ROLE MODELS

H Katie Holmes έδειξε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης στην κοιλιά της. Να πέσει το χειροκρότημα

Invision/AP Charles Sykes

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η εποχή μας έχει ανάγκη από όσο το δυνατόν περισσότερη αλήθεια. Αλήθεια που να πολεμάει τα στερεότυπα. Αλήθεια που να μας δείχνει ότι η τελειότητα που ολόκληρες δεκαετίες προσκυνούσαμε, δεν υπάρχει. Η τελευταία εκπρόσωπος μιας τέτοιου είδους αλήθειας είναι η Katie Holmes.

Η ηθοποιός μοιράστηκε δύο φωτογραφίες της στο Instagram από τα παρασκήνια φωτογράφισής της για την Vogue Αυστραλίας. Φορώντας blazer και μπουστάκι η Katie Holmes ποζάρει με τα σημάδια των ραγάδων στην κοιλιά της αρετουσάριστα. Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε.

Ζούμε σε μία κουλτούρα όπου ακόμα και οι ιδιώτες μπορούν με ένα app να σβήνουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους (ή τα σημάδια της εγκυμοσύνης από την κοιλιά τους). Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί η επιλογή της Katie Holmes έγινε αφορμή για επιδοκιμαστικά σχόλια στο Instagram. Η Katie Holmes αγκάλιασε το «φυσικό σώμα» της με τον τρόπο που όλοι θέλουμε να αγκαλιάσουμε το δικό μας σώμα.

Katie Holmes ραγάδες H Katie Holmes και η κόρη της, Suri Cruise. / Invision/AP / Evan Agostini
H Katie Holmes και η κόρη της, Suri Cruise.

Παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα Instagram posts των διασήμων να γεμίζουν με δεκάδες αρνητικά σχόλια, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. «Αγαπώ το πόσο όμορφη και φυσική είσαι με το σώμα σου. Δεν φοβάσαι να το δείξεις ακριβώς όπως είναι» έγραψε ένας ακόλουθός της. «Τόσο τολμηρό. Αγαπώ τον τρόπο που δείχνεις διακριτικά τα σημάδια της εγκυμοσύνης σου. Εύγε κορίτσι μου» έγραψε κάποιος άλλος. Άλλοι την ευχαρίστησαν που είναι αληθινή και άλλη της είπαν ότι αυτά τα σημάδια είναι «η αληθινή ομορφιά μιας μητέρας».

Τα «αληθινά κορμιά» των διασήμων

Η αλήθεια είναι ότι η Katie Holmes δεν είναι η μόνη διάσημη που έχει δείξει τις ραγάδες της. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες celebrity με σημάδια από ραγάδες είναι αυτή που δείχνει το εσωτερικό των μηρών της Chrissy Teigen.

Και πρόσφατα το παράδειγμά της ακολούθησε και η Kourtney Kardashian που έδειξε τις ραγάδες της στον λογαριασμό του blog της στο Instagram. «Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ που δεν έσβησες τις ραγάδες σου» είχε σχολιάσει τότε μία ακόλουθός της. «Αγαπώ τις μικρές μου ρίγες» είχε απαντήσει εκείνη.

Είτε σου αρέσουν είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι μικρές ρίγες όπου κι αν βρίσκονται στο σώμα σου αποτελούν μέρος σου. Αποτελούν ένα κομμάτι σου που μπορεί να διηγείται ιστορίες από εσένα είτε για τη μητρότητα, είτε για το καλοκαίρι που ψήλωσες πολύ, είτε για την εποχή που το βάρος σου αυξομοιωνόταν. Είναι κομμάτι σου κι ακόμα κι αν δεν μπορείς να το αγαπήσεις όπως η Kourtney Kardashian μπορείς να προσπαθήσεις να το αποδεχτείς. Και το να βλέπεις ότι σταρ όπως η Katie Holmes όχι μόνο το αποδέχονται αλλά το επιδεικνύουν σίγουρα βοηθάει.

Η Katie Holmes και η «μάχη» της

«Προσπαθώ να αγκαλιάζω τις ατέλειές μου. Αλλά πάντα νιώθω ότι βρίσκομαι σε μάχη με τους μηρούς μου. Προτιμώ να μην τους δείχνω. Είμαι πολύ ψηλή. Οι περισσότερες ηθοποιοί είναι μικροκαμωμένες κι εγώ δεν είμαι» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της στο Hello. Τα χρόνια πέρασαν από τότε, σκέψου πως όταν μιλούσε για τη «μάχη» με τους μηρούς της ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Tom Cruise. Και καθώς πέρασαν, όπως όλα δείχνουν η Katie τα κατάφερε. Αγκάλιασε τις ατέλειές της. Ξεκινώντας από τις ραγάδες της. Αυτές που δημιουργήθηκαν όταν έφερνε στον κόσμο τη μονάκριβη κόρη της Suri. «Νιώθω ευλογημένη που έχω μια τέτοια κόρη» είχε πει σε συνέντευξή της στο Shape. Η ίδια μιλούσε και για την προσπάθειά της να χτίσει την αυτοπεποίθηση που έχει σήμερα.

«Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που έπρεπε να το καλλιεργήσω. Μπορεί να έχεις αυτοπεποίθηση σε κάποιους τομείς της ζωής σου, αλλά μετά πρέπει να δουλέψεις σε άλλα πεδία. Όσο πιο συγκεντρωμένη είμαι στο να πετύχω έναν στόχο, τόσο ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μου. Γιατί είμαι οργανωμένη πνευματικά γι’ αυτό που πάω να κάνω. Αν δεν είμαι σίγουρη για κάτι, κάθομαι και το δουλεύω. Σκέφτομαι τι ακριβώς είναι αυτό που θέλω να επιτύχω και όλους τους διαφορετικούς τρόπους που μπορώ να το καταφέρω. Αυτό με βοηθά να το δω μια μια πιο λογική οπτική αντί για την οπτική του “Ω, θεέ μου αποκλείεται να τα καταφέρω”», είχε πει.