FEMALE TALK

Έλενα Ακρίτα: «Ο χορευτής που διαπόμπευσε το κορίτσι, χρειάζεται βοήθεια»

24 MEDIA

Η Έλενα Ακρίτα συνεχίζει να σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας μέσα από το Podcast της για το NEWS 24/7. Κι αυτή τη φορά η επικαιρότητα, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε και οριζόντιες ρίγες. Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τον Τάσο Ξιαρχό και του απάντησε στο σχόλιο του περί της εποχής που ζούμε, όπου η Δανάη Μπάρκα είναι παρουσιάστρια και το διαδίκτυο αντιδρά στα κακώς κείμενα με ορμή.

«Λίγο θα ασχοληθώ με τον χορευτή εκείνον που διαπόμπευσε μία κοπέλα στο διαδίκτυο επειδή είχε λίγο περισσότερα κιλά, ήταν αφρατούλα και φορούσε μία ριγέ μπλούζα. Θα ασχοληθώ λίγο και θα είμαι πολύ προσεκτική γιατί όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις του μετά, ο άνθρωπος χρειάζεται κάποια βοήθεια», είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα αναφερόμενη, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Τάσο Ξιαρχό.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας συνέχισε προσπαθώντας να συνοψίσει όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα έκανε τη δική της τοποθέτηση για τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε περίπτωση απειλής για αυτοκτονία.

Η Έλενα Ακρίτα θέλει να σταματήσουμε τα κλισέ

«Δεν είμαι ψυχίατρος, είμαι δημοσιογράφος, οπότε το πάω βήμα βήμα και γωνιά γωνιά αυτό που λέω. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει αυτή την πράξη, μετά κλείνεται στην τουαλέτα επειδή το κορίτσι ειδοποιήθηκε, είδε τι συμβαίνει και ντράπηκε. Μετά απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Εγώ δεν πιστεύω αυτό που λένε ότι όποιος λέει ότι θα αυτοκτονήσει δεν αυτοκτονεί, ποτέ δεν ξέρουμε και ποτέ δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Σταματήστε λίγο με αυτά τα κλισέ γιατί μπορεί να παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας κι αυτό δεν είναι καθόλου σωστό», εξήγησε η Έλενα Ακρίτα στο Podcast της.

«Μετά ζήτησε συγγνώμη κι αφού τη ζήτησε είπε πώς “Ζούμε στην εποχή που η χοντρή Δανάη Μπάρκα παρουσιάζει εκπομπή”», πρόσθεσε η Έλενα Ακρίτα. Η ίδια νιώθει τυχερή που ζούμε σε αυτήν την εποχή. Νιώθει ευλογημένη που η εποχή όπου τα αστεία για τα κιλά, το ύψος, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, δεν είναι αστεία πια. Κι εμείς νιώθουμε ακριβώς το ίδιο.

«Θέλουμε πάρα πολύ η Δανάη Μπάρκα να κάνει εκπομπή»

«Ναι αγαπητέ μου, ζούμε σε αυτή την εποχή. Κι είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που ζούμε σε αυτή την εποχή, είμαστε πολύ ευλογημένοι που ζούμε σε αυτή την εποχή. Θέλουμε πάρα πολύ η Δανάη Μπάρκα που δεν είναι ψηλή, ξανθιά, ανορεχτική, αδύνατη να κάνει εκπομπή. Θέλουμε πάρα πολύ να ακούσουμε αυτά που έχει να μας πει. Επιτέλους μπαίνουμε σε άλλες εποχές, με άλλες νόρμες και λιγότερα στερεότυπα. Είμαστε ευλογημένοι το ξαναλέω που ζούμε σε αυτή την εποχή», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

Οι νέες εποχές, κατά τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, έρχονται και με τη βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου που απέναντι σε συμπεριφορές παρωχημένες τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Σε χρήστες των social media που επιμένουν να ζητούν απαντήσεις, να μην ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές, να ζητούν να πάμε μπροστά επιτέλους. Σε αυτούς τους «επαναστάτες του καναπέ και του πληκτρολογίου», αναφέρθηκε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

«Τη ζούμε γιατί όλοι εμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε βοηθήσει πολύ στο να φτάσουμε να ζούμε αυτές τις στιγμές ψυχικής ανάτασης. Αν το κορίτσι αυτό, το όμορφο κορίτσι που διαπομπεύτηκε βγήκε με μία υπέροχη ριγέ μπλούζα γελαστή και πανέμορφη, αυτό το χρωστάει και στη δουλειά που έχει γίνει στο διαδίκτυο. Στην ευαισθητοποίηση που έχει γίνει, στις λογικές του cancel που έχουν βγει μέσα από το διαδίκτυο.

Αν δεν ήμασταν όλοι εμείς που βοηθάμε, που στηλιτεύουμε την ομοφοβία, το ρατσισμό, την χονδροφοβία, τον ηλικιακό ρατσισμό που γινόμαστε ενίοτε και σκληροί σε αυτό, δεν θα μπορούσε αυτό το κοριτσάκι να βγει και να κάνει την υπέροχη, γενναία κίνηση. Το πιθανότερο είναι να είχε κλειστεί στο σπίτι της και να έκλαιγε στην αγκαλιά της μανούλας της», τόνισε.

Η χοδροφοβία και η δύναμή μας

«Δεν ειναι αστεία ιστορία η χονδροφοβία, είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να σας θυμίσω ότι μόλις πριν από λίγο καιρό, ένα κορίτσι 14 ετών, που το είχαν κάνει σκουπίδι από το bullying και τον χλευασμό που υφίστατο κάθε μέρα στο σχολικό περιβάλλον, πήγε κι έκανε μπαλονάκι με αποτέλεσμα να πεθάνει. Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνουμε όλοι εμείς οι επαναστάτες του καναπέ και του πληκτρολογίου. Χωρίς εμάς όλα αυτά θα περνούσαν ντούκου. Να μην υποτιμάτε τη δύναμή σας», πρόσθεσε η Έλενα Ακρίτα.

 

Ανάμεσα στα παραδείγματα αυτής της δύναμης ήταν και το κίνημα #metoo. «Να σας θυμίσω την περίπτωση του #metoo. Πιστεύετε ότι θα υπήρχε το #metoo αν δεν υπήρχε το ευαισθητοποιημένο διαδίκτυο με θεϊκά αντανακλαστικά; Πολύ σας αγαπώ όλους εσάς. Σας έχω μέσα στην καρδιά μου. Είστε ο λόγος που ξυπνάω και χαμογελάω κάθε πρωί», κατέληξε η δημοσιογράφος.