FEMALE TALK

H Madonna βρίσκει οξύμωρο το σχήμα «καλός άντρας» και αηδιάζει on camera

[email protected] /Joel Ryan

Η αιώνια βασίλισσα της pop Madonna βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του The Tonight Show και μίλησε στον Jimmy Kimmel με αφορμή το νέο της ντοκιμαντέρ για την περιοδεία της, με τίτλο Madame X. Η Madonna εξέφρασε την ελπίδα, βλέποντας το ντοκιμαντέρ, οι θεατές να κατανοήσουν ότι η τέχνη είναι σημαντική για τις ζωές μας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πόσο την έχει εμπνεύσει ο συγγραφέας James Baldwin.

Η διάσημη σταρ, Madonna, αποκάλυψε ότι έχει απορρίψει αρκετά σενάρια τα οποία αφορούσαν στη ζωή της, επειδή προέρχονταν πάντα από άντρες που δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες.

«Ήταν το πιο αποτρόπαιο, επιφανειακό χάλι που έχω διαβάσει»

Η Madonna, υπογράμμισε ότι έχει πολεμήσει αρκετές προσπάθειες κινηματογραφικών στούντιο να γυρίσουν ταινίες για τη ζωή της, εν μέρει επειδή ήταν πάντα γραμμένες και σκηνοθετημένες από άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός «μισογύνη» σκηνοθέτη, του οποίου η Madonna, δεν καταδέχτηκε να αναφέρει καν το όνομά του. Παράλληλα, όταν εμφανίστηκε στο The Tonight Show την Πέμπτη (8/10) , η Madame X επιβεβαίωσε ότι η νέα της οπτική αυτοβιογραφία – όχι βιογραφική ταινία-, ηγείται της δικής της οπτικής, καθώς προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες, προήλθαν υπό το πρίσμα του αντρικού βλέμματος.

«Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί πολλοί έχουν προσπαθήσει να γράψουν ταινίες για μένα, αλλά όλοι τους ήταν πάντα άντρες». Όταν ο οικοδεσπότης Jimmy Fallon είπε ότι «μερικοί άντρες είναι καλοί», η Madonna ενώ αρχικά συμφώνησε κατέληξε να πει πως «καλοί και άνδρες είναι αρκετά οξύμωρο». Στη συνέχεια η Madonna μίλησε για ένα σενάριο από ένα συγκεκριμένο στούντιο που δεν ήταν μόνο «αποτρόπαιο» και «επιφανειακό», αλλά και είχε και την υπογραφή ενός σκηνοθέτη που η ίδια χαρακτήρισε «απόλυτο μισογύνη».

«Τέλος πάντων, διάβασα ότι η Universal έκανε ένα σενάριο για τη ζωή μου, το οποίο τελικά μου έστειλαν για να τους δώσω τις ευλογίες μου» θυμάται  η ίδια, ενώ συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι αυτό δεν πήγε καλά. «Ήταν το πιο αποτρόπαιο, επιφανειακό χάλι που έχω διαβάσει ποτέ και σκηνοθετημένο μάλιστα από έναν άντρα χωρίς καμία κατανόηση για τις γυναίκες. Δεν θα πω καν το όνομά του. Αυτό ωστόσο με έκανε να αναρωτηθώ, γιατί θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν μια ταινία για τη ζωή μου. Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό στο σενάριο, ο τύπος που το έγραψε δεν έχει σε εκτίμηση τις γυναίκες, δεν δείχνει κανένα σεβασμό για εκείνες», είπε. Η εμβληματική σταρ, συνέχισε λέγοντας ότι αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο και μετά από αντιδράσεις της και για άλλα αντίστοιχα σενάρια, αποφάσισε τελικά να ηγηθεί της δικής της ιστορίας.

Μην προκαλείς την Madonna

Όταν ο Jimmy Fallon ρώτησε τη Madonna τι πιστεύει ότι θα αποκομίσει το κοινό παρακολουθώντας το νέο της ντοκιμαντέρ, η Madonna απάντησε: «H τέχνη είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν δίνουν έμφαση στην τέχνη. Εγώ εμπνέομαι από τον συγγραφέα James Baldwin. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση για εμένα μεγαλώνοντας και ήταν μεγάλη πηγή έμπνευσης και για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. Αναφέρω όσο πιο συχνά γίνεται ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να διαταράσσουν την ησυχία. Ελπίζω ειλικρινά να κάνω τους τηλεθεατές να σκεφτούν μέσα από το ντοκιμαντέρ».

Ο Fallon είπε στη συνέχεια στην Madonna, ότι η ίδια προκαλεί «καλούς μπελάδες», παρατήρηση που μάλλον χτύπησε «νεύρο» στην βασίλισσα της pop η οποία από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε από τον καναπέ, ξαπλωμένη μπρούμυτα στο γραφείο του Kimmel. «Όχι, όχι, Madonna σταμάτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σταμάτα τώρα», ήταν η αντίδραση του παρουσιαστή, που έβγαλε το σακάκι του και προσπάθησε να καλύψει το σώμα της Madonna. Εκείνη τελικά σηκώθηκε και είπε γελώντας: «Ηρέμησε, κανένας δεν θα δει τίποτα θεέ μου», μόνο και μόνο για να σηκώσει τη φούστα της μπροστά από  την κάμερα, προτού καθίσει πάλι.

Τα όχι που μετάνιωσε

Στη συνέντευξη της με τον Jimmy Kimmel, η Madonna μίλησε επίσης και για τους κινηματογραφικούς ρόλους που έχει απορρίψει. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι δεν δέχθηκε ρόλο στο Matrix, απόφαση που δεν έχει ξεπεράσει ποτέ. «Μπορείς να το πιστέψεις; Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γίνει ποτέ. Ήθελα να αυτοκτονήσω!», σχολίασε και πρόσθεσε ότι σε όλη της την καλλιτεχνική πορεία λίγα είναι τα πράγματα που έχει μετανιώσει, και το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στο Μatrix είναι ένα από τα πρώτα στη λίστα της.

H ίδια επίσης επιβεβαίωσε ότι απέρριψε τον ρόλο της Catwoman στην ταινία Batman Returns του Tim Burton, ρόλος που τελικά πήγε στη Michelle Pfeiffer, όπως και πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο Showgirls. Όμως, ανέφερε ότι μετάνιωσε την απόφασή της μόνο για την πρώτη ταινία.