ΕΡΡΙΚΑ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΥ

H Έρρικα Πρεζεράκου περιγράφει το ατύχημά της και δείχνει το χέρι της μετά τον ακρωτηριασμό

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαρτίου, η Έρρικα Πρεζεράκου έδωσε ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό, μέσα από την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ “Tik Talk”. Σε αυτή τη συνέντευξη η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε για το ατύχημα, που την οδήγησε σε ακρωτηριασμό ενός δαχτύλου στο δεξί της χέρι.

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή της, προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου, στην εκπομπή “Happy Day” του Alpha. Σε αυτό η Έρρικα Πρεζεράκου περιγράφει τις στιγμές του ατυχήματός της, το οποίο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020. Η Έρρικα Πρεζεράκου έχασε την ισορροπία της όσο έπλεε με σκάφος στα ανοιχτά της Κύθνου κι έπεσε στο νερό. Η προπέλα του σκάφους τραυμάτισε το δεξί της χέρι με συνέπεια να ακρωτηριαστεί το μικρό της δάχτυλο.

H Έρρικα Πρεζεράκου για το σοβαρό ατύχημα

«Το σκάφος πήγαινε πολύ γρήγορα. Γύρισε 360 μοίρες. Αν ήμουν σε ένα αυτοκίνητο θα έπεφτα στην πόρτα του αυτοκινήτου. Μόνο που το σκάφος δεν είχε πόρτα. Εγώ εξφενδονίστηκα μέσα στη θάλασσα. Οι πίσω είδαν πως έπεσα στη θάλασσα. Πετάχτηκα μέσα στο νερό και το σκάφος έκανε κύκλο. Εγώ την ώρα που βούτηξα και πήγα να βγω έλεγα με πόσα πάμε; Βγήκα κάτω από τις προπέλες», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Με το χαμόγελό της αναλλοίωτο στο πρόσωπό της απάντησε στην ερώτηση του Αντώνη Σρόϊτερ για το πώς έχει αλλάξει η ζωή της μετά το ατύχημά της. «Εγώ είχα μάθει να δουλεύω πολύ με το σώμα. Δίδασκα σε παιδιά και τα παιδιά το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι τα χέρια σου. Νιώθεις πως δεν μπορείς να εργαστείς στο βαθμό που το έκανες πριν. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι το δεξί μας χέρι. Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή», είπε χαρακτηριστικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Έρρικα Πρεζεράκου θα δείξει το ακρωτηριασμένο της χέρι, on camera. Η ίδια μία ημέρα πριν την προβολή της εκπομπής είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία φωτογραφία της στην οποία έδειξε για πρώτη φορά δημοσίως το δεξί της χέρι στον φακό.

«Εάν πετύχεις να ξεγελάσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι χαζός. Απλά σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται περισσότερο από όσο αξίζεις», έγραφε η λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία της.

Η αθλήτρια χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της στο Instagram καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους για την πορεία της υγείας της μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε.

«Να σας πω κάτι; Οι προσευχές σας εισακούστηκαν και ο παράμεσος είναι ζωντανός, είναι εδώ και είμαι υγιής, είμαι χαρούμενη, είμαι πολύ χαρούμενη και σας ευχαριστώ πολύ όλους, μπορεί να μην έχω απαντήσει σε όλους αλλά σας ευχαριστώ πολύ», ήταν ένα από τα πρώτα της μηνύματα μετά το πρώτο χειρουργείο στο χέρι της. «Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωριζόμασταν και με έκαναν να κλαίω. Δεν το πίστευα τι μου έγραφαν», σημείωνε λίγο καιρό μετά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα On Time.

Η θετικότητα της Έρρικας Πρεζεράκου είναι αυτή που της επέτρεψε εξαρχής να μπορεί να βλέπει τη ζωή της να αλλάζει χωρίς να την καταβάλλουν αυτές οι αλλαγές. Η θετικότητα αυτή εκφράστηκε μέσα από το χαμόγελό της απέναντι από τον Αντώνη Σρόιτερ. Κι είμαι βέβαιη, ότι θα επικρατήσει και κατά τη διάρκεια της προβολής της αποψινής συνέντευξής της.