ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

H Jodie Turner – Smith έδειξε τη φουσκωμένη της κοιλιά γυμνή στην τηλεόραση, έγινε πόλεμος και τον κέρδισε

Invision/AP Joel C Ryan

Ποιος είπε ότι όταν είσαι έγκυος δεν μπορείς να φοράς ό,τι θέλεις; Η κοινή γνώμη το είπε. Αλλά η 33χρονη ηθοποιός και μοντέλο Jodie Turner- Smith δεν ενδιαφέρεται για τους κανόνες που επιβάλλονται στις γυναίκες απλά επειδή έτσι συνηθίζεται. Και φορά ό,τι θέλει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Και πολύ καλά κάνει.

Η Jodie Turner – Smith είναι μάλλον η σύζυγος του Joshua Jackson (δεν έχουν επιβεβαιώσει τον γάμο τους) με τον οποίο περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Το σώμα της όπως είναι φυσικό έχει αλλάξει πολύ στους 7 τελευταίους μήνες. Κι εκείνη είναι περήφανη για την αλλαγή αυτή. Και θέλησε να τη δείξει επιλέγοντας ένα crop top και μία φούστα στην τελευταία της εμφάνιση στην εκπομπή του Graham Norton.

H Jodie Turner – Smith εμφανίστηκε στην εκπομπή για την προώθηση της νέας της ταινίας “Queen and Slim” που σκηνοθετεί η Melina Matsoukas. Και το θέαμα ενόχλησε κάποιους χρήστες του Twitter. Τα σχολια που την αφορούσαν κυμάνθηκαν στο παρακάτω κλίμα:

«Κανείς δεν θέλει να βλέπει την κοιλιά της εγκυμοσύνης σου»

«Με ξενέρωσε η εκπομπή του Graham Norton. Δεν σέβεσαι τον εαυτό σου»

«Δεν χρειάζεται να βλέπω την κοιλιά σου σε ένα talk show, σε ευχαριστώ»

«Είναι σημαντικό να είσαι αθόρυβα υπερήφανη για το θαύμα που μεγαλώνει μέσα σου. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω την οπτική σου επίδειξη».

Αυτό το αθόρυβα είναι το θέμα μας. Η κοινωνία περιμένει από όλες τις γυναίκες να ονειρεύονται πότε θα γίνουν μητέρες. Και όταν το καταφέρνουν πρέπει όλες να είναι ακτινοβολούσες έγκυες, χαμένες σε ένα μακάριο συναίσθημα σεμνότητας και υπερηφάνειας που ζουν το θαύμα της ζωής. Αλίμονο σε οποιαδήποτε θέλει να ζήσει την εγκυμοσύνη της με τον δικό της τρόπο. Αλίμονο σε εκείνη που φορά κοντά μπλουζάκια που αφήνουν την κοιλιά της εκτεθειμένη σε ξένα βλέμματα. Αλίμονο σε εκείνες που δεν δέχονται να τους επιβάλλονται αυθαίρετοι κανόνες για το πώς πρέπει να ζουν κάθε ρόλο της ζωής τους.

Η επική απάντηση της Jodie Turner – Smith

Η Jodie Turner – Smith, ωστόσο δεν δέχεται τις υποδείξεις της κοινής γνώμης, δεν δέχεται τις υποδείξεις του δυσαρεστημένου κοινού. Και μέσω Twitter το έκανε σαφές.

«Την Jodie Turner – Smith δεν την ενδιαφέρει καθόλου η περιφρόνησή σας στα σώματα των εγκύων γυναικών στην βρετανική τηλεόραση», έγραψε. Και αποκαλύπτοντας το αληθινό αίσθημα πίσω από τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε, τίναξε τη σκόνη από τους ώμους της και έφυγε μπροστά.

Οι εγκυμονούσες απαγορεύεται να δείχνουν το σώμα τους, που είναι «ενοχλητικό» για πολλούς και «παραμορφωμένο» από κάτι που κατά τα άλλα αποκαλούν «ιερό μυστήριο» ή «θαύμα». Δεν ενοχλήθηκε κανείς από μία flat κοιλιά στον καναπέ οποιουδήποτε talk show.

Οι γυναίκες καλούνται πάντα να λειτουργούν πατώντας προσεκτικά στο ναρκοπέδιο των άγραφων κανόνων. Η Jodie Turner- Smith δείχνει σε όλες, πώς δεν χρειάζεται αυτό. Μπορεί κανείς να χοροπηδήσει σε αυτό το ναρκοπέδιο, να τρέξει με όλη του τη δύναμη από άκρη σε άκρη του. Οι νάρκες σκάνε αποκλειστικά πάνω σε αυτούς που τις τοποθέτησαν.

Τα σχόλια για τη σχέση της με τον Joshua Jackson

Jodie Turner- Smith Joshua Jackson Η Jodie Turner-Smith και ο Joshua Jackson σε μια τρυφερή αγκαλιά μετά την πρεμιέρα της ταινίας "Queen and Slim", τον Ιανουάριο. / Invision/AP / Joel C Ryan
Η Jodie Turner-Smith και ο Joshua Jackson σε μια τρυφερή αγκαλιά μετά την πρεμιέρα της ταινίας “Queen and Slim”, τον Ιανουάριο.

Η Jodie Turner- Smith και ο Joshua Jackson είναι μαζί από τον Οκτώβριο του 2018. Αυτή ήταν η πρώτη σχέση του 41χρονου ηθοποιού μετά την δεκαετή του σχέση με την Diane Kruger. Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί φορώντας βέρες και όλα δείχνουν πώς έχουν προχωρήσει σε γάμο λίγους μήνες πριν την απόκτηση του παιδιού τους. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση έγινε πρόσφατα στα BAFTAs 2020. Η Jodie Turner – Smith άφησε να εννοηθεί στην εκπομπή του Graham Norton ότι περιμένουν κοριτσάκι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Jodie αντιμετώπισε αναίτια την κριτική του κόσμου. Η σχέση της με τον Joshua Jackson από την αρχή την έβαλε σε μία δύσκολη θέση. Όπως είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της: «Υπήρχε ένα κύμα ανθρώπων που είχαν θυμώσει που μάλλον παντρεύτηκα έναν λευκό άνδρα. Στην Αμερική οι διαφυλετικές σχέσεις ή γάμοι δεν είναι και τόσο αποδεκτοί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν έντονες αντιρρήσεις και από τις δύο κοινότητες. Το ένιωσα από την κοινότητα των μαύρων ανθρώπων.

Είναι τόσο μπερδεμένο και δεν θέλω να του αφιερώσω πολλή ενέργεια. Τα απαίσια πράγματα που σου λέει ο κόσμος σε κάνουν να αισθάνεσαι… Μαθαίνω ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να κρατάω για τον εαυτό μου».