ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Γιορτή της Μητέρας: 8 εναλλακτικά (και ουσιαστικά) δώρα για να κάνεις στη μαμά σου

Αν κάτσουμε και σκεφτούμε το αληθινό νόημα της ύπαρξης της Γιορτής της Μητέρας, θα καταλάβουμε πως είναι πολύ απλό. Είναι η αγάπη που μοιραζόμαστε με τον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή ή που μας μεγάλωσε. Γιορτάζουμε τη σημαντική αυτή σχέση αλλά κρατάμε και λίγο χώρο για τη θέση μας ως γυναίκες στη σύγχρονη εποχή. Κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις τη μαμά σου στο να αγκαλιάσει τη γυναικεία της φύση και να την απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί με αφορμή αυτήν την ημέρα.

 

Σινεμά την Κυριακή

Ή θέατρο. Κλείσε εισιτήρια για μία ταινία ή παράσταση που ξέρεις ότι θα ήθελε πολύ να δει. Άσε για λίγο τις δικές σου προτιμήσεις σου στην άκρη και επίλεξε κάτι που θα αρέσει πρωτίστως σε εκείνη.

Spa day

Ωραία η παρέα και η διασκέδαση, αλλά μπορεί να χρειάζεστε και οι δύο κάτι που θα σας χαλαρώσει και θα σας βγάλει από το άγχος της καθημερινότητας. Κλείσε μία μέρα σε σπα, μασάζ ή χαμάμ στο Hammam baths για να απολαύσετε το ‘Αλί-Μαμά’, να κάνετε μανικιούρ ή καθαρισμό προσώπου.

Go women

Αν έχεις κοινωνικές ανησυχίες, μπορείς να γιορτάσεις αυτήν την ημέρα δείχνοντας το νοιάξιμο και τη φροντίδα σου σε άλλες γυναίκες. Αν η μαμά σου είναι λιγότερο εξοικειωμένη με αυτό, μπορείς να της μιλήσεις για τους οργανισμούς που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών, με τα προβλήματα αναπαραγωγής ή με τα θέματα κακοποίησής τους. Γίνετε μέλη, κάντε μαζί εθελοντισμό ή απλώς συζητήστε για όλα αυτά τα φλέγοντα κοινωνικά θέματα. Θα συμβάλεις σημαντικά στην ευαισθητοποίησή της.

Είστε κορίτσια της φύσης;

Αφήστε σπίτι το κινητό, βάλτε φορμούλες και αθλητικά παπούτσια, τσεκάρετε την πρόβλεψη του καιρού και πηγαίνετε για περπάτημα ή hiking (που είναι το ίδιο πράγμα) και μοιραστείτε τη χαρά της φύσης.

Και μετά brunch

Αν όχι την Κυριακή, πότε; Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να φάτε παρέα αυγά ποσέ, τοστ με αβοκάντο, πρωινό σε vegan εκδοχή, burgers ή pancakes.

Cosy βραδιά στο σπίτι

Κάλεσέ την στο σπίτι σου και ετοίμασε μία βραδιά μόνο για τις δυο σας. Μαγείρεψε το αγαπημένο της φαγητό ή γλυκό κι ετοίμασε μαργαρίτες που θα σας βάλουν στο κλίμα για γυναικείες κουβέντες.

Οργάνωσε ένα απόγευμα και με άλλες μαμάδες-κόρες

Κάτι σαν baby shower αλλά τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει. Διάλεξε μαμάδες και κόρες με τις οποίες ξέρεις ότι θα περάσετε καλά, φάτε, πιείτε και περάστε μία όμορφη Κυριακή όλες μαζί.

Μιλήστε σα φίλες

Μπορεί να έχεις φίλες, αλλά όσο μεγαλώνεις, βλέπεις τη μαμά σου μέσα από άλλα μάτια. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει όλες τις απαντήσεις, δεν ξέρει τα πάντα και είναι απλώς μία γυναίκα με ελαττώματα όπως όλες μας. Η γιορτή της Μητέρας είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να την αντιμετωπίσεις ως γυναίκα που πιθανώς έχει τους ίδιους φόβους και ανησυχίες με εσένα. Αυτό είναι που θα κάνει και τη σχέση σας ισότιμη.