MARIAH CAREY

H Mariah Carey γιορτάζει τον θρίαμβο των γυναικών απέναντι στον μισογυνισμό

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Όλο και περισσότερες γυναίκες βγαίνουν μπροστά και μιλούν για όλα όσα έχουν ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο του θεάματος. Αυτό που κάποτε ήταν «φυσιολογικό» διότι «έτσι είναι οι άντρες», έχει δημιουργήσει ολόκληρα κινήματα με επώνυμες να μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες. Αυτήν τη φορά, η Mariah Carey έκανε αποκαλύψεις για όσα έχει περάσει τόσο στην παιδική ηλικία της, όσο και ως ενήλικη, με μία καριέρα που μετρά 25 χρόνια.

Αφορμή για την παρουσία της στο γεύμα του “Power of Women”, ήταν το Camp Mariah, η φιλανθρωπική οργάνωση που ξεκίνησε η ίδια πριν από 25 χρόνια. Είναι ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα κατασκήνωσης που διαρκεί περίπου ένα μήνα, και εκεί τα παιδιά 12-14 ετών ανακαλύπτουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές που έχουν σε πάρα πολλές κατηγορίες, καλλιτεχνικές και επιστημονικές. Η Mariah αστειεύτηκε λέγοντας ότι «το ξεκίνησα πριν από 25 χρόνια, όταν δηλαδή ήμουν 2 ετών. Και αυτό το λες τεράστιο επίτευγμα».

 

Έπειτα όμως μίλησε πολύ σοβαρά για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της στα 18 και πώς πανίσχυροι άντρες ασκούσαν πάνω της έλεγχο για το τι θα φορά, το θα λέει και με ποιον θα δουλεύει. «Είναι πολύ δύσκολο να εκφραστείς έτσι καλλιτεχνικά, όταν είσαι σε τόσο τρυφερή ηλικία. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά, εσωτερική δύναμη και πίστη στον εαυτό μου, αλλά σιγά σιγά απέκτησα το θάρρος για να ξεφύγω από τον έλεγχο μίας ομάδας ανδρών. Τους αγαπάμε, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να πιάσουν το νόημα του ποια πραγματικά είμαι».

Δες κι αυτό: 5 ξεκαρδιστικές γυναίκες κωμικοί του Netflix που θα σε εμπνεύσουν και στη ζωή σου

Και συνέχισε μιλώντας για τα παιδιά της και ποιες είναι οι διαφορές των φύλων, ακόμα και σήμερα. «Ως μαμά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ξέρω ότι η κόρη μου θα χρειαστεί να παλέψει περισσότερο και κάνω ό,τι μπορώ για να την προετοιμάσω. Εκ μέρους της λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε γυναίκα που είναι σήμερα εδώ και όλες εκείνες που έχουν πει την αλήθεια τους με θάρρος και θριάμβευσαν απέναντι σε όλα τα μισογυνιστικά καθάρματα που καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα».

 

Όταν αναφέρθηκε στο τραγούδι “Close my eyes” και πώς βοήθησε ένα μικρό κορίτσι που δεχόταν κακοποίηση από τον πατριό της, μίλησε για το πώς οι μελωδίες και οι στίχοι των τραγουδιών τη βοήθησαν στη δική της παιδική ηλικία. «Έγραψα πολλά τραγούδια με αφορμή το δικό μου τραύμα και για παιδιά που αναγκάζονται να μεγαλώσουν γρήγορα βλέποντας πράγματα που δε θα έπρεπε να έχουν δει».Το σπίτι ήταν ένα ασταθές περιβάλλον και η κατασκήνωση που την έστειλαν αρχικά, ήταν ένας εφιάλτης, αλλά δεν προέβη σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όταν όμως την έστειλαν σε καλλιτεχνική κατασκήνωση, βρήκε το μέρος όπου ανήκει και την ενέπνευσε να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο για παιδιά που δεν είχαν χρήματα. «Εκεί δεν χρειάζεται να καθορίζεσαι από το περιβάλλον, το οικογενειακό υπόβαθρο, την εθνικότητα ή το φύλο σου». Η Mariah έκλεισε το λόγο της απευθυνόμενη στο κοινό: «Τώρα ξέρω ότι η κόρη μου θα έρθει αντιμέτωπη με κάποια εμπόδια, αλλά θα είναι λιγότερα από τα δικά μου. Είστε όλες ένας φάρος ελπίδας και ξέρω ότι όλες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ή μία την άλλη παλεύοντας για ισότητα».