WOMEN TODAY

Eve Hewson: Η κόρη του Bono ήταν έτοιμη να παρατήσει την υποκριτική. Άλλαξε γνώμη κυρίως για «ψυχολογικούς» λόγους

Invision/AP Taylor Jewell

Μπορεί ο δρόμος της Eve Hewson στην υποκριτική, ως κόρη του διάσημου frontman των U2, Bono, να ξεκίνησε με ορθάνοιχτες πόρτες, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για τη συνέχεια. Η 29χρονη Eve Hewson όπως πολλές άλλες νέες γυναίκες είχε φτάσει σε ένα σημείο καμπής, σκεφτόμενη ότι ίσως η υποκριτική δεν ήταν γι’ αυτήν. Έπειτα ήρθε η πρόταση του BBC να πρωταγωνιστήσει στη σειρά “The Luminaries”. Και έδωσε μια ευκαιρία. Κυρίως γιατί η ψυχική της κατάσταση, μοιάζει τόσο με εκείνη του χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει αυτή την περίοδο.

Η κόρη του Bono και της συζύγου του και ακτιβίστριας Ali Hewson, θα συμπρωταγωνιστήσει στη σειρά με την Eva Green. Η σειρά “The Luminaries”. H σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Τα φώτα» της Eleanor Catton και διαδραματίζεται στη Νέα Ζηλανδία του 1860, τότε που η χώρα ζούσε τον δικό της «πυρετό του χρυσού». Η Eve Hewson υποδύεται την Anna Wetherell μια νεαρή ιερόδουλη που επιθυμεί διακαώς για μια νέα αρχή στη Νέα Ζηλανδία. Όπως η Eve επιθυμούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να κάνει το δικό της restart.

Απ’ όταν έκανε το ντεμπούτο της με τη μικρού μήκους ταινία “Lost and Found” το 2005, πέρασαν 15 χρόνια. Στη συνέχεια ήρθε το “The 27 Club” το 2008, οι σπουδές της στην Κινηματογραφική Ακαδημία της Νέας Υόρκης και δύο σημαντικοί ρόλοι. Ο πρώτος στην ταινία «Η γέφυρα των κατασκόπων» και ο δεύτερος αυτός της Marian στο remake του Ρομπέν των Δασών από τον Taron Egerton το 2018. Η Eve Hewson επίσης εμφανίζεται στο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix “Behind her Eyes”.

Οι μεγάλες αποφάσεις της Eve Hewson και η καταγωγή της που της «άνοιξε πόρτες»

Η πανδημία του κορονοϊού που πέρασε στο Δουβλίνο με την οικογένειά της, χρησίμευσε στην Eve Hewson προκειμένου να κάνει μια εκτίμηση των βημάτων της μέχρι τώρα και να αποφασίσει τη συνέχεια. Όπως είπε στους “The Times”, ο ρόλος της στο “The Luminaries” ήταν σωτήριος για το μέλλον της στην υποκριτική. «Είχα βρεθεί σε ένα σημείο της ζωής μου που ήθελα πραγματικά να δραπετεύσω, όπως η Άννα. Ήθελα να φύγω από αυτή τη δουλειά και να έχω 6 μήνες για τον εαυτό μου. Έπρεπε να δουλέψω και να βρω τον εαυτό μου γιατί για ένα διάστημα δεν ήξερα αν θέλω να συνεχίσω να είμαι ηθοποιός. Είχα κάποιες εμπειρίες στη ζωή μου που με έκαναν να σκεφτώ ότι μπορεί να μην είναι για μένα η υποκριτική», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια έχει παραδεχτεί πως το όνομά της λειτούργησε ως εισιτήριο στην κινηματογραφική βιομηχανία στα πρώτα της βήματα. «Στην αρχή κυρίως μου ανοίχτηκαν διάφορες πόρτες. Κάποιοι φίλοι μου στο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με μεγάλο ταλέντο, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να κάνουν ένα δοκιμαστικό. Αντιθέτως εγώ δεν αντιμετώπισα ανάλογα προβλήματα και θεωρώ πως αυτό οφείλεται στην οικογένειά μου. Δεν πιστεύω πως το σύστημα πρέπει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά εάν ανοίξει μια πόρτα, τι κάνεις; Την περνάς», έχει εξομολογηθεί η κόρη του Bono και της Ali Hewson.

Eve Hewson Bono κόρη Η Ali Hewson, ο, Bono και οι κόρες τους Eve Hewson και Jordan Hewson. / Invision/AP / Jordan Strauss
Η Ali Hewson, ο, Bono και οι κόρες τους Eve Hewson και Jordan Hewson.

H ζωή ως «κόρη του Bono» και η καριέρα στο Hollywood

Η πανέμορφη Eve Hewson γεννήθηκε στο Δουβλίνο στις 7 Ιουλίου του 1991, και είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Bono και της Ali Hewson. Η μεγαλύτερη αδερφή της, Jordan, είναι επίσης ηθοποιός και έχει και δύο μικρότερους αδερφούς, τον Elijah και τον John. Η ίδια έχει πει για τον Bono, ότι μεγαλώνοντας υπήρξε ο μπαμπάς που θα έφερνε τα παιδιά του σε δύσκολη θέση χορεύοντας Backstreet Boys για να τα διασκεδάσει μπροστά στο σχολείο τους. «Τότε παγώναμε. Τώρα πιστεύω ότι είναι ένας πραγματικά αστείος μπαμπάς. Τον πειράζουμε όλη την ώρα αλλά μας πειράζει κι αυτός», είχε πει στην εφημερίδα “Irish Independent”.

Όσο για την καριέρα στο Hollywood, η Eve Hewson έχει δηλώσει σε συνέντευξή, ότι «είναι σαν να έχεις έναν πραγματικά κακό σύντροφο. Τον αγαπάς τόσο πολύ αλλά εκείνος απιστεί εις βάρος σου», είχε πει. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι «Υπάρχουν στιγμές που θέλω απεγνωσμένα να τα παρατήσω και να γίνω νηπιαγωγός. Αλλά με μία βόλτα στο σινεμά, αμέσως αφοσιώνομαι πάλι».