FEMALE TALK

H Billie Eilish πέρασε καιρό θυμωμένη με το σώμα της

@2023 Allison Dinner/AP Images

Το πρώτο της εξώφυλλο για το περιοδικό Vogue κόσμησε η 21χρονη Billie Eilish. Η τραγουδίστρια μίλησε στο περιοδικό για τον αγώνα που έδωσε να αποκτήσει μία καλή σχέση με το σώμα της. Η Billie Eilish είδε το όνειρό της να γίνει χορεύτρια να συντρίβεται από έναν τραυματισμό στο ισχύο της στα 13 της χρόνια. Και ως αποτέλεσμα θύμωσε με το ίδιο της το σώμα.

«Πέρασα την εφηβεία μου μισώντας τον εαυτό μου και όλα αυτά τα χαζά πράγματα και πολύ από αυτό το συναίσθημα προήλθε από τον θυμό που ένιωθα για το σώμα μου, την οργή για τον πόνο που μου είχε προκαλέσει και για το πόσα πολλά έχασα από πράγματα που του είχαν συμβεί», σημείωσε η Billie Eilish μιλώντας στη Vogue, αναφερόμενη στον τραυματισμό που της στέρησε μία καριέρα στον χορό.

«Ένιωθα ότι το σώμα μου μου έκανε gaslighting για χρόνια. Έπρεπε να περάσω μέσα από μία διαδικασία, στην οποία συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου στην πραγματικότητα είμαι εγώ. Και ότι δεν έχει βαλθεί να με καταστρέψει», πρόσθεσε η Billie Eilish που μπορεί να μην έκανε την καριέρα χορεύτριας που ονειρευόταν, αλλά διαγράφει μία αξιοζήλευτη καριέρα στο τραγούδι έχοντας κερδίσει 7 Grammy στα 21 της χρόνια.

Μάλιστα ήταν ένα τραγούδι της το οποίο λειτούργησε ως αφορμή γι’ αυτή τη συζήτηση με τη Vogue, το τραγούδι My Future που είχε γράψει το 2020 και που έγινε το πρώτο single του δεύτερου album της, Happier Than Ever. Όπως είπε η Billie Eilish το τραγούδι μιλά μεταξύ άλλων για την -εν εξελίξει- σχέση της με το σώμα της.

Η εικόνα της κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας ήταν συνδεδεμένη για καιρό με τα φαρδιά, άνετα ρούχα που έκρυβαν το σώμα της, αυτά που όπως είχε πει η ίδια ήταν η ασπίδα της κατά του body shaming. To οποιό όπως καταλαβαίνεις ερχόταν όλο και περισσότερο προς το μέρος της όσο πιο έντονα την «έλουζαν» τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχετε γνώμες για τις απόψεις μου, τη μουσική μου, τα ρούχα μου, το σώμα μου. Κάποιοι μισούν αυτά που φοράω, άλλοι τα αποθεώνουν. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν ντροπή σε κάποιους, άλλοι για να προκαλέσουν ντροπή σε μένα. Σας νιώθω να παρακολουθείτε πάντα και τίποτα από όσα κάνω δεν περνά απαρατήρητο. Ακόμα κι αν νιώθω τα βλέματά σας, την αποδοκιμασία ή την ανακούφισή σας, αν ζούσα με γνώμονα αυτά δεν θα μπορούσα να κουνηθώ», είχε πει κάποτε σε όλους όσοι σχολίαζαν την εμφάνισή της σε ένα video στο οποίο έβγαζε τα ρούχα της κι έμενε μόνη με το σώμα της.

Η σχέση της μαζί του δεν ήταν καλή από την εφηβεία της. Το βλέμμα των άλλων έμοιαζε να επιδεινώνει αυτή τη σχέση. Μέχρι που έπαψε να τη νοιάζει πια.  Η αλλαγή στη συνηθισμένη εικόνα της, ήρθε στο Met Gala του 2021 όταν φόρεσε ένα nude φόρεμα Oscar de la Renta. Ήταν τότε 19 ετών κι ήταν αποφασισμένη να κάνει κάτι που την τρόμαζε.

Billie Eilish @2023 Evan Agostini/Invision/AP Images

«Τα μεγάλα φορέματα ήταν τα αγαπημένα μου όταν ήμουν παιδί. Είχα τόσα πολλά φορέματα. Θα τα φορούσα κάθε μέρα. Ήταν η εικόνα του σώματός μου που τα κατέστρεψε αυτά. Γιατί νομίζεις ότι ντυνόμουν όλα αυτά τα χρόνια όπως ντυνόμουν;», είχε πει εκείνη τη χρονιά στη Vogue.

Ευτυχώς για την ίδια δουλεύει τη σχέση με το σώμα της. Έκτοτε έχει επαναλάβει αρκετές φορές το εγχείρημα των φορεμάτων και έχει επιλέξει να φορά τα ρούχα που πραγματικά θέλει, χωρίς να έχει ανάγκη από καμία «ασπίδα» κατά του body shaming. Η Billie Eilish δεν αντιμετωπίζει πια το σώμα της με θυμό, ούτε αφήνει το κριτικό της βλέμμα απέναντι σε αυτό, να της υπαγορεύει τι θα φορέσει.

«Έχει να κάνει με το τι σε κάνει να νιώθεις καλά. Αν θες να κάνεις πλαστική, κάνε πλαστική. Αν θες να φορέσεις ένα φόρεμα που κάποιος θεωρεί ότι σε κάνει να δείχνεις ογκώδης, γ@@@ το- αν νιώθεις ότι δείχνεις ωραία, δείχνεις ωραία», είχε πει στην Vogue το 2021 η Billie Eilish, απελευθερωτικά και απενοχοποιημένα.