ΚΑΡΙΕΡΑ

Γυναίκες και Απασχόληση: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία

iSTOCK

Η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία RISE CLUB, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, από τις 17.30 ως τις 21.00, στην αίθουσα των Public στο Σύνταγμα με θέμα Γυναίκες και Απασχόληση: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Την Εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό η Κα Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, και ο Κος Κώστας Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες με ειδίκευση σε ζητήματα ισότητας των φύλων θα αναλύσουν τις τάσεις σχετικά με τις έμφυλες διακρίσεις στην αγορά εργασίας, τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και το πώς αυτή σχετίζεται με την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας και οικονομίας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες-μητέρες στην εργασία και προοπτικές βελτίωσης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

Α. Συμφιλίωση επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής: Τάσεις και Προκλήσεις
Β. Δημογραφικές εξελίξεις και πολιτικές ενίσχυσης μητέρων και οικογενειών
Γ. Ενδυνάμωση των γυναικών μετά τη μητρότητα. Καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση μιας ισότιμης κουλτούρας στην απασχόληση

Γυναίκες και Απασχόληση: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία

Γυναίκες και Απασχόληση: Οικοδομώντας μία βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία- Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α ΠΑΝΕΛ

Μαρία Στρατηγάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειον Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ)

Λάουρα Αλιπράντη, Δρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων EIGE, Διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ

Ιωάννα Τσίγκανου, διευθύντρια Ερευνών, ΙΠΕ/ΕΚΚΕ

Ντία Αναγνώστου, Κύρια Ερευνήτρια ΕΛΙΑΜΕΠ, Επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής Πάντειον Πανεπιστήμιο

Συντονισμός: Odin Linardatou, Head of Communications Eliamep

Β ΠΑΝΕΛ

Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στέφανος Χανδακάς, MD MBA PhD, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Ιατρός Αναπαραγωγής, Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, Πρόεδρος & Ιδρυτής της ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis.

Διονύσης Μπαλούρδος, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

Ευγενία Κατούφα, Δημοσιογράφος, πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Χαλανδρίου

Μερόπη Μιχαλέλη, Ψυχαναλύτρια, Ιδρύτρια της Κοιτίδας, Μέλος ΕΨΕ, IPA, SEPEA, Ιδρυτικό Μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών ( μέλος της W.A.I.M.H.)

Συντονισμός: Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Παραγωγός

Γ ΠΑΝΕΛ

Όλγα Παπαδογεωργάκη, Δρ Κοινωνιολογίας HR Specialist, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού Rise Club

Γεωργία Παράσχου, Ιδρύτρια του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Humanity Greece, Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Nήσων

Ιφιγένεια Καρανάσιου, Αρχιτέκτονας D.P.L.G., Πρόεδρος & Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Rise Club

Ζωή Ντάρλα, Senior HR Business Partner Corporate & Empowerment Coach Leader in Lean in Circle women in Human Capital Management

Συντονισμός: Μυρτώ Αντωνοπούλου, Δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ RISE CLUB

Το Rise Club είναι ένα δίκτυο για την υποστήριξη των άνεργων μητέρων στην Ελλάδα που Α. τους παρέχει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, Β. προάγει τη συναισθηματική τους υγεία και Γ. τις ενισχύει να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Αποσκοπεί στην ενδυνάμωσή τους και επιδιώκει την οικονομική αυτονομία τους, με σκοπό την ευημερία της οικογένειας και κατά συνέπεια της κοινωνίας.

Δραστηριοποιείται σε τρεις πυλώνες:

1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
2. ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Το Rise Club εργάζεται για να καταπολεμήσει το στίγμα της ανεργίας στις μητέρες παρέχοντας ένα Ολιστικό Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Επιστροφής στην Εργασία. Στοχεύει να διασφαλίσει ισότιμες δυνατότητες & ευκαιρίες στις άνεργες μητέρες, με στόχο την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, και οραματίζεται έναν κόσμο όπου καμία μητέρα δεν θα χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

Η στήριξη της ψυχική υγείας και η ενδυνάμωση των γυναικών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και να ξαναχτίσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα είναι ο πυρήνας για μια σταθερή αλλαγή στη καθημερινότητα χιλιάδων γυναικών.
Ευρύτεροι στόχοι είναι καμία γυναίκα να μην χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και καριέρα, καταπολέμηση της ανεργίας επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό και δημιουργώντας ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ασφάλειας ως κίνητρο απόκτησης περισσότερων παιδιών.

Το Rise Club προσφέρει εκπαιδευτικά tailor-made σεμινάρια σε εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ενεργά στο ανθρώπινο κεφάλαιό τους και στη δημιουργία μιας κουλτούρας που βασίζεται στην ισότητα, την διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και όλα τα έσοδα επενδύονται στις μη κερδοσκοπικές δράσεις του Οργανισμού προσφέροντας ουσιαστική στήριξη και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εργασία σε άνεργες μητέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.rise-club.org