KATY PERRY

H Katy Perry, οι πολλαπλές αποτυχίες, το φλερτ με την αυτοκτονία και η επιστροφή στη «ζωή»

Getty Images Ryan Pierse

Νομίζεις ότι είναι άτρωτοι επειδή τους θαυμάζεις. Θεωρείς ότι τα δικά σου προβλήματα, οι δικές σου «μαύρες» σκέψεις παραείναι πεζές ώστε να αγγίξουν τη δική τους άπιαστη ύπαρξη. Έχουν φτάσει ψηλά, τα έχουν όλα, ο κόσμος υποκλίνεται μπροστά τους, εισπράττουν τόση αγάπη, πώς είναι δυνατόν να μην νιώθουν ευτυχισμένοι 24 ώρες το 24ωρο; Katy Perry, όμορφη, ταλαντούχα εσύ, διάσημη Katy Perry, για ποιο λόγο να έχεις σκεφτεί εσύ την αυτοκτονία κι εμένα να μην μου έχει περάσει πότε από το μυαλό;

Η Katy Perry έκανε μερικές κακές, πολύ κακές σκέψεις

Η 35χρονη σταρ η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, μίλησε ανοιχτά σε ραδιοφωνική εκπομπή για μια σκοτεινή εποχή της ζωής της, όπου όλα πήγαιναν λάθος, τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά της. Κακός συνδυασμός.

Ήταν το 2017 όταν, όπως είπε: «η καριέρα μου βρισκόταν σε μια ανοδική πορεία. Είχα δώσει πολλά και κυριολεκτικά με συνέτριψε. Είχα μόλις χωρίσει με τον σύντροφό μου, ο οποίος θα γίνει τώρα ο πατέρας του παιδιού μου. Και μετά ήμουν ενθουσιασμένη με τον νέο μου δίσκο. Αλλά δεν πήγε και τόσο καλά, και αυτό με διέλυσε» δήλωσε η Αμερικανή τραγουδίστρια, ενώ συμπλήρωσε πως από το μυαλό της πέρασε μέχρι και η αυτοκτονία. «Είχα βυθιστεί στη δική μου θλίψη και μάλλον θα αυτοκτονούσα».

Η Perry παραδέχτηκε μάλιστα πως ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να φτάσει στο ναδίρ ώστε να βρει την ολότητά της αλλά και να μάθει να ζει τη ζωή της με έναν πιο φυσιολογικό τρόπο, όχι σαν «διψασμένη» σταρ. Έψαξε την ελπίδα, πίστεψε στον Θεό για να αναζητήσει μια ζωογόνο θετική πλευρά και τα κατάφερε. «Βρήκα τρόπους για να είμαι ευγνώμων. Όταν οι στιγμές είναι δύσκολες, πλέον περπατάω και λέω στον εαυτό μου “Είμαι ευγνώμων, είμαι ευγνώμων”».

Η δόξα και η φήμη βλέπεις, δεν έρχονται εύκολα. Κι αν έρθουν, απαιτούν πολύ από τον αέρα, την ηρεμία και την ενέργεια κάποιου για να παραμείνουν ακμαίες. Αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Katy Perry αντιμετώπιζε αυτή την περιβόητη ατέλειωτη θλίψη.

«Ντρέπομαι που είχα σκεφτεί την αυτοκτονία»

Ήταν σε μία αντίστοιχη δημόσια αλλά πολύ αναπάντεχη στιγμή το 2017, όταν το κορίτσι από την Καλιφόρνια με τους πάστορες γονείς είχε αποκαλύψει ξανά πως οι αυτοκτονικές σκέψεις της είχαν χτυπήσει την πόρτα. Μέσω ενός live stream στο κανάλι της στο Youtube, κατά το οποίο συζήτησε με τον ψυχοθεραπευτή, Dr. Siri Sat Nam Singh, για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η ερωτική της ζωή, η άστατη σχέση με τους γονείς της, οι δυσκολίες της με το ποτό, η Kat;y Perry είχε πει: «Έχω γράψει και τραγούδι γι΄αυτό. Ντρέπομαι που είχα αυτοκτονικές σκέψεις στο παρελθόν, που ένιωθα τόσο πεσμένη και θλιμμένη”. Ενώ, σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκοψε τόσο κοντά τα μαλλιά της γιατί δεν ήθελε “να μοιάζει άλλο στην Katy Perry”.

Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που ο  Dr. Siri Sat Nam Singh πρότεινε να κλείσει η κάμερα, επειδή η Perry είχε φορτιστεί πολύ συναισθηματικά κι έκλαιγε, όμως εκείνη δεν το δέχτηκε. “Μπορείς να είσαι καθώς πρέπει ή να αγαπηθείς. Εγώ απλώς θέλω να αγαπηθώ”, είπε. Επιπλέον, εξήγησε και το λόγο που προέβη σε αυτή την ιδιόμορφη συζήτηση με τον ψυχοθεραπευτή της, λέγοντας: “Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαι σαν εκείνους, άρα να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει μεγάλα όνειρα που θα πραγματοποιηθούν όπως και τα δικά μου”.

Αλλά αυτά ας ελπίσουμε πως έχουν μείνει ολοκληρωτικά πίσω για εκείνη. Αυτή τη στιγμή η Katy Perry, έχοντας μετρήσει στο κοντέρ χιλιόμετρα ψυχοθεραπείας και ατομικής προσπάθειας, ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα καθοριστικό για την ύπαρξή της. Όταν γίνεσαι μητέρα, ένα μεγάλο κομμάτι του ευατού σου ενστικτωδώς μαθαίνει να υπάρχει και να υπάρχει καλά για χάρη κάποιου άλλου. Και τότε όλα γίνονται σίγουρα πιο απαιτητικά αλλά πολύ πιο απλά μέσα στο κεφάλι σου.