FEMALE TALK

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποχή από την τηλεόραση, οι τοξικές συνεργασίες και το «δώρο» της ψυχοθεραπείας

Papadakis Press

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη απέχει από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Μια συνειδητή επιλογή προϊόν κατασταλαγμένης σκέψης.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, μετά τη σύντομη παραμονή της στο Survivor (σε καλό θα της βγει να μου το θυμηθείς), μιλά στο Down Town Κύπρου για τον δύσκολο χώρο της τηλεόρασης, τις συνεργασίες που τη στρέσαραν, αλλά και την απόφασή της να κάνει ψυχοθεραπεία. Σε αυτό το τελευταίο ας δώσουμε την αρμόζουσα προσοχή.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αναφέρει ότι δεν έχει την ανάγκη να βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες και ότι παρά τις τηλεοπτικές προτάσεις που δέχθηκε, αποφάσισε να μην κάνει το βήμα.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Θα γύριζα σε ένα περιβάλλον υγιές, μη τοξικό, όμορφο»

«Ήταν μία απολύτως συνειδητή επιλογή το να απέχω από την τηλεόραση. Η δημοσιογραφία είναι η δουλειά μου, έχω κάνει ρεπορτάζ, ήμουν αθλητικογράφος πολλά χρόνια, το αγαπώ πολύ όλο αυτό.

Υπάρχουν φορές που μου λείπει και θα επέστρεφα, αλλά μόνο αν ήταν κάτι καλό. Κι εννοώ, ότι θα γύριζα σε ένα περιβάλλον υγιές, μη τοξικό, όμορφο. Σε κάτι που θα με κάνει να περνάω καλά.

Ο χώρος της τηλεόρασης, δεν είναι κι ο πιο εύκολος. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Όμως, όταν θα επιστρέψω, όποτε κι αν γίνει αυτό, θα το κάνω για να είμαι και πάλι δημιουργική σε αυτό τον τομέα κι επειδή θα μου δίνει χαρά», δήλωσε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη.

Όσο για το αν έχει υπάρξει σε εκπομπή στην οποία δεν περνούσε καλά, απαντά με ειλικρίνεια. «Ασφαλώς. Υπήρξαν περίοδοι που, δυστυχώς, δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια θέματα και κουβαλούσα τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι μου.

Πράγματα τα οποία με “βάραιναν” και με έκαναν να μην χαίρομαι τις υπόλοιπες στιγμές της ζωής μου. Στο τέλος της ημέρας ήμουν χάλια ψυχολογικά. Επομένως, το επόμενό μου βήμα θα είναι κάτι που θα γουστάρω και θα παίρνω χαρά από αυτό.

Και, όχι, δεν θέλω, ούτε κι έχω τη ματαιοδοξία, να γίνω κεντρική παρουσιάστρια και να ηγούμαι μίας εκπομπής. Μου αρέσει να είμαι μέλος της, να παίζω για τη φανέλα, που λέμε, και την ομάδα. Πάνω απ’ όλα, θέλω να είμαι καλά. Είτε μπροστά, είτε πίσω από τις κάμερες».

Η απόφαση να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και μια συζήτηση (ακόμα) ταμπού

Όλα καλά μέχρι εδώ με αποφάσεις ζωής που βάζουν στο επίκεντρο την ψυχική ηρεμία. Δεν γίνονται όμως αυτά από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορείς να απεμπλακείς από την τοξικότητα χωρίς να έχεις δουλέψει με το μέσα σου. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη συνυπογράφει και μιλά για το «δώρο» της ψυχοθεραπείας.

«Έχω αλλάξει πολύ (σσ. τα τελευταία δύο χρόνια), όντως. Είμαι πιο ώριμη, πιο κατασταλαγμένη. Αυτό που με εξέλιξε, δεν ήταν μόνο η ωριμότητα του χρόνου, αλλά το μεγαλύτερο ”δώρο” που έκανα στον εαυτό μου. Εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησα να κάνω ψυχοθεραπεία.

Μέχρι να ξεκινήσω, όλα αυτά τα κορόιδευα και δεν τα πίστευα. Έλεγα, κάποτε: ”Εάν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, δεν έχεις λόγο να πας κάπου να μιλήσεις”. Όσο ωρίμαζα όμως, ήθελα να με ανακαλύψω περισσότερο και ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία· περισσότερο από περιέργεια. Πειραματικά το έκανα κι ανακάλυψα πράγματα που δεν ήξερα για μένα.

Είναι τεράστιο δώρο το να προσφέρεις θεραπεία στην ψυχή σου. Πίστευα ότι είμαι δυνατή, αλλά δεν ήξερα πόσο. Με την ψυχοθεραπεία, είδα τελικά πόσο πολύ είμαι. Είδα ξεκάθαρα τα όσα θέλω, αλλά και αυτά που δεν θέλω πια, καλή ώρα όσα είπαμε για την τηλεόραση πριν.

Με την ψυχοθεραπεία θεωρώ ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος, πάτησα ακόμα πιο συνειδητά στα πόδια μου. Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους και να μην φοβάστε να το λέτε, δεν είναι ταμπού. Ούτε κάτι κακό. Είναι δώρο».