ROLE MODELS

H Έλενα Παπαρίζου μιλά για το sexiness και τη ζωή, σαν δωρεάν συνεδρία life coaching

Instagram.com/helenapaparizouofficial

Καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη, βρέθηκε η Έλενα Παπαρίζου. Η τραγουδίστρια μίλησε στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη, για το αν την αγχώνει να τη θεωρούν role model, για το sexiness που πηγάζει πάντα από μέσα της, για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την επιτυχία, το πόσο συχνά ζητά συμβουλές, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες μέρες της.

Η Έλενα Παπαρίζου παραχώρησε μία συνέντευξη που θα μπορούσε να είναι μία δωρεάν συνεδρία life coaching για το τηλεοπτικό κοινό. Εκείνη στη θέση του expert και η Δανάη Μπάρκα και ο Άρης Καβατζίκης στο ρόλο του ακροατηρίου, μας χάρισαν τηλεοπτικές στιγμές σοφίας, αγάπης και δύναμης.

«Δεν είναι κάτι που με έχει αγχώσει ακριβώς αυτό, αλλά με έκανε να προσέξω περισσότερο», απάντησε η Έλενα Παπαρίζου για το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του προτύπου που αποτελεί για τη νέα γενιά. Για την τραγουδίστρια ο ρόλος ενός μεγαλύτερου και πιο έμπειρου ανθρώπου είναι να προετοιμάζει την επόμενη γενιά για πράγματα που δεν χρειάζεται απαραίτητα να βιώσει ως παθήματα που θα γίνουν μαθήματα. Αυτό έμαθε κι αυτό πράττει για τους νέους.

«Όταν ξεκίνησα και ήμουν 17 ετών, ένιωθα πολύ γαντζωμένη σε ανθρώπους που ήταν μεγαλύτεροι μου που είχαν πείρα και εμπειρία για να μάθω. Γιατί δεν σημαίνει ότι τα παθήματα του άλλου πρέπει να είναι και δικά μου. Κάποια μπορώ να προλάβω να μην τα πάθω για να τα μάθω. Είχα χρόνο να μάθω άλλα πράγματα στην πορεία μου. Έτσι νιώθω κι εγώ ότι θέλω να είμαι με τα νέα τα παιδιά, προλαβαίνουμε να τους πούμε να τους προστατέψουμε», σημείωσε η Έλενα Παπαρίζου.

Η κουβέντα στη συνέχεια έφτασε στο sexiness και στο πώς η Έλενα Παπαρίζου είναι αναπολογητικά ο sexy εαυτός της στη σκηνή. Για την τραγουδίστρια το sexiness δεν είναι κάτι που προκύπτει από τα ρούχα που θα επιλέξει να φορέσει. Είναι περισσότερο μία εσωτερική υπόθεση, που δεν έχει ηλικία.

Η Έλενα Παπαρίζου και το sexiness που δεν χάνεται ποτέ

«Το sexiness δεν βγαίνει από αυτά που φοράς, είναι αυτό που είναι μέσα του ένας άνθρωπος και βγαίνει από μέσα του. Για μένα το sexiness δεν έχει και ηλικία. Σίγουρα όταν είσαι παιδί δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Όταν ενηλικιώνεσαι, ακόμα και σε μία ηλικία 80- 85 χρονών υπάρχει sexiness σε έναν άνθρωπο. Και φαντάζομαι ότι όταν έχουν περάσει και τα χρόνια μέσα σου έχει μεστώσει αλλιώς», τόνισε η Έλενα Παπαρίζου.

«Έχουμε έναν άλλο τρόπο όταν είμαστε πιο νέοι να δείχνουμε αυτή τη σπίθα, αλλά αυτό το πράγμα δεν φεύγει από μέσα σου. Ή το έχεις ή δεν το έχεις», εξήγησε στη συνέχεια. Εκείνη το έχει, όπως έχει και τον δικό της τρόπο να μιλά για τα πράγματα, να είναι ανοιχτή και να επικοινωνεί με ζωντάνια κι αυθορμητισμό. Γι’ αυτόν τον αυθορμητισμό, τη ρώτησε έπειτα η Δανάη Μπάρκα κι αν χρειάστηκε ποτέ να τον τιθασεύσει για να κυνηγήσει τα όνειρά της στη δουλειά της.

«Δεν έχω φόβο να δείξω τα αυθόρμητα συναισθήματά μου, αλλά λίγο σκέφτομαι πριν, γιατί είναι κι εύκολο κάποιος να προσβληθεί σήμερα. Μου έχει συμβεί να είμαι πολύ αυθόρμητη και κάποιος να ενοχληθεί. Θα ζητήσω συγγνώμη. Η συγγνώμη είναι σπουδαία λέξη, να ξέρετε», είπε η Έλενα Παπαρίζου παραδίδοντας ένα ακόμα μάθημα ζωής.

«Πρέπει να σταματήσουμε να θέλουμε πάντα να είμαστε τόσο τέλειοι»

Η Έλενα Παπαρίζου αγαπά ακόμα τις συμβουλές και τις αποζητά στη ζωή της. Όπως είπε δεν θέλει οι συνεργάτες της να της «χαϊδεύουν τα αυτιά», αλλά να της λένε την ειλικρινή τους άποψη για όσα κάνει στη δουλειά της. «Δεν έχω κανέναν που ποτέ με διατάζει αλλά υπάρχουν πάρα πολλές φορές που δεν διστάζω να σηκώσω το τηλέφωνο και να ρωτήσω έναν συνεργάτη μου “Πώς μπορώ να το βελτιώσω αυτό; Τι πρέπει να κάνω; Μπορείς να με βοηθήσεις γιατί ίσως δεν σκέφτομαι σωστά να με βάλεις σε έναν άλλο δρόμο για να φτάσω εκεί που θέλω;”. Είναι πολύ απλά τα πράγματα», είπε η Έλενα Παπαρίζου.

«Πρέπει να σταματήσουμε να θέλουμε πάντα να είμαστε τόσο τέλειοι. Πρέπει να τολμάμε να ζητάμε και τη βοήθεια κάποια στιγμή, να ζητάμε και τη συμβουλή», πρόσθεσε στη συνέχεια κι αυτή είναι μία συμβουλή που μπορεί να βρει εφαρμογή σε κάθε σημείο της ζωής σου.

Η αξία της ευγνωμοσύνης

Ο Άρης Καβατζίκης επεσήμανε ότι αυτό δεν μοιάζει τόσο εύκολο όταν κάποιος ανεβαίνει στη δουλειά του να σηκώνει το τηλέφωνο και να κάνει το πρώτο βήμα είτε για να λύσει μία παρεξήγηση με έναν συνεργάτη του είτε για να ζητήσει τη συμβουλή του. Η Έλενα Παπαρίζου είχε την πιο ωραία απάντηση στην επισήμανση.

«Είναι ανάλογα από τον άνθρωπο. Επειδή ανεβαίνει η στάθμη της δουλειάς, δεν πλησιάζουμε περισσότερο τον Θεό. Ανεβαίνει η δουλειά αλλά εμείς δεν παύουμε να είμαστε κάτι άλλο από μερικές απλές ψυχές. Είναι μία λεπτή κόκκινη κλωστή και τα πράγματα μπορεί να σπάσουνε, είτε ψυχολογικά να πάθεις κάτι, είτε να αρρωστήσεις ή να καταστραφούν όλα όσα έχεις χτίσει τόσα χρόνια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και να λέμε ευχαριστώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ που σήμερα ξύπνησα κι έχω μία καλή μέρα. Υπάρχουν μέρες που δεν είναι καλές και λες “Ας το πάρει το ποτάμι, θα κοιμηθώ, αύριο θα ξυπνήσω και θα είμαι καλύτερα. Ευχαριστώ που πέρασα δύσκολα, γιατί αύριο θα είναι καλύτερη μέρα και θα το νιώσω“. Φαντάσου κάθε μέρα να έχουμε το ίδιο συναίσθημα και να είναι flat η ζωή μας. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», πρόσθεσε η Έλενα Παπαρίζου κι ήταν ήδη το διαχρονικό number one της καρδιάς μας και δεν έχουμε άλλο ύψος, θέση και κορφή της να της δώσουμε να κατακτήσει.

Η Έλενα Παπαρίζου και το «μυστικό» της για να αντιμετωπίζει τις «κακές» μέρες

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει η ίδια τις δύσκολες και πιο «μουντές» μέρες της. Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκει τη λύση και το χαμόγελό της στην uplifting μουσική.

«Παίρνω τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά για μένα το μεγαλύτερο μυστικό είναι ότι βάζω απλά τέρμα μουσική στο σπίτι. Θέλω δεν θέλω, αρχίζω και χορεύω. Αν είμαι μίζερη, πάω και βάλω τον καφέ μου, ακούσω μία δυσάρεστη μουσική, εντάξει ok. Ενώ έτσι, αρχίζω σιγά σιγά να χορεύω και σηκώνονται τα χειλάκια προς τα πάνω προς τα αυτιά. Οι γείτονες δεν έχουν θέμα», εξήγησε γελώντας.