ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Είσαι έγκυος; Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τι δημοσιεύεις στο Facebook

Το infokids.gr σε συνεργασία με το LadyLike.gr σας δίνει ιδέες και λύσεις για τα σημαντικότερα θέματα στη σχέση σας με το παιδί σας, τη μητρότητα και το σπίτι.

Τώρα που είστε έγκυος πρέπει να προσθέσετε κι αυτό στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε: Να ξανασκεφτείτε τις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όχι μόνο επειδή οι διαδικτυακοί σας φίλοι δεν θέλουν να ακούσουν άλλη μια ιστορία για τις πρωινές αδιαθεσίες σας, αλλά επειδή αυτό θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί σας.

Όχι ότι χρειαζόμαστε άλλη μια μελέτη για να το επιβεβαιώσουμε, αλλά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που συμμετείχαν σε έρευνα για την κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων των γονέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέληξαν στο αναμενόμενο συμπέρασμα ότι οι γονείς μιλούν πάρα πολύ για τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, μοιράζονται πάρα πολλές φωτογραφίες τους ή περιγράφουν αστείες ιστορίες από την καθημερινότητά τους.

“Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη μια ψηφιακή ταυτότητα που δημιουργήθηκε για εκείνα από τους γονείς τους”, αναφέρει η Sarah J. Clark που συμμετείχε στην έρευνα.

Η κοινοποίηση όλων των δοκιμασιών της μητρότητας μπορεί να έχει πλάκα, αλλά πού θα πρέπει να σταματήσετε ως γονείς; Εμείς θεωρούμε ως εκεί που τα παιδιά σας θα αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα. Με την ανάρτηση φωτογραφιών του μωρού σας στο διαδίκτυο, ανοίγετε την πόρτα σε μια σειρά από προβλήματα. Μπορεί κάποιοι επιτήδειοι να ανακαλύψουν την τοποθεσία σας, να κλέψουν φωτογραφίες του παιδιού σας ή να το φέρουν σε αμηχανία όταν θα μεγαλώσει.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε; Προχωρήστε με προσοχή. Ξέρουμε ότι είστε περήφανοι για το μικρό σας πλασματάκι και είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τη χαρά σας με τον κόσμο. Γι αυτό, εδώ είναι μερικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να θυμάστε:

1. Αν και οι ρυθμίσεις απορρήτου δεν σας προστατεύουν στο έπακρο, είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook και διασφαλίστε ότι μόνο οι διαδικτυακοί σας φίλοι μπορούν να δουν τις εικόνες που μοιράζεστε. Στο Instagram, θα πρέπει να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό, ώστε να σιγουρευτείτε ότι μόνο όσοι εγκρίνετε θα βλέπουν τις φωτογραφίες σας.

2. Όταν δημοσιεύετε κάτι στα social media μην αναφέρετε την τοποθεσία σας ως μέρος της δημοσίευσης. Εάν πρέπει να αποκαλύψετε πού ήσασταν όλη την ημέρα, περιμένετε μέχρι εσείς και το μωρό σας επιστρέψετε στο σπίτι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος όλοι να γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεστε σε κάθε δεδομένη στιγμή.

3. Οι στυλίστες συμβουλεύουν να αφαιρείτε ένα αξεσουάρ κάθε φορά που θέλετε να βγείτε από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα social media. Αφαιρέστε κάθε μέρα μια εικόνα του παιδιού σας από το Facebook ή το Instagram. Έτσι, δεν θα αποφύγετε μόνο να ενοχλήσετε τους διαδικτυακούς σας φίλους από τις συνεχείς δημοσιεύσεις, αλλά θα διασφαλίσετε και την ιδιωτική ζωή του μωρού σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμα στο infokids.gr:

Εγκυμοσύνη: Γιατί δεν κάνει καλό η ακινησία;
10 κανόνες για καλύτερη εγκυμοσύνη από τον Δρ. Ναούμ