ΘΗΛΑΣΜΟΣ

H γυναίκα που έγινε viral υμνώντας τον δημόσιο θηλασμό

Η Ashely Kaidel, θήλασε το παιδί της δημόσια, σε ένα εστιατόριο. Μια γυναίκα, την κοίταξε επικριτικά κουνώντας το κεφάλι. Θα μπορούσε αυτή η ιστορία να είναι μια από τις πάρα πολλές που συμβαίνουν εκεί έξω και δεν τις μαθαίνουμε ποτέ. Όμως, σε αυτή την περιπτωση έγινε viral με τη βοήθεια μιας φωτογραφίας και των social media.

H συγκεκριμένη μαμά από τη Φλόριντα, δεν άφησε το περιστατικό να περάσει έτσι. Ανέβασε μια φωτογραφία την οποία συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξηγούσε το σκεπτικό της για τον θηλασμό.

Περίπου 400.000 άτομα πάτησαν like σε αυτή τη φωτογραφία, η οποία ανέβηκε στις 24 Νοεμβρίου ενώ οι κοινοποιήσεις ξεπέρασαν τις 120.000. Λογικό, αν διαβάσεις όσα λέει… Κάνουμε μια μετάφραση των πιο δυνατών αποσπασμάτων.

“Στη φωτογραφία, φαίνομαι να κοιτάω κάτι μακριά. Στην πραγματικότητα, κοιτάω στα μάτια μια γυναίκα που με κοιτάει επίμονα. Με κοιτάει με αηδία και κουνάει επικριτικά το κεφάλι της, σε μια προσπάθεια να με κάνει να ντραπώ και έμμεσα να μου πει χωρίς λέξεις ότι κάνω λάθος και πρέπει να ντυθώ”, αναφέρει στην αρχή.

Και μετά εξηγεί γιατί ανεβάζει φωτογραφίες να θηλάζει το γιό της, χωρίς κάλυψη, δημόσια. Ξεκαθαρίζει, ότι δεν θέλει να πει σε όλες τις γυναίκες να ξεκινήσουν να θηλάζουν με αυτόν τον τρόπο. “Αν μια μαμά θέλει να κρύψει τον εαυτό της και νιώθει άνετα με αυτό, γιατί ΕΚΕΙΝΗ νιώθει καλύτερα με το να το κάνει, τότε το υποστηρίζω” αναφέρει.

“Δυστυχώς ο λόγος που ανεβάζω τέτοιες φωτογραφίες είναι για τις μαμάδες που προσπάθησαν να θηλάσουν χωρίς κάλυψη μια φορά και ντράπηκαν, τις κοιτούσαν έντονα και τις έδειχναν, τους έκαναν πρόστυχα σχόλια, τους ζήτησαν να φύγουν από το δωμάτιο, να ντυθούν” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Earlier today I posted this picture of my son and I breastfeeding uncovered in a public restaurant. In the picture, it…

Δημοσιεύτηκε από Ashley Kaidel στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

 

Στη συνέχεια, τονίζει ότι οι μαμάδες προστατεύονται από τον νόμο να θηλάζουν με όποιον τρόπο θέλουν και όπου θέλουν. Επίσης, σημειώνει ότι είναι άδικο και εγωιστικό να ζητάει κανείς από μια μαμά που θηλάζει, να φύγει από ενα τραπέζι επειδή δίνει τροφή στο παιδί της. Τέλος, σημειώνει ότι τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τον θηλασμό ακριβώς για τους ίδιους λόγους που πρέπει και όλοι να τον βλέπουν. “Πρέπει να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν ότι το μητρικό γάλα και ο θηλασμός είναι και πρέπει πάντα να είναι η πρώτη και η καλύτερη επιλογή τόσο για τη μαμά όσο και για το παιδί” τονίζει.

“Επαναλαμβάνω, δεν ανεβάζω για να τραβήξω την προσοχή. Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή νομίζω ότι όλοι πρέπει να θηλάζουν χωρίς κάλυψη. Την ανεβάζω για να δώσω δύναμη στις μαμάδες. Και να δώσω δύναμη και σε όσους κάνουν τις μαμάδες που θηλάζουν, να νιώθουν αποδεκτές, ότι έχουν στήριξη και όχι αποξενωμένες, γελοιοποιημένες και κατακριτέες” καταλήγει η μαμά αυτή που έγινε viral.