σε όλους τους ρόλους της ζωής της.

Invision/AP / Brad Barket

Η Michelle Obama έχει ευθύνη

Οι δύο γυναίκες μίλησαν για πολλά, κι όλα είχαν στόχο να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν μικρά και μεγάλα κορίτσια. «Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, έχεις φήμη, έχεις ευθύνη. Εγώ έχω ευθύνη, ενδιαφέρομαι πολύ για τους νέους ανθρώπους.  Ευθύνομαι γι’ αυτά που βγαίνουν από το στόμα μου» είπε η Michelle Obama, η οποία μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο έχει αφοσιωθεί full time σε ό,τι θεωρεί-και είναι- ουσιαστικό.

Σαν δικηγόρος και μητέρα δύο νεαρών κοριτσιών η Obama δίνει τον δικό της αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την απομάκρυνση των ταμπού από τις συνειδήσεις. «Δίνω τόσες συμβουλές στις κόρες μου, μ’ ‘εχουν βαρεθεί. Πρέπει να βρουν τον χρόνο να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να ξέρουν τι θέλουν στ’ αλήθεια, πώς να πορευτούν σ’ αυτόν τον κόσμο», λέει.

Τα σχόλια για την εμφάνισή της

Oprah και Michelle ανατρέχουν στην εποχή που το ζεύγος Obama σκαρφαλώνει στην κορυφή της επικαιρότητας. Στις πρώτες μέρες της προεδρίας του Barack, η Michelle επισημαίνει ότι είχε δεχτεί πραγματικά πολλά και όχι καλά σχόλια για την εμφάνισή της, κάτι που αναπόφευκτα την επηρέασε.

«Ο κόσμος μου απέδιδε ένα σωρό χαρακτηρισμούς όταν ο Barack “έτρεχε” τις καμπάνιες του για πρόεδρος. Οι άνδρες μιλούσαν για το μέγεθος των οπίσθιών μου. Άλλοι έλεγαν ότι μοιάζω σαν να είμαι μονίμως θυμωμένη. Ότι είμαι μη-Αμερικανίδα. Αυτά τα πράγματα, σε πληγώνουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι βλέπει ο κόσμος στην πραγματικότητα όταν σε κοιτάζει». Και η Michelle συνεχίζει ακόμα πιο συγκεκριμένα: «Είμαι μια μαύρη γυναίκα και όπως ξέρεις στην Αμερική δεν μας θεωρούν πάντα όμορφες. Εμείς έχουμε και αυτό το “βάρος” στην πλάτη μας, με το οποίο δεν μπορούν να ταυτιστούν όλοι».

Το body positivity που χρειάζεται

Όσο για τον χρόνο που περνάει, η cool Michelle δηλώνει ότι δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά και το ίδιο επιθυμεί και δι’ υμάς. «Είμαι 56 χρονών με ένα 56χρονο σώμα και το αγαπώ. Οι γυναίκες παλεύουν τόσο πολύ μ’ αυτό.Είμαστε αστείες. Δεν θέλουμε να μιλάμε για την ηλικία μας και ως εκ τούτου θέλουμε να συμπεριφερόμαστε όπως όταν ήμαστε 20 χρονών.  Συγγνώμη άντρες, αλλά εσείς μπορείτε να δείχνετε όπως θέλετε και να είναι ok».

Η Michelle Obama συνέχισε με μία πολύ σωστή επισήμανση που, όντως, πρέπει ν’ αρχίζει να μας απασχολεί ακριβώς γιατί προσεγγίζεται με λάθος τρόπο: «Γυναίκες, τα σώματά μας αλλάζουν δραματικά σε σχέση με των ανδρών. Περνάμε εμμηνόπαυση. Έχουμε πολύ δρόμο και δεν θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά για να αποδεχτούμε αυτό που κάνει το γήρας στα σώματά μας. Πώς ακριβώς πρέπει να νιώθουμε γι’ αυτό. Δεν συζητάμε όσο πρέπει για το θέμα».

Περισσότερη Μichelle, στο βίντεο.